KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

GFT - KaDy   2 - 4

Opinmäen liikuntahalli

RAPORTTI: KaDy on jälleen Suomen mestari! - GFT kukistui kolmannen kerran

Miesten finaalisarjan kolmas osaottelu pelattiin sunnuntai-iltapäivänä GFT:n vakinaisella kotikentällä Opinmäessä. KaDy oli sitä ennen vienyt muhkean voiton lauantain pelistä samoin kuin edellisviikonloppuna pelatusta finaalien ensimmäisestä ottelusta, joten KaDy pääsi yrittämään finaalisarjan katkaisua jo sunnuntain ottelussa melko paineitta.

Finaalien ensimmäisen osaottelun Jyväskylän Ässä-Areenalla KaDy oli vienyt komein lukemin 6–1 (3–0). Toisessa finaaliottelussa Espoon Leppävaarassa KaDy oli parempi maalein 2–7 (2–3).

Mikko Kytölä nosteli tottuneesti, mutta jälleen tuoreesti mestaruuskannua. (Kuva Anu Kangas)

Vaikka GFT tarjosi Opinmäessä kivenkovan, oivan vastuksen, oli KaDy jälleen lopulta muutaman pykälän parempi ja otti oikeutetun voiton. Näin hallitseva Suomen mestari jatkaa kultaiset kaulassa kesän viettoon jo neljännen perättäisen finaalivoiton jälkeen. KaDy voitti mestaruuden kausilla 2017–2018, 2018–2019 ja 2020–2021. Vuonna 2020 koronapandemian takia keskeytetyn kauden runkosarjan ykkönen oli puolestaan Akaa Futsal, joka sai vuorollaan edustaa Suomea UEFA:n Mestarien Liigassa syksyllä 2020.

Dynamon kannattajille tarjottiin jälleen kerran makeaa mahan täydeltä. (Kuva Anu Kangas)

Koivumäkeä paikkailtiin ottelun alkuvaiheilla

Kahden ensimmäisen finaalipelinn tapaan KaDy pyöritti palloa ja dominoi peliä suuren osan ensimmäisestä jaksosta. Kentällä nähtiin pitkästä aikaa GFT-kapteeni Panu Autio, joka oli peräti avauskokoonpanossa ja pyrkikin heti toisella minuutilla maalintekoon kahdella tolppakudillaan samasta tilanteesta.

Paikat eivät olleet KaDyllakaan vähissä, vaan jo ennen toisen peliminuutin täyttymistä olivat Italo Henrique ja Jukka Kytölä lähellä maalintekoa. Ensin yritti J. Kytölä liukumalla ohjata Bobin vedon maaliin ja sen jälkeen laukoa pallon itse Antti Koivumäen selän taa. Vain hieman myöhemmin sai Sergei Korsunov Koivumäen maalin sijoiltaan ylärimaan osuneella laukauksella.

Dynamon maalilla oli ajoittain ruuhkaa, GFT:n hakiessa hanakasti tasoitusta. (Kuva Anu Kangas)

GFT:n maalissa nähtiin hetken aikaa myös Eetu Kauria, kun Koivumäki joutui valitettavan loukkaantumisen takia hetkeksi penkin puolelle paikattavaksi ja huilille. Kauria hoiti vajaan kahden peliminuutin mittaisen tilanteen ansiokkaasti ehtien myös pelata perinteisempää lentävän maalivahdin roolia Dynamon kenttäpuoliskolla.

GFT oli melko aseeton KaDyn loppuunhiottuja syöttökuvioita ja upeita pallonkuljetuksia vastaan, mutta maalit olivat tiukassa.

Bob osui kahdesti, KaDy rankkarimaalilla taukojohtoon

Ensimmäisen jakson alkupuolella Dynamolla riitti maalintekotilanteita. Muiden muassa Lassi Lintula oli lähellä toimittaa pallon maaliin viiden minuutin tienoilla, mutta yritys kimposi GFT:n maalitolppaan. KaDy sai maalitilinsä auki ajassa 6:42, kun Italo Henrique toimitti pallon vasemmalta reunalta varmasti oikean tolpan juureen. Esityön teki Jukka Kytölä, joka tarjoili pallonhallintahyökkäyksessä vasempaan laitaan tarkan syötön Bobille.

