17.30
KaDy Edustus miehet, Champions League Main Round

CS Dinamo Plus - KaDy

Jablanica

RAPORTTI: KaDy päätti tappiottoman Mestarien Liigan taipaleen voittoon, tie nousi silti pystyyn

UEFA Futsal Champions League / UEFA:n futsalin Mestarien Liiga
Main Round (32 joukkuetta), lohko 8

la 30.10. Jablanica, BiH
CS Dinamo Plus (MDA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 1–9 (1–4)

Maalit:

KaDy: Ítalo Henrique 4, Jukka Kytölä 3, Mikko Kytölä 1, Dinamo Plus o.m.
Dinamo Plus: Ievgen Svydyrov

KaDy selvitti Futsalin Mestarien Liigan Main Roundin kokonaan tappioitta Bosnia-Hertsegovinan Jablanicassa. Tämäkään ei riittänyt Dynamolle lohkovoittoon ja jatkopaikkaan, koska Hollannin mestari Hovocubo onnistui iltaottelussa voittamaan isäntäjoukkue Mostar SG:n maalein 1–4 (1–2). Näin ollen hollantilaiset voittavat lohkon ja jatkavat Elite Roundille.

KaDyn kohtalona oli karsiutua lohkokakkosena jatkosta häviämättä koko Mestarien Liigassa yhtään ottelua. Elokuun Preliminary Round mukaan lukien KaDyn saldo Champions Leaguessa oli 6 ottelua, 3 voittoa, 3 tasapeliä, maaliero 35–11.

Futsalin Mestarien Liigan Elite Round (16 joukkuetta) pelataan välillä 29. marraskuuta – 5. joulukuuta neljässä lohkossa. Lohkojen voittajat etenevät huhti–toukokuussa pelattavaan lopputurnaukseen, jossa mestari ratkaistaan.

* * *

KaDy pelasi lauantaina viimeisen Main Roundin kolmesta ottelustaan. Vastassa oli lohkon ennakolta heikoin joukkue, Moldovan mestari CS Dinamo Plus, kaimaseura Chișinăusta. Dinamo Plus oli hävinnyt Hovocubolle 0–5 ja Mostarille 3–9.

KaDy tarvitsi ottelusta mieluiten vähintään 5–0-voiton, jotta oljenkorsi erilaisissa maalierovertailuissa viiden pisteen joukkueiden kesken olisi hieman vankempi.

Nihkeän ja maalittoman alun jälkeen alkoi tapahtua. Dinamo Plus kävi 1–0-johdossa Ievgen Svydyrovin siirrettyä pallon tyhjään KaDy-maaliin puolustuksen kommunikointivirheen jälkeen. Ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla KaDyn ketsuppipullo avautuikin sitten kunnolla: kokovalkoisissa pelanneet jyväskyläläiset taiteilivat neljä maalia nopeaan tahtiin. Maalintekijöiksi kirjattiin Bob, Jukka Kytölä kahdesti ja kapteeni Mikko Kytölä. Maaleihin johtaneet kuviot olivat melkoista namuttelua moldovalaisten kustannuksella.

Tilanteessa 1–4 toiselle puoliajalle jäi siis kahden lisämaalin tavoite. Dinamo Plusin tehtyä yhden osuman varmistui myös se, että lohkovoittaja ratkaistaisiin pisteillä, maalieroilla tai tehdyillä maaleilla: identtisiä maalieroja ei tulisi, eikä korttitilien vertailuun jouduttaisi.

KaDyn tavote täyttyi nopeaan tahtiin pelin rullatessa nätisti ja Moldovan kaima-Dinamon väsyessä silmin nähden. Mikko Kytölä laukoi KaDyn 1–5-johtoon Svydyrovin jalan kautta. Uefan tilastoissa maali on merkitty Svydyrovin omaksi, mutta Kytölän kaukolaukaus oli menossa maalia kohti sekin.

Viiden maalin johdon välitavoite täyttyi jo ajassa 25:49, jolloin Bob kasvatti jyväskyläläisten johtonumeroiksi 1–6. Muutaman seuraavan minuutin sisällä Bob viimeisteli vielä kaksi maalia ja Jukka Kytölä yhden, joten KaDyn voittolukemat kirjattiin lopulta leveästi 1–9 (1–4).

Henri Louste ja Heikki Korhonen kirjauttivat lopussa ensimmäiset minuuttinsa Main Roundilla. Molemmat laukoivat vaarallisesti viimeisellä minuutilla, mutta Dinamo Plusin maalivahti Dmitrii Golban torjui erinomaisesti. Myös Niila-Ville Laitinen pelasi KaDyn maalilla jälleen kerran erinomaisen iltapuhteen. Tämänkertaisessa Mestarien Liigan miniturnauksessa Laitinen pelasi kaikissa kolmessa ottelussa; Juha-Matti Savolainen pelasi suurimman osan Hovocubo-ottelusta.

Uefan ottelutilastojenkin perusteella KaDy oli ottelussa ylivoimainen: laukaukset kirjattiin 51–20 KaDyn eduksi ja laukaukset maalia kohti 20–5. Myös ohi ja yli maalin lauottiin edelleen luvattoman paljon, etenkin jos vertaa saman lohkon voittajaan Hovocuboon ja lohkokolmoseen Mostar SG:hen.

lohko 8, Jablanica, BiH

ke 27.10.2021

17.30 Hovocubo (NED) – Dinamo Plus (MDA) 5–0 (0–0)

21.00 Mostar (BiH) – Kampuksen Dynamo (FIN) 1–1 (0–0)

to 28.10.2021

17.30 Kampuksen Dynamo (FIN) – Hovocubo (NED) 2–2 (1–1)

21.00 Mostar (BiH) – Dinamo Plus (MDA) 9–3 (3–1)

la 30.10.2021

17.30 Dinamo Plus (MDA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 1–9 (1–4)

21.00 Mostar (BiH) – Hovocubo (NED) 1–4 (1–2)

Lohkotilanne oli viiden ottelun jälkeen:

Kampuksen Dynamo 3 ottelua, 5 pistettä
Hovocubo 2 ottelua, 4 pistettä
Mostar SG 2 ottelua, 4 pistettä
Dinamo Plus 3 ottelu, 0 pistettä

Mahdollinen viiden pisteen joukkueiden keskinäinen vertailu ennen lauantai-illan viimeistä ottelua:

Kampuksen Dynamo 2 ottelua, 2 pistettä, maaliero 3–3
Hovocubo 1 ottelu, 1 piste, maaliero 2–2
Mostar SG 1 ottelu, 1 piste, maaliero 1–1

KaDyn ainoa oljenkorsi oli se, että Hovocubo ja Mostar SG pelaisivat lauantai-illan päätösottelussa tasan 1–1 tai 0–0. Muussa tapauksessa joko ottelun voittaja on 7 pistessä KaDyn edellä tai 5 pisteen joukkueiden keskinäisten otteluiden vertailussa KaDylla on vähemmän tehtyjä maaleja kuin Hovocubolla ja Mostarilla. Vain lohkovoittaja jatkaa Elite Roundille ”Path B”:n lohkoista, joihin KaDyn lohko lukeutuu.

Zvv Hovocubo onnistui voittamaan Mostar SG:n 1–4 (1–2), joten hollantilaiset jatkavat lohkovoittajana jatkoon Elite Roundille.