3
JOU
14.00
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal-Liiga

KaDy - RaiFu  2 - 1

Jyväskylä, Huhtasuon koulu

ENNAKKO: KaDyn tuplaviikonloppu: RaiFu ja PJK kohdataan kotikentällä

Kuva: Kirsi Nummela

Naisten Futsal-Liiga

LA 3.12.2023 klo 14:00
Huhtasuon yhtenäiskoulu, Jyväskylä
KaDy RaiFu

SU 4.12.2023 klo 15:30
Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – PJK

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Tulevanakin viikonloppuna päästään Jyväskylässä nauttimaan huippufutsalista, kun KaDyn naiset kohtaavat ensin lauantaina Huhtasuolla raisiolaisen RaiFun ja sunnuntaina Monnarin Ässä-Areenalla PJK:n Pirkkalasta.

Dynamon pitkä voittoputki katkesi viime viikonloppuna, kun YIlves oli Ylöjärven Urheilutalon trillerissä maalin verran parempi; Jenni Häklin toisen jakson alussa iskemä maali jäi ottelun ainoaksi, joten pisteet jäivät tällä kertaa Pirkanmaalle. Tänä viikonloppuna KaDylla on hyvä mahdollisuus käynnistää uusi voittoputki, ja KaDyn riveissä odotetaankin innolla tulevia pelejä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat haitanneet jonkin verran valmistautumista, mutta onneksi jalkeille saadaan taas vahva ja lavea nippu pelaajia. Ilahduttavasti myös YIlves-ottelusta puuttunut, KaDyn pistepörssiä johtava Vilma Terävä (4+4) nähtäneen viikonlopun kokoonpanoissa.

Lauantaina Huhtasuolla kohdattava RaiFu on aloittanut kautensa pirteästi. Raisiolaiset ovat sarjataulukossa sijalla kahdeksan, mutta vain kolme pistettä neljäntenä olevaa Dynamoa perässä. Nuori joukkue voitti viimeksi kotonaan FC Sport Vaasan maalein 5-1. RaiFun tehokaksikoksi jo aiemmilla kausilla vakiintunut Ella Mäki (7+5) ja Tiiu Lehtonen (7+3) on uhka mille tahansa puolustukselle, mutta laajasta pelaajaringistä on noussut tällä kaudella esille myös uusia kiinnostavia pelaajia, joista mainittakoon viime viikolla ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt Stella Enwena.

RaiFuakin pelaajaurallaan edustanut KaDyn Iina Markkanen ennakoi lauantain kamppailua näin:

”Odotan, että pelistä tulee vauhdikas ja tiukka vääntö, ja aina on mukava pelata tuttuja tyyppejä vastaan! RaiFulla on hyvin taitavia yksilöitä ja hyviä junnuja, joita tulee pitää silmällä. Joukkueena RaiFun vahvuuksia on juoksuvoima ja ehdottomasti yhteishenki.”

PJK on uusiutunut jonkin verran viime kaudesta; kovia pelaajia siirtyi mm. MuSaFutsaliin sekä naapuriseura Ilvekseen; näistä nimekkäimpänä taitava Sini Lauermaa. Ovet kävivät kuitenkin myös toiseen suuntaan, ja PJK:n rosteriin saatiin uusiakin nimiä. Kaikkein maineikkain tulija oli varmastikin Ilves FS:ää pitkään edustanut maajoukkuemaalivahti Lilli Sandström. Kun PJK:n riveissä oli jo valmiiksi maajoukkueen ykkösveskari Tiia Ropanen, voivat pirkkalalaiset kehuskella sillä, että heillä on eittämättä koko liigan kovin maalivahtikaksikko. Jos veskariosasto onkin kunnossa, ei kenttäpelaaminen ole vielä aivan asettunut uomiinsa. PJK on kerännyt seitsemästä ottelustaan yhteensä kuusi pistettä. Toistaiseksi ainoa kolmen pisteen voitto tuli kotiottelussa FC Sport Vaasasta lukemin 4-3. Joukkueen tehonainen on syyskaudella ollut Essi Salonen (4+4)

Viime viikonlopun pelien jälkeen KaDy löytyi sarjataulukon sijalta neljä ja PJK sijalta yhdeksän. Joukkueiden välinen piste-ero oli ennen tätä viikonloppua kahdeksan pistettä.

PJK:n historia Naisten Futsal-Liigassa on vielä kovin lyhyt, mutta liigataipaleen juuret juontuvat perinteikkääseen tamperelaiseen liigaseuraan, ACE:en. Naisten liigassa vuosia menestyksekkäästi pelanneen Tampereen teekkareiden seuran ACE:n liigatoiminta nimittäin siirtyi Pirkkalaan kauden 2020-21 jälkeen. PJK ja KaDy ovat tästä syystä kohdanneet liigassa toisensa vain kahdesti. Kaudella 2021-22 molemmat keskinäiset ottelut päättyivät Dynamon niukkaan voittoon lukemin 2-1.

Viime kaudella Huhtasuolla KaDyn molemmat maalit PJK:n verkkoon upottanut Alina Nieminen sanaili sunnuntain pelistä seuraavasti:

”Uskon että me tullaan pitämään palloa enemmän ja saadaan myös sitä kautta tilanteita PJK:n maalille. Siellä on kova veska maalissa, kumpi tahansa, Lilli tai Tiia vuorossa onkin, joten laatua pitää saada viimeistelyyn; paikat on käytettävä tehokkaammin. Hyökkäyspään erikoistilanteita oletan meille tulevan myös paljon, joten niihin kanssa laatua, niin hyvä tulee!”

Tervetuloa lauantaina Huhtasuolle ja sunnuntaina Monnarin Ässä-Areenalle seuraamaan huippufutsalia! Kannustetaan Dynamo voittoon!

Tilastot

2 - 1

RaiFu
14'MaaliLehtonen Tiiu
22'MaaliToivanen Laura
33'MaaliRauhala Emmi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.