Bob hiljensi hetkeksi rankkarimaalillaan espoolaisyleisön. (Kuva Anu Kangas)

GFT:n Kasperi Halme oli päästä yrittämään maalintekoa seitsemän minuutin hujakoilla, mutta tilanne ratkesi helposti KaDyn eduksi. Yhdeksännellä minuutilla onnistui Henri Alamikkotervo laukomaan pallon maaliin, mutta Lasse Saaren aiheutettua hämminkiä KaDyn maalinedustalla ehtii tuomarin pilli soida ennen kuin pallo ehtii perille. Uuden Alamikkotervon yrityksen Juha-Matti Savolainen torjui varmasti.

Nähtiinpä KaDyn myllytyksen ohessa myös GFT:n puolelta yritystä: muun muassa Eetu Kaikkola oli päästä karkuun. GFT:n harmi vain, että tiellä oli KaDy-pivot Jere Intala, joka puolusti tilanteen erinomaisesti. GFT ansaitsi jo ennen 10 minuutin täyttymistä itselleen ensimmäisen keltaisen, kun Timo Mikkonen lanasi Jukka Kytölän rumasti kentän pintaan toimitsijapöydän tienoilla. Hieman myöhemmin rikkoi Antti Arvola ikävästi Bobia.

Juha-Matti Savolainen osallistui ahkerasti peliin (Kuva Anu Kangas)

Viimeistään kauttaan pelannut Panu Autio oli lähellä toimittaa pallon KaDy-maalin nurkalta perille asti useampaankin otteeseen, mutta KaDy-vahti Savolainen oli tarkkana ja torjui yritykset. Savolaisen saluunassa ei juuri GFT:lle tarjoiltu ja myös Alamikkotervon useat yritykset kilpistyivät KaDy-puolustukseen.

GFT onnistui lopulta maalinteossa, kun Savolainen torjui Antti Arvolan ohjurin Alamikkotervon kudista eteensä, mistä Arvola onnistui tuikkaamaan pallon Savolaisen selän taa ajassa 13:50.

Kun peliä oli pelattu 14:24 Autio kumosi Bobin alueella rikkeen arvoisesti, mutta kortti jäi eilisestä poiketen jakamatta. Autiolla olikin jo yksi kortti alla. Bob pääsi kuitenkin rangaistuspotkulle kuudesta metristä ja toimitti sen jälleen varmasti Koivumäen maalin alanurkkaan. Vain 10 sekuntia myöhemmin jaettiin Jukka Kytölälle rike ja Alamikkotervo pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, mutta KaDy-puolustus esti aikeet. Savolainen torjui myös Eeli Niemelän laukauksen hienosti näpeillään, kun ensimmäistä jaksoa oli rapiat 5 minuuttia jäljellä. Myös Koivumäki pyrki avittamaan GFT:n maalintekoa nousemalla maaliltaan, mutta tilanne kuivui kasaaan.

Mittavan futsal-uransa SM-hopeaan lopettanut Panu Autio oli alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan. (Kuva Anu Kangas)

Ajassa 16:11 rikkoi Riku Oras Savolaista keskikentällä ja sai näin GFT:n riketilin täyteen. GFT:n peli siistiytyikin tämän seurauksena.

Vielä viimeisellä minuutilla nähtiin Alamikkotervon ja J. Kytölän upea tanssishow keskikentällä, mutta lopullisen laukaisuyrityksen torppasi KaDy:n puolustus. Myös Antti Arvola yritti tasoitusta, mutta laukaus hujahti ohi KaDy-maalin.

Tauolle lähdettiin siis tilanteessa 1-2.

Toinen puoliaika pysyi jännittävänä, mutta KaDy ei päästänyt GFT:tä enää tasoihin

GFT lähti toiselle puoliajalle aggressiivisella prässillä ja haaveili ymmärrettävästi maalinteosta. Savolainen pääsi torjuntahommiin heti jakson alussa, kun Alamikkotervo laukoi läheltä ja lujaa. Aution laukaus hetkeä myöhemmin puolestaan valui ohi Savolaisen vartioiman maalin.

