FC Halikko - KaDy

Salo, Salohalli

RAPORTTI: KaDy voittomaalikilpailun kautta voittajaksi Salossa

Kuva: Janne Hirvensalo

KaDyn naisten tuplapeliviikonlopun toinen ottelu FC Halikkoa vastaan päättyi sunnuntaina KaDyn 2-3 voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. Tiedossa oli, että FC Halikko tulee peliin kovaa tammikuun tappioputken jälkeen. KaDy hallitsi peliä, mutta tuloksellisesti ottelusta tuli tasainen ja loppujen lopuksi KaDyn sankariksi nousi Sofi Salonen varsinaisen peliajan kahdella maalilla ja vielä tehden ratkaisevan maalin voittomaalikilpailussa.

Peli lähti liikkeelle KaDyn hallitessa palloa ja molempien joukkueiden saadessa erikoistilanteita, mutta parhaat maalintekopaikat jäivät rakentamatta. Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka nähtiin ajassa 5.47 KaDyn saadessa kulmapotkun. Anna-Kaisa Hannuksela sai pallon kulmasta ja toimitti sen maalille yksin jääneelle Sofi Saloselle. Salosen ollessa vaikeassa asennossa, ohjausyritys meni kuitenkin FC Halikon maalivahdin Pilvi Junnilan syliin. Seuraavaksi ajassa 6.59 nähtiin FC Halikolta puolittainen läpiajo, kun Ronja Salmi sai riiston jälkeen pallon omalla puolustusalueella ja pääsi vetoetäisyydelle asti, mutta KaDyn Maria Halla-aho tuli hyvin vastaan ja torjui laukauksen. Ajassa 7.27 nopean sivurajan päätteeksi Vilma Terävä pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta laukaus suuntautui tolppaan. Myös muutama minuutti myöhemmin Sofi Salosen laukaus nopeasta sivurajasta osui ylärimaan, mutta vain hetkeä myöhemmin ajassa 12.33 Salonen sai uudelleen tilaa vetää noin kymmenestä metristä ja siirsi alanurkkalaukauksella KaDyn 0-1 johtoon. Pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua KaDy sai vielä hyvältä paikalta vapaapotkun, kun FC Halikon Laura Lehtonen rikkoi Essi Kaattaria, saaden rikkeestään myös keltaisen kortin. Hyvän vapaapotkukuvion päätteeksi Sofi Salosen veto suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Lisämaaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toinen puoliaika sai riemukkaan alun KaDyn kannalta, kun ajassa 21.55 Sofi Salonen pääsi Heidi Malkin syötöstä läpiajoon ja viimeisteli vastaantulleen maalivahdin jalkojen välistä ottelun toisen osumansa ja tilanteeksi 0-2. Kotijoukkue FC Halikko ei kuitenkaan luovuttanut ja onnistui lopulta nousemaan ottelussa tasoihin. Ensin ajassa 27.57 FC Halikon Olivia Simula kavensi vastahyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 1-2 ja ajassa 32.07 Annika Peippo teki 2-2 tasoitusosuman, niin ikään vastahyökkäyksestä. Varsinaisen peliajan loppu eteni pääosin Dynamon hallinnassa mutta lopulta kumpikaan joukkue ei saanut enää toimitettua palloa vastustajan maaliin asti ja näin varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2. Myöskään jatkoaika ei tuonut ratkaisua otteluun, joten voittajaa lähdettiin ratkomaan voittomaalikilpailussa. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli ottelun sankariksi noussut Salonen, jonka maali varmisti Dynamolle ottelusta voiton ja kaksi sarjapistettä. Ottelun parhaimpina pelaajina palkittiin Dynamosta Sofi Salonen ja FC Halikosta Annika Peippo.

Tuplapeliviikonlopun pistesaldona siis Dynamolle 5/6. Tulevan viikonlopun Dynamo huilaa otteluiden osalta ja seuraavassa ottelussa 18.2. Dynamon vieraaksi Monnarin Ässä-areenalle matkustaa GFT!