T. Intala 1–8
J. Intala 1–9
Miikka Vedenjuoksu 2–9
Filppu 2–10 (6 m rp)

Kampuksen Dynamon miesten runkosarjaottelut jatkuivat lauantaina Vaasassa, jossa kotijoukkueena oli sarjataulukon hännänhuippu FC Kiisto, jonka putoaminen Futsal-Ykköseen on enää sinettiä vaille. Ensimmäisen puoliajan isännät pysyivät vielä kohtalaisesti jyväskyläläisten kyydissä, mutta nelinkertainen Suomen mestari KaDy hurjasteli toisella puoliajalla Hansakampuksen hallin tulostaululle kaksinumeroiset maalilukemat.

Avauspuoliajan tehominuutti sattui välille 4:10 – 5:04 KaDyn osuessa kolmesti. Newton Jr., Jere Intala ja vanhempi veli Tero Intala laukoivat vuorollaan tarkasti Kiiston maalipuiden väliin.

10. minuutilla pirteästi pelannut Topi Nisula huudatti vaasalaisyleisöä kavennuksella, mutta Tero Intalan 1–4 -osuma sinetöi taukolukemat.

Kovat tehot 2+3 tuutannut Jere Intala nauttii jälleen pelaamisesta loukkaantumisensa jälkeen. (Kuva Anu Kangas)

Toisella puoliajalla kipeästi pisteitä liigapaikkansa eteen tarvinnut FC Kiisto tarrasi oljenkorteen, mutta KaDy oli rutinoituneempi ja vahvempi joka osa-alueella. Jälleen maaliverkot soivat ryppäässä peräti neljästi kolmen minuutin sisälllä 26:36 – 29:24. Bene Filpun kahta osumaa täydensivät Jailson Veigan 1–7-maali ja Tero Intalan hattutemppu.

Viimeisellä kympillä kaunisteltiin lukemia molempiin päätyihin: maaliskuun MM-karsintaan maajoukkueeseen nimetty Jere Intala nakutti illan tehoikseen 2 + 3 ja Bene Filppu täydensi hattutemppunsa 6 metrin rangaistuspotkupisteeltä. Miikka Vedenjuoksu teki välissä yhden kavennusosuman.

Ottelun jo ratkettua marssitti päävalmentaja Rodrigo Saldanha Dynamon nuorisokaartia kentälle saamaan kokemusta ja Niila-Ville Laitinen sai levätä Otso Honkosen ottaessa torjuntavastuun. Muun muassa P19-joukkueen Viljami Ihalainen sai ensi minuutit lakkariinsa Futsal-Liigassa.

Viljami Ihalainen teki miesten edustusjoukkuenutussa debyyttinsä Vaasassa. (Kuva Anu Kangas)

KaDy nousi leveällä voitollaan sarjakakkoseksi pisteen päähän FC Kemiä. KaDy matkustaa Kemiin kahden viikon päästä lauantaina 25.2. otteluun, jonka voittaja on hyvin vahvoilla runkosarjan voittajaksi, vaikka Akaa Futsal ja GFT hengittävätkin kolmen pisteen sisällä niskaan.

Stä ennen KaDylla on ohjelmassa ensi viikonloppuna kaksi tärkeää kotiottelua, jotka antavat suuntaa runkosarjan kalkkiviivoille. KaDyn viimeiset runkosarjan vastustajat maaliskuussa ovat ToPV vieraissa ja Riemu kotona.

Maalivahti Otso Honkonen ja Lassi Niemelä (oik.) huhkivat lopussa vielä kunnot minuutit (Kuva Anu Kangas)

Viime keväänä liigaan suvereenisti nousseen FC Kiiston putoaminen takaisin Futsal-Ykköseen on enää viimeistä sinettiä vaille. Vaasalaiset tarvitsisivat kaikista kolmesta ottelustaan voiton, eikä sekään välttämättä riittäisi ohittamaan AU:ta tai Riemua.

2 - 10

4'MaaliIntala Jere
5'MaaliIntala Tero
9'MaaliNisula Topi
16'MaaliIntala Tero
26'MaaliFilppu Bene
27'MaaliFilppu Bene
29'MaaliIntala Tero
33'MaaliIntala Jere
33'MaaliVedenjuoksu Miikka