Jukka Kytölä ja Antti Arvola tositoimissa. (Kuva Anu Kangas)

Myös Dynamo yritti ahkerasti maalia laukomalla kohti GFT-maalia useampaan otteeseen parin ensimmäisen minuutin aikana. 22:44 Timo Mikkonen rikkoi Jani Korpelaa ja Bob ja J. Kytölä asettautuvat pallon taakse vapaapotkulle vasemmalle nurkalle kymmenen metrin tienoille. Koivumäki kuitenkin torjui yrityksen vaivatta.

Myös Savolainen jatkoi ansiokasta torjuntatyöskentelyä ja peitti tehokkaasti GFT:n maaliyritykset ja viimeisenä vartijana isot minuutit ahkeroinut Jukka Kytölä torjui maaliviivalta yhden laukauksen. GFT tuntuikin taas päässeen hieman paremmin mukaan peliin. Dynamo kuitenkin katkoi GFT:n syöttökuviovirityksiä kuin viimeistä päivää.

25 minuutin tienoilla Koivumäki nousi taas enemmän puoleen kenttään ja GFT pyrki näin hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Toisin kuitenkin kävi, ja ajassa 27:08 nähtiin Korsunovilta upea maali, kun kokenut futsalista toimitti pallon Bobin namusyötöstä helposti maaliin.

Bene Filppu ja Jani Korpela eivät antaneet vastustajalle tilaa (Kuva Anu Kangas)

Ajassa 27:27 Alamikkotervo onnistui kaventamaan tilanteeksi 2–3 laukoen pallon maaliin kuudesta metristä. Maalista piristyneenä GFT oli jonkin aikaa hieman vahvemmin pelissä mukana. KaDy kuitenkin lähti voimalla vastaiskuun ja pyrki päämäärätietoisesti kuittaamaan GFT:n kavennuksen hetimiten.

Tilanne kulminoitui nopeasti GFT:n penkin tuntumassa härdelliin, josta KaDylle merkittiin kolmas rike ja GFT:n penkille näytettiin keltaista. Torikokouksen päätyttyä kuivailtiin vielä kenttää ja peli pääsi operaation jälkeen jatkumaan, kunhan Koivumäkeä oli jälleen hieman paikkailtu.

Dynamo urakoi prässinpurussa

Pienen ylimääräisen huilitauon jälkeen viimeiset 12 minuuttia käynnistyivät intensiivisissä merkeissä. KaDy jatkoi GFT:n prässien purkamista helposti ja tehokkaasti. Hieman ennen 30 minuutin täyttymistä pääsi Alamikkotervo laukomaan vapaapotkun, mutta se kilpistyi Lintulan muuriin.

Lassi Lintula tsippaa kohti Koivumäen maalia. (Kuva Anu Kangas)

Ajassa 29:30 repi Niemelä Intalaa oikein antaumuksella GFT:n maalin edustalla ja saikin keltaisen torpedoituaan Intalan ja Korpelan maalintekotilanteen. Lintula laukoi vaparin, jota Korpela oli jatkotyöstämässä, mutta tällä kertaa Koivumäen ohi ei ollut meneminen.

Dynamolla oli runsaasti maalipaikkoja ja hienoja kuvioita, joihin GFT:n oli vaikea päästä väliin. Koivumäki hoiti kuitenkin loukkaantumisistaan huolimatta tonttiaan ansiokkaasti ja piti maalieron kapeana.

KaDyn viides rike napsahti ajassa 33:24. GFT ei kuitenkaan päässyt kymppimetrisille asti, koska kuudetta rikettä ei Dynamolta nähty.

Lintula sinetöi KaDyn voiton ja mestaruuden

GFT:n osana viimeisen jakson lopulla oli maalihaluista huolimatta lähinnä puolustaa itseään KaDyn ylivoimaisessa pyörityksessä. GFT onnistuikin tässä kohtuullisen hyvin, mutta lopputulosta se ei riittänyt keikauttamaan kotijoukkueen kannalta kovin edulliseksi. Maaliero oli toki kapeampi kuin kahdessa ensimmäisessä finaalissa, mutta tasoitusmaali jäi GFT:ltä uupumaan neljä minuuttia ennen loppua otetun aikalisän juonista huolimatta. Lentävä maalivahti (tällä kertaa Saari) ja miesylivoima eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaikka Savolainen pääsi taas torjumaan etenkin Alamikkotervon kuteja.

