RaiFu - KaDy

Raisio, Kerttulan liikuntahalli

RAPORTTI: KaDy voittoon Raisiossa

Kuva: Janne Hirvensalo

Kampuksen Dynamon lauantainen vierasottelu RaiFua vastaan alkoi erinomaisen tehokkaasti, kun avauskuvion päätteeksi ajassa 00:11 Vilma Terävä viimeisteli Sofi Salosen syötöstä tilanteeksi 0-1. Salama-alun jälkeen peli eteni tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli runsaasti erikoistilanteita, mutta maalivahdit pitivät tilanteen tasaisena. RaiFun pelinavaus oli onnistunutta eikä KaDy löytänyt työkaluja pelaajien vartiointiin. KaDyn maalilla Aliisa Terävä pelasi kuitenkin loistavaa peliä ja nollasi RaiFun maalintekoyritykset. Ensimmäisellä puoliajalla ei pöytäkirjaan ei tullut muita merkintöjä Kadyn keltaista korttia lukuunottamatta. Kadyn pelinavaus oli takkuista mutta erikoistilanteista saatiin luotua vaarallisia maalipaikkoja. Peli oli odotetusti fyysistä, mutta siistiä ja rikkeitäkin tuli vähän. KaDy pyrki purkamaan RaiFun prässin maalivahdin nostoilla. Tänään syötöt kuitenkin hieman karkailivat ja peli oli katkonaista. Toiselle puoliajalle mentiin 0-1 tilanteessa. Toinen puoliaika jatkui samaan tahtiin. RaiFu jahtasi palavasti tasoitusmaalia, ja välillä Dynamo oli pienessä pinteessä, varsinkin RaiFun vastahyökkäysten kanssa. Pallo pyöri paljon Dynamon maalin edustalla erikoistilanteiden jälkeen. Stella Enwena pääsi laukomaan maukkailta paikoilta useaan otteeseen, mutta Aliisa Terävä hoiti nämäkin, ja puolustus putsasi irtopallot maalinedustalta.

Kun peliä oli jäljellä noin viisi minuuttia, RaiFu turvautui ylivoimapeliin. Dynamo onnistui kuitenkin pitämään raisiolaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Seuraavaa tilastomerkintää saatiinkin odottaa aivan loppuminuuteille saakka, kun KaDyn hyökkäys katkaistiin keltaisen kortin arvoisesti kuuden metrin tuntumasta. Treeneissä hiottu kuvio tuotti tulosta, ja Anna-Kaisa Hannukselan syötöstä Vilma Terävä iski päivän toisen maalinsa varmasti RaiFun verkkoon. Tämä toinen maali vapautti Dynamon peliä, ja loppupelin pallo liikkuikin mallikkaasti pelaajalta pelaajalle kuluttaen peliajan loppuun. Pelin parhaina pelaajina palkittiin Dynamosta Aliisa Terävä, joka pelasi KaDylle kauden ensimmäisen nollapelin, sekä RaiFun Jenna Osa.

Viikonloppu jatkuu samalla suunnalla, kun vastaan asettuu FC Halikko Salohallissa sunnuntaina kello 13:00.