19.30
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Akaa Futsal  4 - 3

Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: Dynamo peittosi jälleen Akaa Futsalin - kaksi kiinnitystä finaaleihin pivossa

KaDy ja Akaa Futsal kohtasivat toisessa välierässä KaDyn kotiareenalla Jyväskylän Monitoimitalolla sunnuntaina 24.4. klo 19.30. Peli käynnistyi vahvasti KaDyn komennuksessa ja ensimmäinen maali nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Italo Henrique maalasi Akaan Kasper Kankaan verkot punamustalla siveltimellä. Toisen maalinsa Italo Henrique tulitti sisään kovat minuutit viikonloppuna taistelleen Lassi Lintulan syötöstä. Lintulan nimiin kirjattiin ensimmäisellä jaksolla syöttöpisteen lisäksi myös maali ajassa 12:12, kun Italo Henrique puolestaan tarjoili pallon Lintulalle maaliin vietäväksi. Lintula hassutti Akaan puolustusta urakalla ja viimeisteli homman lähietäisyydeltä alakulmaan.

Bob oli hurjalla pelipäällä ensimmäisellä jaksolla, kuitaten tehot 2+1. (Kuva Iiro Väänänen)

Akaa otti jo pelin alkupuolella käyttöönsä lentävän maalivahdin, mutta vaikka Aleksi Pirttijoki päivysti reikäpaidassa tiiviisti Savolaisen saluunan nurkalla, ei odotus tuottanut tulosta. Ensimmäisen maalin Akaa sai vasta ajassa 17:38, kun kapteeni Jussi Nyström toimitti pallon maaliin Iiro Vanhan syötöstä. Tauolle mentiin siten tilanteessa 3-1.

Myös toisella jaksolla Akaa haki kavennusta ja tasoitusta aina tilaisuuden tullen 5 vs 4 -ylivoimapelillä ja KaDy puolustikin isot minuutit omassa päädyssään. Akaan armottomasta ylivoimapelistä huolimatta KaDy:n puolustusnelikko Savolaisen säestämänä piti suurimman osan laukausyrityksistä kokonaan loitolla. Maaleja nähtiin Akaan puolelta toisella jaksolla vain kaksi, kun Juhana Jyrkiäinen ja Markus Rautiainen vuorollaan toimittivat pallon maaliin kaukovedoillaan Iiro Vanhan tehoillessa molempien maalien syöttöpisteet itselleen.

Lassi Lintula ja Jani Korpela kuittasivat molemmat maalit mieheen. (Kuva Iiro Väänänen)

Akaa ei päässyt toisen jakson kahdesta maalistaan kovin lähelle tasoitusta, sillä Akaan maalien välissä näytti Jani Korpela jälleen taitojaan luottomies Jukka Kytölän napatessa syöttöpisteen.

Parhaimmillaan kentällä nähtiin samaan aikaan jopa 10 maajoukkuepelaajaa. Poikkeuksellista tämän illan pelissä oli suuren osan kautta vaihtoparina toimineiden Kytölän veljesten isot yhteiset minuutit parketilla, josta saatiin jo eilen esimakua.

Jussi Nyström iski akaalaisille yhden osuman. (Kuva Iiro Väänänen)

Dynamo oli selvästi tiivistänyt rosteriaan toiseen otteluun lähdettäessä eivätkä muun muassa Henri Louste ja Bene Filppu saaneet juuri ollenkaan peliaikaa. Eniten parketilla uurastivatkin maajoukkuemiehet mukaan lukien italobrassitähti Bob. Myös Niila-Ville Laitinen oli toisen kerran peräkkäin sivussa tositoimista. Akaan puolella erikoisinta oli, että Iiro Vanha toimi kaikkiin kolmeen maaliin syöttäjänä.

KaDyn 268-päinen kotiyleisö kannusti raivoisasti ja upeasti joukkuettaan, ja se siivitti tällä kertaa voittoon, vaikka Akaa tuli jälleen lauantaiseen tapaan maalin päähän. Tällä kertaa se ei rinnalle enää kuitenkaan päässyt.

Ottelun loppu oli kiihkeä ja Akaa painoi hurjasti päälle reikäpaidalla. (kuva Iiro Väänänen)

Ottelun päätyttyä Dynamon leirissä iloittiin antaumuksella, sillä pelit ovat olleet tähän mennessä erittäin tasaväkisiä vääntöjä. Yhtään varoitusta saati ulosajoa ei kuitenkaan sunnuntaina nähty.

Jukka Kytölä tuulettaa villisti toista välierävoittoa. (Kuva Iiro Väänänen)

KaDyn maalilla kaksi kovaa ottelua viikonloppuna urakoinut Juha-Matti Savolainen oli tyytyväinen iltapuhteeseen myöhäisottelussa, sillä maalin suulla ei kylmä tullut.

– Maalivahdin näkökulmasta oli aika aktiivinen peli: kaveri pelasi melkein koko pelin lentävällä maalivahdilla ylivoimaa, joten suurin osa pelistä tapahtui meidän päässä. Maalivahtina sai koko ajan olla pelissä mukana ja tarkkana, Savolainen pohti.

Juha-Matti Savolainen osallistui aktiivisesti peliin. (Kuva Iiro Väänänen)

– Osasyynä Akaan ahnaaseen 5 vs 4 -pelaamiseen saattoi olla se, että mentiin nopeasti 2–0- johtoon, Voihan toki olla, että Akaa halusi muutenkin pelata paljon 5 vs 4, missä he ovat hyviä. Vaikea arvioida, ratkesiko peli siihen, mutta hyvin jaksettiin keskittyä puolustamiseen, vaikkei saatu tällä kertaa niin paljoa pallonhallintaa. Jaksettiin tehdä puolustussuuntaan töitä.

– Muutama tilanne oltaisiin voitu paremmin puolustaa. Toki on selvää, että maalintekopaikkoja tulee enemmän, kun pelaa ylivoimalla noin paljon. Maskin takaa tulevat vedot ovat pahoja, varsinkin jos muuttaa suuntaa. Ihan jokaista vetoa en saanut torjuttua, mutta tarpeeksi. Tyhjään maaliin en osunut tällä kertaa, Savolainen naurahti.

– Treeniviikkoon lähdetään hyvällä fiiliksellä: kivempi lähteä uuteen viikkoon tällaisten tulosten jälkeen treenaamaan. Pyritään treenaamaan huolella ja hyvin viisi päivää nyt, Savolainen päätti.

Otteluvoitot on nyt KaDyn hyväksi 2-0. Seuraavaksi taistellaan finaalipaikasta Toijalassa ensi viikonloppuna.

Näin pelataan

Ottelusarja ratkeaa paras viidestä -tavalla, joten kolme voittoa tarvitaan finaalipaikkaan.

La 23.4.2022 KaDy - Akaa Futsal 4-3 (3-0, 3-3) jo.
Su 24.4.2022 KaDy - Akaa Futsal 4-3 (3-1)
La 30.4.2022 klo 15:00 Toijala
Su 1.5.2022 klo 15:00 Toijala (Tarvittaessa)
Ke 4.5.2022 klo 19:00 Ässä-Areena, Jyväskylä (Tarvittaessa)

Akaa Futsal: Iiro Vanha

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivujen kuvagalleriassa.

Tilastot

4 - 3

Akaa Futsal
0'MaaliBob Italo Henrique
2'MaaliBob Italo Henrique
12'MaaliLintula Lassi
17'MaaliNyström Jussi
25'MaaliJyrkiäinen Juhana
38'MaaliRautiainen Markus