12
MAA
14.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

ToPV - KaDy   2 - 7

Tornio, Putaan liikuntahalli (V-halli)

ENNAKKO: KaDyn miehet sunnuntaina Tornioon, runkosarjan voitto yhä mahdollinen

(pääkuva: Iiro Väänänen)

Miesten Futsal-Liigaa
su 12.3.2023
Tornion Palloveikot – Kampuksen Dynamo
14.00 Putaan liikuntahalli, Tornio

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen): https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

ENNAKKO: KaDyn miehet sunnuntaina Tornioon, tähtäimessä yhä runkosarjan sijat 1–2

Miesten Futsal-Liiga jatkuu taas vajaan kahden viikon maajoukkuetauon jälkeen. Miesten futsalmaajoukkueen ohjelmassa oli MM-karsinnan Main Roundia syksyn 2024 MM-kisoihin.

Suomi pelasi keskiviikkona 1.3. Romaniaa vastaan 0–0-tasapelin vieraissa Bukarestissa. Viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 8.3., nähtiin Vantaan Energia-Areenalla suuri futsaljuhla, kun Suomi voitti Main Roundin lohkovaiheen päätösottelussa Tanskan 4–1 (2–0). Yleisöä oli paikalla piirun verran vaille 2000 katsojaa, mikä on suomalaisen futsalin yleisöennätys kotimaassa.

KaDy pelasi ennen maajoukkuetaukoa Kemissä häviten kärkiottelun FC Kemille niukasti 5–3 (1–1). Näin ollen FC Kemi kiilasi sarjakärkeen yhden pisteen Dynamon edelle. Runkosarjan voitosta taistellakseen KaDyn pitäisi siis kahdelta viimeiseltä kierrokselta raapia vähintään yksi piste enemmän kuin kemiläiset onnistuvat tekemään omissa otteluissaan.

(Kuvassa KaDyn Tero Intala ja viime kaudella ToPV:ta edustanut KaDyn Newton Jr. Kuva: Leo Hynninen)

KaDylla otteluohjelmassa jäljellä ovat ToPV vieraissa ja päätöskierroksella lauantaina 18.3. Riemu kotona (siis Jyväskylän derby!). FC Kemin viimeiset vastustajat ovat Vieska Futsal kotona ja samainen ToPV vieraissa (Meri-Lapin derby). Kumpi kaapii paremman pistepotin?

Myös erinomaisen kevään pelannut sarjakolmonen GFT kamppailee aivan tasapäisesti runkosarjan voitosta. Sekä KaDylla että GFT:llä on 48 pistettä, FC Kemillä 49. GFT kohtaa ensin vieraissa Riemun ja päätöskierroksella vieraissa AU:n. Akaa Futsalilla on 45 pistettä ja siten myös teoreettinen mahdollisuus kiilata vielä kärkikolmikon ohi.

Oli kärkikolmikko runkosarjan päättyessä mikä oli, heidän puolivälierävastustajansa ovat varmasti sijojen 6–8 Someron Voima, Mad Max Valkeakoskelta ja Tornion Palloveikot. Vieska Futsal on sarjassa viidentenä ja siten varma playoff-joukkue sekin.

KaDyn miehet aloittavat playoff-urakkansa vieraissa, todennäköisimmin sunnuntaina 26.3. tai lauantaina 25.3. Myös ottelusiirrot ovat mahdollisia P19-maajoukkueen otteluohjelman johdosta.

KaDyn miehet matkaavat siis toistamiseen peräkkäin Peräpohjolan maisemiin, tällä kertaa Tornioon. Syyskierroksella KaDy läksytti ToPV:ta ÄSSÄ-Areenalla peräti 9–1 ja viime keväänä ennätyslukemin 17–1, mutta nyt ennakoitavissa on huomattavasti tasaisempi peli. ToPV on vahva ja motivoitunut kotijoukkue, joka ei päästä vieraitaan helpolla.

ToPV on menettänyt ennen siirtoikkunan sulkeutumista kokeneen Mergim Bushin GFT:hen. Lisäksi kokeneet Bergin veljekset, kapteeni Jussi-Esko ja pikkuveli Juho-Teppo ovat molemmat sunnuntaina pelikiellossa korttitilien täyttymisen vuoksi. KaDy nokittaa Newton Jr:n poissaololla samasta syystä. Kauden neljäs kortti brasilialaisvahvistukselle tuli Kemiä vastaan: nyt on pelikiellon kärsimisen aika.

KaDyn pelaajista maajoukkueen mukana olivat tällä kertaa maalivahti Juha-Matti Savolainen ja kenttäpelaajista Jere Intala. Molemmat katsoivat Romania-ottelun varamiehinä katsomon puolelta mutta nousivat kokoonpanoon kotiotteluun Tanskaa vastaan. Intala pelasi kolmosketjussa muutaman vaihdon esittäen hyviä otteita ja uhaten haastoillaan Tanskan puolustusta muutamia kertoja. Vuosikausia maajoukkueen ykkösveskarin viittaa kantanut Savolainen katseli tällä kertaa jälkimmäisen ottelun varamaalivahdin roolissa Antti Koivumäen (GFT) kantaessa päävastuuta maalillaan.

KaDyn P19-liigajoukkue pelaa sunnuntaina Ylivieskassa jatkokarsintaa Vieska Futsalia vastaan.

(KaDyn kapteeni Mikko Kytölä ja ToPV:n kapteeni Jussi-Esko Berg kevään 2022 kohtaamisessa ÄSSÄ-Areenalla. Kuva: Leo Hynninen)

Kaikki aiemmat kohtaamiset (Futsal-Liigan runkosarja ja pudotuspelit)

17.11.2019 ToPV – KaDy 0–4 (0–2)

22.2.2020 KaDy – ToPV 3–4 (2–3)

20.9.2020 ToPV – KaDy 1–5 (0–2)

3.1.2021 KaDy – ToPV 3–2 vm., 2–2 (1–0)

1.5.2021 KaDy – ToPV 2–1 (1–0) (välierä)

8.5.2021 ToPV – KaDy 4–8 (1–4) (välierä)

20.3.2022 ToPV – KaDy 3–6 (2–4)

2.4.2022 KaDy – ToPV 17–1 (7–0)

18.12.2022 KaDy – ToPV 9–1 (4–0)

* * *

KaDy vs. ToPV kautta aikojen (Futsal-Liiga pudotuspeleineen):

9 ottelua: 8 voittoa, 1 tappio (maaliero 57–17)Seuraava kotiottelu:

la 18.3. klo 16.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – Riemu
(Jyväskylän derby!)