​PJK tyly vieras P19 Futsal-Liigan avauksessa

KaDy – PJK 3-9 (0-5)

MAALIT

KaDy: Luukas Malinen, Valtteri Lampila, Henrik Kärkkäinen
PJK: Eetu Pohjola 3, Pekko Peltola ja Matin Ahmadi 2, Roni Pekki, Nikke Sinisalo

KaDy:n nuoret pääsivät aloittamaan urakkansa P19 Futsal Liigassa lauantaina. Vastaan asettui yksi sarjan ennakkosuosikeista, PJK Pirkkalasta. Dynamon ryhmä on P19 Liigaan nuori, koostuen pääosin 04- ja 05- syntyneistä pelaajista. Joukkue lähti kuitenkin haastamaan ennakkoluulottomasti PJK:ta, jonka avauskentällisessä oli kaksi Serbiassa U19 maajoukkueen mukana esiintynyttä pelaajaa (Roni Pekki, Matin Ahmadi).

Ottelun alku olikin tasaista futsalia. Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Matin Ahmadi vei kuitenkin joukkueensa 0-1 johtoon upealla ylänurkkakudilla kulmatilanteesta. Tämän jälkeen KaDy:n peli hajosi, ja vieraat saivat pari lisämaalia helppojen virheiden jälkeen. Kun Roni Pekki ja Eetu Pohjola iskivät vielä maalin mieheen toistensa tarjoiluista, lähdettiin tauolle lukemissa 0-5. Maalien välissä joukkueen kapteeni Otso Honkonen nappasi hienon torjunnan Roni Pekin 10-metrisestä.

Toisella jaksolla PJK pelasi vapautuneesti, ja nakutti muutaman upean osuman kauniiden kombinaatioiden päätteeksi. Jakson puolivälissä KaDy otti käyttöön lentävän maalivahdin, jolla painopiste saatiin siirtymään PJK:n päätyyn. Ensimmäinen palkinto tulikin pian, kun Dynamo pääsi pyörittämään 4v3 ylivoimaa PJK:n pelaajan saatua toisen varoituksen käsivirheestä. Luukas Malinen napautti joukkueen avausmaalin P19 Futsal Liigassa Valtteri Lampilan syötöstä. Hetkeä myöhemmin lentävänä maalivahtina pelannut Lampila teki itse KaDy:n toisen maalin. Pari minuuttia ennen loppua Henrik Kärkkäinen pelasi jalkansa vapaaksi lähellä maalia, ja iski tolpan kautta loppulukemiksi 3-9.

Jukka Kytölä kommentoi peliä

"PJK tarjosi meille kovan vastuksen ja tervetulotoivotus P19-liigaan oli suoraan sanottuna tyly. Tällaisten otteluiden jälkeen huomaa, miten paljon työtä on tehtävänä, jotta pystyisimme toisteisesti toimimaan kentällä fiksusti ja korkealla intensiteetillä niin pallon kanssa kuin ilman - jos ja kun haluamme olla kilpailukykyisempi joukkue.

Joukkueemme on sarjaan kuitenkin melko nuori ja jatkamme työskentelyä askel kerrallaan. Yritämme pysyä rauhallisina ja jatkaa valitsemallamme tiellä, jossa virheistä opitaan mutta myös kehitysaskeleet huomioidaan - niin minä itse valmentajana kuin nuoret pelaajamme, jotka kentällä urakoivat.

Lopuksi voin sanoa, että olen tyytyväinen siihen, ettemme heittäneet pyyhettä kehään missään vaiheessa. Näin saimme lopulta muutaman maalinkin aikaiseksi ottelun loppuvaiheessa." kommentoi vastuuvalmentaja Jukka Kytölä avausottelua.