KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - GFT  3 - 6

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

Miesten Futsal-Liiga: KaDylle kauden avaustappio, GFT vei pisteet Jyväskylästä

KaDy ja GFT kohtasivat Jyväskylässä miesten Futsal-Liigan kärkiottelussa. Viime kevään finaaleissa Dynamon vietävänä ollut Golden Futsal Team voitti lauantai-illan mittelön maalein 3–6 (3–3). Espoolaisten Eetu Kaikkola oli illan hahmo neljällä osumallaan.

30:29 Kaikkola (Henri Alamikkotervo) 3–6

Golden Futsal Teamin Jyväskylään tervetulleeksi toivottanut Dynamo pelasi suurimmaksi osaksi viiden kenttäpelaajan voimin. Dynamolla oli tänään kolme tärkeää pelaajaa sivussa kokoonpanosta: korttitilin täytyttyä pelikiellossa oleva Lassi Lintula sekä kuntoutumisprosessissa olevat Intalan veljekset Tero ja Jere. GFT:n kokoonpanosta puuttui mm. Eeli Niemelä.

Aiemmin GFT:tä muutamia vuosia takaperin edustanut Marquinhos nähtiin kyllä kentällä, mutta hän joutui jättämään leikin kesken saatuaan rajun tällin polveensa, mikä verotti entisestäänkin Dynamon kapeaa miehistöä.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, ja kumpikin joukkue tykitti kolme maalia vastustajan verkkoihin. KaDy piti johtoasemaa suurimman osan ensimmäistä jaksoa, kun Newton Jr.:n, Mikko Kytölän ja Jailsonin taiteilema vastahyökkäyskuvio tuotti maalin ajassa 3:25. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Bob vei KaDyn 2-0-johtoon napattuaan pallon Jailsonin lähettämästä puolivolleystä toimittamalla sen pienestä kulmasta Antti Koivumäen ohi.

Ajassa 14:03 Eetu Kaikkola toi GFT:n yhden maalin päähän Jailsonin hassattua pallon omalla alueella. Pari minuuttia myöhemmin Bene Filppu puolestaan kuittasi tilanteen entistä seuraansa vastaan ja laukoi millintarkan kudin tolpan kautta sisään. GFT:n Kaikkola oli kuitenkin maalintekovireessä ja teki ensimmäisellä jaksolla yhteensä hatullisen maaleja. Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla GFT karkasi vastahyökkäykseen eikä Juha-Matti Savolainen ei pystynyt suojaamaan maaliaan loppuun asti kolmen espoolaisen muodostaman rintaman edessä. Näin GFT siirtyi ensimmäistä kertaa ottelun aikana johtoasemaan, kun pelikellossa olivat lukemat 23:57.

GFT:n viides maali syntyi kiintotähti Miika "Maagi" Hosion (tänään 0 + 3) poikittaissyötöstä, jonka Johannes Axerud toimitti Dynamon maaliin (29:22). GFT rokotti Dynamoa jälleen ajassa 30:29, kun Henri Alamikkotervo siirsi pallon poikittaissyötöllä Kaikkolalle maalin kulmalle.

GFT onnistui sekoittamaan KaDyn puolustusta toisella jaksolla, kun KaDyn terveiden miesten lukumäärä kävi jälleen kerran vähiin. Viimeiset minuutit mentiin lähinnä nelikolla Bob – Newton – Filppu – Kytölä. Kadylaisten laukaukset kilpistyivät viimeistään Koivumäkeen.

Kun ottelua oli jäljellä nelisen minuuttia, siirtyi KaDy mahdollisuuksien mukaan 5 vs. 4 -ylivoimapeliin Savolaisen päivystäessä maajoukkuetoverinsa Koivumäen rinnalla GFT:n maalin kulmalla. Punamustat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa.

Tappio oli kotimaan kentillä Dynamon kauden ensimmäinen, ja joukkueelle ensimmäinen sitten vapunaattona pelatun kolmannen välieräottelun. GFT nousi KaDyn kanssa tasapisteisiin sarjakärkeen, joskin ottelun enemmän pelanneena.

Parhaina palkittiin Bene Filppu ja Eetu Kaikkola.

Seuraavat ottelut

Dynamon seuraava kotipeli on lauantaina 10.12. klo 15.30 FC Kemiä vastaan. Sitä ennen KaDy kohtaa Vieska Futsalin vieraissa itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 14.00.

Tilastot

3 - 6

GFT
7'MaaliBob Italo Henrique
14'MaaliKaikkola Eetu
16'MaaliFilppu Bene
18'MaaliKaikkola Eetu
19'MaaliKaikkola Eetu
23'MaaliArponen Teemu
29'MaaliAxerud Johannes
30'MaaliKaikkola Eetu