KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - GFT  6 - 1

Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: Dynamo kellisti GFT:n kotonaan ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen pokaaliin

Miesten Futsal-Liigan finaalit alkoivat sunnuntai-iltana Jyväskylässä. Vastakkain ovat tänä keväänä kolminkertainen hallitseva mestari Kampuksen Dynamo (runkosarjan 2.) ja espoolainen Golden Futsal Team (runkosarjan 4.). KaDy oli pudottanut välierissä Akaa Futsalin voitoin 3–1, GFT oli punnertanut runkosarjan voittajan FC Kemin ulos mestaruustaistelusta voitoin 3–2.

Lievänä ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt Dynamo sai alussa hurmoksen päälle ja painoi pelin GFT:n puoliskolle taitavilla syöttökombinaatioillaan. Etenkin avausketju Jukka KytöläSergei Korsunov Jani KorpelaÍtalo Henrique oli erinomaisella pelipäällä

KaDy pelasi alusta asti GFT:tä terävästi pois pallosta, vaikka GFT prässäsi korkealta ja pyrki tekemään KaDyn pallonhallintahaaveet tyhjäksi. KaDy sekä puolusti että hyökkäsi vakuuttavasti ja antoi GFT:lle hädin tuskin mahdollisuuksia. Jyväskylässä nähtiin tarkkaa ja nopeaa syöttöpeliä sekä lukuisia upeita syöttökuvioita.

Jere Intala iski ÄSSÄ-Areenan iltavaloissa kaksi maalia ja Bene Filppu yhden. (Kuva Anu Kangas)

Myös Juha-Matti Savolainen osallistui totuttuun tapaan pelinrakentamiseeen ja prässinpurkuun nousemalla pallollisena ja pallottomana keskiviivan yli.

Avausmaalin viimeisteli kuitenkin 10. minuutilla kakkosketjussa sisään tullut, kaksi edellistä vuotta GFT:ssä pelannut Bene Filppu, jolle ottelun avausmaali oli jo kolmas laatuaan tällä kaudella. Jani Korpela katkaisi GFT:n syötön ja jätti pallon kauniisti seinäsyötöllä Jukka Kytölälle, joka puolestaan toimitti sen Bene Filpulle. Filppu sijoitti pallon tarkasti Koivumäen maaliin alanurkkaan.

Seuraavien minuuttien sisällä KaDy rankaisi kahdesti GFT:n huippumaalivahtia Antti Koivumäkeä harhasyötöistä. Ajassa 13:24 J. Kytölä prässäsi pallon tyhjään maaliin, kun Koivumäki lähti hakemaan irtopalloa keskiviivan tuntumasta.

Vain hetkeä myöhemmin oli Kytölä jälleen valppaana ja riisti GFT:n maalin edustalla Koivumäen syötön. Kokenut futsalista katsoi rauhassa tilanteen ja tarjoili lopulta pallon maalin nurkalle Jere Intalalle, joka toimitti sen maalin perukoille kaksikon hassutettua yksinäisen Koivumäen pois tilanteesta.

Oivalla pelipäällä ollut Jani Korpela nappasi yhden kihauksen tililleen. (Kuva Anu Kangas)

Näin olivat vieraat jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisen jakson loppua kolmen maalin takaa-ajoasemassa. Peli oli ensimmäiset 15 minuuttia täysin Dynamon komennuksessa, mutta Koivumäki selvitti Ítalon ja muiden laukausyritykset. GFT:n paras maalipaikka oli viime talven EM-kisoissa säkenöineen Henri Alamikkotervon kaukolaukaus, jonka KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen torjui jalallaan tolppaan.

Henri Alamikkotervo palkittiin GFT:n parhaimpana. (Kuva Anu Kangas)

Toiselle puoliajalle GFT tuli vahvemmin ja määrätietoisemmin. Alamikkotervo osui tolppaan erikoistilanteesta toistamiseen. Heti perään oli GFT:n toinen maali lähellä, mutta vaikka maalipaikkoja oli toisella jaksolla enemmän, eivät ne tuottaneet toivottua tulosta.

26. minuutilla GFT:n ahkera takaa-ajo palkittiin. Alamikkotervo haastoi vasemmalla laidalla ja lähetti pallon maalinsuulle, josta Eetu Kaikkola tuikkasi pallon ohi Juha-Matti Savolaisen ja niukasti maaliviivan yli. Peli oli tasoittunut huomattavasti ja tunteetkin alkoivat kuumentua.

Jukka Kytölä rullasi ottelusta tehot 1+2 pistepussiinsa. (Kuva Anu Kangas)

Koivumäki loisti torjumalla kolme läpiajoa: kahdesti karussa oli Ítalo, kertaalleen Jere Intala. KaDy suoritti myös toisella jaksolla silti kolme maalia.

30. minuutilla Sergei Korsunov laukoi pallon liki puolesta kentästä vapaapotkusta oikeaan alanurkkaan – aivan kuten ratkaisevassa välierässä Akaassa viikkoa aiemmin. Tällä kertaa Jani Korpela sai Korsunovin laukaukseen pienen osuman.

