14.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - ToPV  9 - 1

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy leikitteli ToPV:n kumoon, Newtonille neljä maalia, Leino Ihalainen debytoi maalilla

Miesten Futsal-Liigan syyskierros ja kalenterivuosi 2022 paketoitiin Jyväskylän Monnarilla. Kampuksen Dynamo otti komean voiton torniolaisista. Poikkeuksellisesti maalilla nähtiin kolme kadylaisvahtia, kun huippukaksikko Niila-Ville Laitisen ja Juha-Matti Savolaisen lisäksi nähtiin 15-vuotiaan oman kasvatin Leino Ihalaisen liigadebyytti.

38:01 oma maali 9–1

Vuoden viimeiset miesten Futsal-Liigan pelit vihellettiin käytiin samaan aikaan Jyväskylässä ja Akaassa. KaDyn sunnuntain vastustaja ToPV oli aloittanut Jyväskylän tuplaviikonlopun lauantaina kahden pisteen voitolla Riemua vastaan.

KaDylta puuttuivat kokoonpanosta yhä Jere Intala, Lassi Lintula ja Marquinhos. 15-vuotiaan Leino Ihalaisen nosto kokoonpanoon nosti maalivahtien määrän kolmeen. ToPV pärjäili ilman ykkösmies Mergim Bushia, pelikiellossa ollutta Toni Kaikkosta sekä maalivahtikaksikkoa Lari Honkanen – Tuomas Tervahauta.

Kovaan iskuun pikku hiljaa palaileva Tero Intala väläytteli taitojaan avauspuoliajalla. ToPV:n FC Kemistä lainaama maalivahti Tatu Tallavaara otti pari hienoa torjuntaa, kunnes Bob roikotti tyynesti pallon tyhjään maaliin Tallavaaran katkottua hyökkäystä puolen kentän tuntumassa

Toinen maali nähtiin, kun Newton Jr. kuljetti pallon vasenta kaistaa ja laukoi sen tarkasti kemiläismaaliin ajassa 08:18. ToPV pysyi hyvin pelissä mukana ensimmäisellä jaksolla vastoinkäymisistä huolimatta.

Newton Jr. hattutemppuili ensimmäisellä jaksolla

Newton Jr. hulautti pallon maaliin upeasti Jailsonin luuppisyötöstä toistamiseen tasan minuutin päästä edellisestä osumasta. Brasilialaistaituri ehti saada hattutempun täyteen jo ensimmäisellä jaksolla: Newton viimeisteli hattutemppunsa ajassa 17:41, syöttäjänä jälleen “nuorempi de Souza”, Jailson.

Dynamon aloitettua maalitykityksensä joutuivat torniolaiset puolustuskannalle. Newton Jr. hulautti pallon maaliin Jailsonin luupista toistamiseen tasan minuutin päästä edellisestä osumasta. Näin dynamolaiset olivat karanneet jo 3–0-johtoon, kun peliä oli pelattu alle 10 minuuttia. Torniolaiset yrittivät kuroa maalieroa kiinni, vaikka lauantain pitkä peli varmasti painoi edelleen jaloissa. Edes Niila-Ville Laitisen isolla riskillä tekemä nousu ei johtanut tulokseen, vaan laukaus soljui kaukaa ohi tyhjän maalin.

Newton Jr. ehti saada hattutempun täyteen jo ensimmäisellä jaksolla. Taituri viimeisteli hattutemppunsa ajassa 17:41.

Savolainen ja Ihalainen vahtivat Dynamon maalia toisella jaksolla

Bob (Ítalo Henrique) kartutti jälleen syöttöpistetiliään, kun Jailson pääsi viemään KaDyn 5–0-johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Bob sooloili Mikko Kytölän korkeasta diagonaaliavauksesta upean maalin, joka oli hänelle ottelun toinen. Torniolaisten pistehaaveet kävivät yhä kaukaisemmiksi, kun Dynamon johto kasvoi kuuteen maaliin.

Tornion pitkä yritys maalata tuotti vihdoin tulosta ajassa 31:56, kun Otto Niemelä sai pallon jalkaansa nousuun lähteneen Juha-Matti Savolaisen lapsuksesta. Bene Filppu toimitti kuitenkin Dynamon takaisin kuuden maalin johtoon ja Newton Jr. neppasi neljännen maalinsa sisään ajassa 37:05. KaDyn yhdeksäs ja ottelun viimeinen maali pantiin torniolaisten nimiin.

Nuorista kadylaisista (P19-pojat) nähtiin kentällä Valtteri Lampilan lisäksi Konsta Pohjonen. Lisäksi tänään Dynamon maalivahtirivistön jatkoksi oli nostettu vain 15-vuotias Leino Ihalainen. Kapteeni Niila-Ville Laitinen pelasi ensimmäisen jakson ja toisella jaksolla Dynamon maalia vartioi puolestaan Juha-Matti Savolainen. Pelissä nähtiin lopulta kaikki kolme maalivahtia kentällä, kun myös Ihalainen teki liigadebyyttinsä pelin viimeisillä minuuteilla.

Sarjakärki Akaa Futsalin voitettua samanaikaisesti kotonaan Vieskan lähtee KaDy joulutauolle sarjakakkosena yhden pisteen akaalaisia perässä.

Liiga palaa joulutauolta loppiaisena.

Seuraava ottelu:

pe 6.1. klo 13.30 KaDy – Vieska Futsal

Joukkueiden parhaina palkittiin Newton Jr. ja Tatu Tallavaara.

Kysyimme Newton Jr.:lta, onko maalien tekeminen yhtä helppoa kuin miltä se näyttää:

– Se voi näyttää helpolta, mutta niiden eteen tehdään paljon työtä kulisseissa. Maalit syntyvät oman ja joukkuetovereideni kovan työn ja lahjakkuuden kautta.

Newton toteaa, että hänen kausien 2020–2022 seuransa ToPV:n voittaminen tuntui hyvältä, vaikka joukkueessa onkin monia hyviä ystäviä.

– Kausi ei ole ollut helppo, mutta löydämme aina uusia tapoja saada hyviä tuloksia. Haluankin kiittää joukkuetovereitani: harjoittelemme, edistymme ja uskomme tavoitteisiimme, Newton Jr. jatkaa.

Newton Jr. aikoo luonnollisesti jatkaa samalla linjalla ja odottaa keväältä erityisesti uutta valmentajaa:

– Uusi valmentaja voi auttaa meitä pääsemään entistä parempiin tuloksiin, hän päättää.

Tilastot

9 - 1

ToPV
5'MaaliBob Italo Henrique
24'MaaliBob Italo Henrique
31'MaaliNiemelä Otto
35'MaaliFilppu Bene

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.