RAPORTTI: KaDyn naisten liigataival käyntiin tappiolla

GFT – KaDy (Naisten Futsal-Liiga) (palloliitto.fi)

KaDyn maali: Malkki

GFT:n maalit: Huhtaniska, Jokisalo, Mäntylä 2, Lind 2, Elonsalo

Parhaat pelaajat: Laura Toivanen (KaDy), Sandra Lind (GFT)

KaDyn naisten ensimmäinen liigaottelu kaudella 2022-23 pelattiin Espoossa GFT:n vieraana. Kampuksen Dynamo pääsi lähtemään täydellä kokoonpanolla kauden avausotteluun. GFT sen sijaan oli selkeästi kapeammalla rosterilla, kun kenttäpelaajia oli vain kuusi kokoonpanossa.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, kun jo ajassa 00:40 GFT tekee kulmapotkusta maalin ja menee 1-0 johtoon. KaDyn puolustuksen voi sanoa hieman vielä nukkuneen ja lumoutuneen pallosta ja Heta Huhtaniskan hyvä liike toimii ja hän pääsee hyvältä paikalta laittamaan pallon maaliin, kun Emilia Jokisalon syöttö tulee KaDyn puolustusmuodon porttipelaajien läpi. Ottelun alkuminuutit mennään enemmän kotijoukkueen GFT:n komennossa ja KaDyn maalivahti Halla-aho on joutunut torjuntatöihin jo useamman kerran. KaDy on saanut onnistuneella prässillä ja hyvällä pelinluvulla pari hyvää katkoa ja niiden myötä pari laadukasta maalipaikkaa, mutta vielä kauden avausmaali odotuttaa.

Ajassa 07:27 GFT prässää hyvin KaDyn oman pään sivurajasta ja KaDy ajautuu pallollisena aivan oman maalin edustalle; Jokisalo prässää aggressiivisesti pallollista ja Lind tulee tuplaamaan ja syöttöyritys katkaistaan. Kutosen sisässä Lind tarjoilee Emilia Jokisalolle ja tästä Jokisalo ei erehdy ja lukemat ovat 2-0 GFT:lle.

KaDyn oma peli näyttää hieman enemmän heräämisen merkkejä ja syötöt osuvat vähän paremmin kohdilleen. KaDy saa luotua painetta GFT:n päätyyn. Ensin Alina Nieminen laukoo, jonka GFT:n maalivahti torjuu. Ensimmäisenä ripariin ennättää GFT:n pelaaja, mutta Laura Toivanen riistää pallon ja tarjoilee Heidi Malkille, joka kaventaa ajassa 11:16 lukemiksi 2-1. Valitettavasti vain reilu minuutti ehtii kulumaan KaDyn kavennuksesta, kun KaDy antaa huolimattoman syötön puolen kentän tuntumassa ja Maria Mäntylä on yksin läpi ja laittaa lukemiksi 3-1 ajassa 12:35. GFT ottaa aikalisän ajassa 13:44. Aikalisä näyttää purreen GFT:n kuvioihin, koska ensimmäisestä aikalisän jälkeisestä hyökkäyksestä GFT menee jo 4-1 johtoon pelikellon näyttäessä 13:52. Tällä kertaa syöttäjänä Lind ja maalintekijänä Mäntylä. Taukolukemiksi jää 4-1.

Toisen jakson alkaessa KaDylla on edelleen vaikeuksia pelin avaamisessa oman pään sivurajasta. Pallollisena ajaudutaan kohti keskustaa, Lind prässää jälleen aggressiivisesti riistäen pallon ja laittaa lukemiksi 5-1 ajassa 23:06. Seuraavaa GFT:n maalia pohjustaa jälleen KaDyn pallonmenetys omalla puolella keskustan tuntumassa, Lind riistää ja Elonsalo vetää ja hänen veto menee helpohkosti maaliin. GFT johtaa jo 6-1, kun peliä on pelattu 27:17. Seuraavaa GFT:n maalia saatiin odottaa vain reilu minuutti, kun Lind laittaa pelin 7-1 ajassa 28:47. Tämä oli samalla ottelun viimeinen maali ja ottelu päättyy GFT:n selkeään 7-1 voittoon.

Kauden avausottelu oli kauden avausottelun näköistä peliä KaDylta. Epävarmuus ja jännittyneisyys näkyi huonojen syöttöjen ja ratkaisujen muodossa. GFT:n kokenut kaarti rokotti erittäin hyvällä prosentilla KaDyn virheistä. Seuraavaan otteluun KaDyn pitää saada syöttöpeliinsä lisää tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta virheitä saadaan minimoitua. Nyt on pari viikkoa aikaa hioa teknistä ja taktista suorittamista sekä saada pelin rytmi ja liike kohdilleen. Sitten ollaan valmiimpia seuraavassa ottelussa kohtaamaan kotikentällä 8.10. Monnarin ÄSSÄ-areenalla FC Halikko!

Tilastot
GFT

7 - 1

0'MaaliHuhtaniska Heta
7'MaaliJokisalo Emilia
11'MaaliMalkki Heidi
12'MaaliMäntylä Maria
13'MaaliMäntylä Maria
23'MaaliLind Sandra
27'MaaliElonsalo Tiia