Vapaapotku oli toimittu Eeli Niemelän revittyä Korsunovia paidasta varoituksen arvoisesti. Korsunov näytti totisesti päättäneen toimittaa pallon pienestä häiriöstä huolimatta maaliin: hetkeä myöhemmin hän laukoi pallon jälkilähetyksenä vapaapotkusta Korpelalle maaliin ohjattavaksi.

Välittömästi 4–1-maalin jälkeen GFT vaihtoi Koivumäen viidenteen kenttäpelajaan, lentävään maalivahtiin Eetu Kauriaan. Hetkeä myöhemmin Lassi Lintula katkoi GFT:n ylivoimapyörityksen ja karkasi maalintekoon kohti tyhjää maalia: GFT:n Lasse Saari loikkasi painiotteella Lintulan selkään ja katkaisi hyökkäyksen selviten ryntäyksestään varoituksella.

Sergei Korsunov hallitsee palloa (Kuva Anu Kangas)

GFT:n ylivoimapeli ei purrut, vaan KaDy sai katkoja hyvään tahtiin. Seuraavat kaksi maalia syntyivät alle minuutin sisään toisistaan, kun ensin Jere Intala riisti pallon GFT:ltä ja puttasi sen omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin, eikä Intalan kolmaskaan osuma ollut kaukana.

Hetkeä myöhemmin 6–1-maalin viimeisteli mukavaan pelikuntoon toipunut kapteeni Mikko Kytölä lähes nollakulmasta ylänurkkaan Eetu Kaurian vartioimaan maaliin. Sergei Korsunov nappasi tästä toisen syöttöpisteen.

Loppuminuuteilla tuoreina jalkoina Henri Louste ja Heikki Korhonen toivat vielä energiaa KaDyn prässipelaamiseen ja raikkaisiin 1 vs. 1 -haastoihin. Tehotilastoihin pirteä kaksikko ei aivan päässyt hyvistä maalitonteista huolimatta.

GFT:ltä parhaana palkittiin kovat minuutit pelannut Henri Alamikkotervo (0 + 1) ja KaDylta Jukka Kytölä (1 + 2), jonka myös yleisö äänesti KaDyn nälkäisimmäksi pelaajaksi.

GFT:n avainpelaajista olivat sivussa Panu Autio ja Niko Stenholm sekä yhä kaukomailla oleva Miika “Maagi” Hosio. Autio ohjasi joukkuettaan penkin puolelta apuvalmentajana. KaDyn Tero Intala missaa finaalit leikkauksen johdosta, Eemeli Hänninen varusmiespalveluksen vuoksi.

Finaalisarja jatkuu Espoon Leppävaarassa la 14.5. ja Espoon Opinmäessä su 15.5. Mikäli voitot ovat kolmen finaalin jälkeen 2–1 jommallekummalle joukkueelle, pelataan 4. finaali tarvittaessa Jyväskylän Monitoimitalolla la 21.5. Tarvittaessa viides ja ratkaiseva finaali on su 22.5. samassa paikassa.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović Palloliiton futsal.fi -sivustolla:

– Tänään olimme paremmalla jalalla liikkeellä. Ratkaisimme pelin jo ensimmäisellä puoliajalla; toisen puoliajan kontrolloimme tulosta ja tavoitteenamme oli säästää pelaajia loukkaantumisilta, liialta rasitukselta ja varoituksilta.

– On normaalia, että aivan koko ottelua 40 minuuttia ei pysty kontrolloimaan, joten GFT sai toisen puoliajan alussa hetkensä. Saimme kuitenkin ottelun takaisin haltuumme ja kontrolloimme pallollista peliä 3–1-kavennuksen jälkeen riittävästi.

GFT:n päävalmentaja Miika Mendolin Palloliiton futsal.fi -sivustolla:

– Kaikki kunnia tästä avausvoitosta Dynamolle: he olivat valmistautuneet erinomaisesti, paremmin kuin me. Näkee, että ollaan matkustettu todella paljon playoffeissa: Kemistä tultiin vasta torstaiaamuna viidennestä välierästä. Näki tuossa pelin jälkeen, että otteluväsymys ja matkaväsymys painaa jätkiä.

– Nyt palaudutaan hyvin ja analysoidaan huolellisesti tämä peli. Saadaan mukaan muutamia toipilaita kokoonpanoon. Koetetaan tehdä asioita hyvin, että saadaan Espoossa voittoja. Kova usko on koko joukkueessa, että sarja kääntyy vielä meille.

GFT – KaDy

Miesten Futsal-Liigaa, finaalit (paras viidestä)

su 8.5.2022
1. finaali, Ässä-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Kampuksen Dynamo – Golden Futsal Team 6–1 (3–0)
voitot 1–0

Maalit:
Bene Filppu 1–0, Jukka Kytölä 2–0, Jere Intala 3–0.
Eetu Kaikkola 3–1, Jani Korpela 4–1, J. Intala 5–1, Mikko Kytölä 6–1.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivujen kuvagalleriassa

Tilastot

6 - 1

GFT
9'MaaliFilppu Bene
13'MaaliKytölä Jukka
14'MaaliIntala Jere
25'MaaliKaikkola Eetu
34'MaaliIntala Jere
34'MaaliKytölä Mikko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.