Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy taisteli, mutta pisteet matkasivat GFT:n mukana Espooseen.

Kuva: Eric Keinonen

Lauantaina nähtiin Monnarin Ässä-Areenalla tiukka kamppailu, kun GFT Espoosta saapui Kampuksen Dynamon naisten vieraaksi.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä Heta Huhtaniska iski pallon maaliin Sandra Lindin syötöstä erikoistilanteen päätteeksi, kun peliä oli pelattu ainoastaan 26 sekuntia. Alku oli KaDylle hankala, ja vierasjoukkueen toisen maalin pallonriiston jälkeen laukoi Sandra Lind, kun peliä oli pelattu 02:06.

Kun alkuvaikeuksista oli päästy, peli alkoi tasoittua ja tilanteita nähtiin molempiin suuntiin. Ensin Heidi Malkki laukoi oman kuljetuksensa päätteksi maalin ristikkoon, ja pian tämän jälkeen tolppa esti Sofi Salosen maalintekoyrityksen.

Dynamon avausmaali syntyi ajassa 14:47 kun Sofi Salonen laukoi Niina Talvensaaren kaatamisesta saadun rangaistuspotkun varmasti maalin. Tauolle mentiin vierasjoukkueen johtaessa 2-1.

Toisella jaksolla ottelun kaava jatkui samanlaisena. GFT prässäsi kovaa Dynamon pelinavaamista ja otti pois kaiken ylimääräisen tilan ja ajan. Heti toisen jakson alkupuolella espoolaiset pääsivät karkaamaan 1-3 johtoon ajassa 22:36, kun Emilia Jokisalo katkaisi maaliltaan nousseen Aliisa Terävän syötön ja veti sivurajan pinnasta pallon varmasti maaliin. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin kaksi minuuttia, kun vieraiden sivurajasta alkaneen kuvion päätteeksi Heta Huhtaniska jäi vapaaksi takatolpalle, josta pallo oli helppo nostaa maalin kattoon ajassa 24:47 Sandra Lindin kutosen alueen rajalta tulleesta ohjauksesta.

Punamustille lohtua toi Anna-Kaisa Hannukselan kavennusmaali, joka syntyi ajassa 31:03. Hannuksela oli hyvin katkomassa GFT:n antamaa poikittaissyöttöä, minkä jälkeen Hannukselan veto vieri sisään vieraiden maalin takakulmaan. Tasoihin yritettiin vääntää vielä ylivoimapelaamisella, mutta palloa ei saatu pyöritettyä maaliin enää kertaakaan ja vierasjoukkueen puolustusmuoto piti, joten lopputulokseksi jäi 2-4.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vieraiden Emilia Jokisalo ja kotijoukkueen kapteeni Henni Parkkinen. Dynamo jatkaa kotipelin merkeissä Monnarilla lauantaina 25.2. kello 17.00, kun vieraaksi saapuu EBK Espoosta!

Tilastot

2 - 4

GFT
0'MaaliHuhtaniska Heta
2'MaaliLind Sandra
14'MaaliSalonen Sofi
22'MaaliJokisalo Emilia
24'MaaliHuhtaniska Heta
31'MaaliHannuksela Anna-Kaisa