4
HEL
15.30
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - AU  

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

ENNAKKO: KaDyn miehillä lauantaina kotiottelu, vastassa AU – Kaikki mukaan kannustamaan!

Miesten Futsal-Liigaa, runkosarjan 16. kierros

la 4.2.2023

KaDy – Alastaron Urheilijat

15.30 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen): https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Sarjataulukko ja otteluohjelma: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/FML!splfs2223/group/1/

Pelipäivä – kaikki kannustamaan ja kaverit mukaan!

KaDyn miehet palaavat kolmen vierasottelun ja yhden huiliviikonlopun jälkeen pitkästä aikaa kotihalliin ÄSSÄ-Areenalle (Monitoimitalolle) lauantaina 4.2. Kärkipään vastustajia on kohdattu nyt marras–joulu–tammikuussa useita putkeen, tällä kertaa vuorossa on Alastaron Urheilijat playoff-viivan alapuolelta, karsijan paikalta sijalta 11.

Pitkään sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitänyt KaDy hävisi vieraissa GFT:lle rumasti 7–3, minkä jälkeen puna-mustat putosivat neljänneksi kärkikolmikon (FC Kemi, Akaa, GFT) napsiessa lisäpisteitä omista otteluistaan. KaDylla on kuitenkin runkosarjan voitto jokseenkin omissa käsissä rästiotteluiden myötä; myöhemmin helmikuussahan kohdataan FC Kemi vieraissa.

Jo kauden alla raskaita miehistömenetyksiä (esim. Jukka Kytölä, Sergei Korsunov, Eemeli Hänninen) kokenut Dynamo on saanut kansainvälisen huipputason suoneniskuja kesken kaudenkin, kun päävalmentaja Vasko Vujović, maajoukkuemies Lassi Lintula ja tähtimaalivahti Juha-Matti Savolainen vaihtoivat maisemaa. KaDy on suomalaisseuroista ylivoimaisesti eniten ulkomaille ammattilaispelaajia lähettänyt seura.

Brasilialaisviisikko täydentää suomalaisrunkoa; Otso Honkonen palaa lainalta kotiin

Näiden menetyksienkin keskellä Jyväskylän puna-musta ylpeys on pelannut varsin hyvin ja taistellut aivan kärkikahinoissa. Voittoja on napsittu tasaiseen tahtiin kaikista muista vastustajista paitsi GFT:tä vastaan. KaDy on vaivihkaa brasilialaistunut: kenttäpelaajaosastolle rekrytoitiin syksymmällä kovan paluumuuttajan Newton Jr:n lisäksi brasilialainen Jailson, ja samasta Etelä-Amerikan futsaljättiläisestä on kotoisin myös tammikuussa aloittanut uusi päävalmentaja Rodrigo Saldanha. Viisikon täydentävät maalipyssy Bob ja polven kuntoutuksessa oleva muutaman ottelun syksyllä pelannut Marquinhos.

Kevään ennusmerkit runkosarjan loppuviikoille ja playoffeihin näyttävät aivan hyvältä, semminkin kun maajoukkueen portteja jo vuosia kolkutelleet Tero ja Jere Intala ovat palanneet pelikuntoon. Maestro Mikko Kytöläkin orkestroi peliä tuttuun tapaansa, Bene Filpun vastuu kasvaa kohisten. Maalivahtiosastolle Otso Honkonen palaa kotiin KaDy- leiriin lainaltaan naapuriseura Riemuun. KaDy pääsee lauantain kotiotteluun ilman pelikieltoja.

KaDy voittanut kaikki aiemmat liigakohtaamiset; AU on yllätysvalmis haastaja

KaDy voitti syksyllä vierasottelun Loimaalla AU:ta vastaan 0–3; Tero Intala osui tuolloin kahdesti ja Newton kertaalleen. Viime liigakaudella KaDy otti AU:sta kaksi suurinumeroisempaa voittoa, mutta toista liigakauttaan pelaava loimaalaisryhmä on petrannut peliään debyyttikauteen verrattuna. AU on viimeksi ottanut tasuripisteen kotonaan ToPV:lta, hävinnyt suurinumeroisesti 0–9 Akaalle ja voittanut paikallispelissä TPK:n vieraissa 2–3. AU tekee varmasti kaikkensa, että saisi karistettua putoamispeikon harteiltaan. Karsijan paikalta matkaa on pari–kolme pistettä tällä hetkellä täysin kuiville; playoffeihin yltäminen vaatisi jo suuren yllätyksen.

AU:n tehoista ovat vastanneet melko odotetusti kippari Tuomas Happonen, Jani Luoma ja paluun futsalkentille täksi kaudeksi tehnyt Ilari Mettälä. KaDyn tehomiehiä ovat olleet brasilialaiskolmikko Bob (27 + 4), Newton (12 + 10) ja Jailson (5 + 11).

Kaikki mukaan kannustamaan KaDya kevään kotiotteluihin – jokaisen tuki on tärkeä!

Tulkaahan kaikki kannustamaan Dynamo takaisin voittojen tielle ja tuokaa vaikka muutama kaverikin mukana! Ja kaverit voivat puolestaan tuoda muutaman kaverin lisää… Nyt aletaan nostaa yleisömääriä porukalla hartiavoimin koronaa edeltävälle tasolle ja vaikka ylikin – mennään yhdessä kohti maukasta playoff-kevättä!

* * *

KaDy vs. AU kautta aikain (Futsal Cup 2015–16 ja Futsal-liiga):

4 ottelua: 3 voitto, 1 tappio (maaliero 23–6)



KaDyn naiset lähtevät viikonloppuun sarjataulukon viitossijalta. Ohjelmassa naisilla on vierasottelut Raisiossa RaiFua vastaan (la 4.2. klo 15.00) ja Salossa FC Halikkoa vastan (su 5.2. klo 13.00).

Tiiviin futsalviikonlopun täydentää KaDyn P19-poikien liigaottelu sunnuntaina klo 15.00 lohkoa ylivoimaisesti johtavaa, hallitsevaa mestaria Ylöjärven Ilvestä vastaan. KaDyn P19-pojat taistelevat vielä jatkokarsintapaikasta päävastustajanaan FC Kangasala, kun alkulohkoa on jäljellä kolme ottelua.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.