Korsunov ja Autio kamppailevat pallosta (Kuva Anu Kangas)

KaDy rokotti GFT:tä reikäpaitapelistä, kun Lintula liihotti pallon kanssa kohti tyhjiä verkkoja ja toimitti pallon maaliin sinetöiden loppunumerot 2–4 ajassa 37:42.

Vielä viimeisellä minuutilla Savolainen torjui upeasti Arvolan laukauksen ja loppuajan KaDy pitelikin palloa taidolla GFT:n kovasta yrityksestä huolimatta.

Kapteeni Mikko Kytölää ei valitettavasti nähty tänään kentän puolella lainkaan lauantain pelissä tapahtuneen ikävän loukkaantumisen takia.

Dynamo jälleen mestaruuteen suoraan kolmessa pelissä

Koko kauden kova työ palkittiin ja punamustat selvittivät finaalirupeaman kolmella suoralla voitolla. Dynamo osoitti jälleen kerran olevansa mestariainesta ja vaikka GFT pyristelikin vastaan kaikin keinoin, oli heidän tyydyttävä hopeaan. KaDyn kausi siis huipentui taas kerran parhaaseen palkintoon ja kotimatkalle Jyväskylään suunnattiin kultaiset kaulassa.

Parhaina palkittiin useisiin huipputorjuntoihin venynyt Juha-Matti Savolainen ja GFT:n kapteenin nauhaakin Aution poissaollessa kantanut Antti Arvola.

Forza Dynamo!

Suomen Mestaruus on juuri varmistunut. (Kuva Anu Kangas)

Päävalmentaja Vasko Vujovic: "En epäillyt voittoamme hetkeäkään!"

Vasko Vujovic
iloitsi siitä, että mestaruus sai hymyn KaDy-perheen huulille:

- Olen todella onnellinen koko joukkueen puolesta. Iloitsen siitä, että saimme tänään niin monen kasvot hymyyn: pelaajat, muut joukkueen jäsenet, tukijoukot ja kannattajat. On upeaa, että teimme niin monta ihmistä onnelliseksi.

Vujovic onnitteli myös GFT:tä hienosta suorituksesta:

- Onnittelut vastustajalle hienosta tuloksesta, jonka he saavuttivat etenemällä finaalipeleihin.

Päävalmentaja kertaa KaDyn menestyksen salaisuutta:

- Näytimme finaalissa, että me olemme kompakti ja taktisesti monipuolinen joukkue, joka tietää, miten tällaisia pelejä pelataan. En epäillyt hetkeäkään, etteikö KaDy voittaisi, koska tiesin mahdollisuutemme. Kerroin tämän myös pelaajille ennen finaalia.

- Tänään kävi ilmi, että olin oikeassa ja olemme tällä hetkellä Suomen paras joukkue ja voitimme ansaitusti jälleen yhden mestaruuden.

Joukkueen kapteeni Mikko Kytölä sai kunnian heruttaa mestaruuskannua joukkueelleen. (Kuva Anu Kangas)

Miesten Futsal-Liigaa, finaalit
(paras viidestä)

su 15.5.2022
3. finaali klo 15.00, Opinmäen liikuntahalli

Golden Futsal Team – Kampuksen Dynamo 2–4 (1–2)

voitot: GFT – KaDy 0–3, KaDy Suomen mestariksi 2021–22!

Maalit:
GFT: Arvola 13:50, Alamikkotervo 27:27 (6 m)
KaDy: 06:42 Italo Henrique, 14:25 Italo Henrique (6 m), 27:08 Korsunov, 37:42 Lintula

Kiitos KaDy-perhe!

Lisää mestaruuskuvia ja -tunnelmia pitkin viikkoa KaDyn mestaruuskanavilla. Pysy kuulolla!

***

Tilastot
GFT

2 - 4

6'MaaliBob Italo Henrique
13'MaaliArvola Antti
14'MaaliBob Italo Henrique
27'MaaliKorsunov Sergei
27'MaaliAlamikkotervo Henri
37'MaaliLintula Lassi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.