16
LOK
15.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

Mad Max - KaDy   0 - 8

Liikuntahalli

ENNAKKO: KaDy lauantaina Valkeakoskelle, nähdäänkö Parenten ja Teittisen paluut?

la 16.10.2021
Miesten Futsal-Liiga
15.00 Valkeakosken liikuntahalli
Mad Max – KaDy



Mad Maxin ennakko ja koronaturvallisuusohjeet katsojille

Liput 8 € / 5 €. Alle 12v ja kausikorttilaiset ilmaiseksi sisään.

Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Miesten Futsal-Liiga palaa parketeille parin viikon maaottelutauon jälkeen. KaDyn miehistöstä Mikko ja Jukka Kytölä, Juha-Matti Savolainen, Niila-Ville Laitinen, Sergei Korsunov ja Jere Intala esiintyivät Suomen paidassa Kroatian Porečissa, missä Suomi pelasi tällä kertaa Puolaa ja Grönlantia vastaan.

Jere Intalalle maaottelut olivat ensimmäiset, Niila-Ville Laitiselle toiset. Myös Lassi Lintula oli Kroatiassa mukana, mutta huilasi kaikki ottelut pikku vamman vuoksi. Dynamon kahdeksas maajoukkuemies Tero Intala ei ollut tällä kertaa “kisakoneessa”.

KaDy aloitti liigakautensa syyskuussa kahdella selkeällä kotivoitolla. Liiga-avauksessa Jyväskylän ÄSSÄ-Areenalla KaDy-Hirviön ateriaksi joutui Someron Voima maalein 6–3. Viikkoa myöhemmin reissattiin Suonenjoelle Lintharjun uuteen liikuntakeskukseen, jossa urheasti taistellut vierasjoukkue Alastaron Urheilijat ei saanut pysäytettyä Dynamon vyörytystä. Loppulukemat Suonenjoella merkattiin 7–1.

Suonenjoella AU jäi tehokkaan Dynamon jalkoihin. (Kuva: Kirsi Nummela)

KaDyn tehokkain pistemies liigaotteluissa on ollut Bob (Ítalo Henrique) tehoin 7 + 4 = 11. Häntä ovat säestäneet erityisesti Jere Intala (3 + 2) ja Jukka Kytölä (0 + 3). Sergei Korsunov on nyt lusinut loppuun viime kaudesta ToPV:n riveistä perityn pelikieltonsa ja tekee debyyttinsä tämän liigakauden osalta. Korsunov toki pelasi elokuussa Mestarien Liigan otteluissa, joita kotimainen pelikielto ei koskenut.

Uutena vahvistuksena Dynamon rosteriin on liittynyt portugalilainen David Parente, jonka sopimus kattaa toistaiseksi vain lokakuun kolme liigaottelua ja kolme Mestarien liigan ottelua. Parente pelasi KaDyssa viimeksi helmi–maaliskuun 2020 vaihteessa kaksi ottelua, joiden jälkeen liigakausi keskeytettiin eikä siihen enää palattu. Sitä ennen Parente nähtiin Dynamossa 13 ottelun verran keväällä 2019, jolloin hän oli auttamassa punamustia toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen kymmenellä playoff-maalillaan.

(David Parente ja Mikko Heritty, puolivälierät maaliskuussa 2019. Kuva: Sami Virtanen)

Lauantain kotijoukkue Mad Max on aloittanut kauden ailahdellen. Liiga-avauksessaan se hävisi yllättäen JoSePalle 3–0, mutta kuittasi tapahtuneen seuraavalla kierroksella kotonaan ryöpyttämällä Riemua peräti 7–2. Viikkoa myöhemmin oli tulikuuma Pirkanmaan derby, josta Akaa Futsal vei täydet pisteet 1–3-vierasvoitollaan. Mad Max -leirissä onkin varmasti katsottu alkukauden pelejä tarkkaan ja mietitty, mistä parantaa seuraavaksi.

Mikko Heritty ja Mika Jussila ovat kotijoukkueelta pelikiellossa; Jussilan pelikielto on perua peräti viime kevään puolivälierästä Monnarilla, jossa KaDy pudotti Mäxit jatkosta ja eteni välieriin. Myös Jukka Saari valmennusjohdon puolelta on toimitsijakiellossa. Sen sijaan Jaakko Ahokas (ex -Ilves FS, ex-Riemu) vapautuu pelikiellostaaan lauantaiksi.

Siirtomarkkinoilla Mad Max teki viikolla kovan tempun ja kaappasi farmiseurastaan Ilveksestä riveihinsä suomalaisen futsalin suurmiehen Antti Teittisen. Erittäin kokenut tamperelainen Teittinen (40) on ollut reilut 1,5 vuotta sivussa kilpakentiltä, mutta 118 maaottelun ja viiden perättäisen Suomen mestaruuden (2009–14) miestä ei varmasti tarvitse KaDyn kannattajille erikseen esitellä. Vielä ei ole tiedossa, onko Teittinen lauantaina kokoonpanossa KaDya vastaan.

(Ilves piipahti 9.2.2019 ÄSSÄ-Areenalla. Tuolloin Antti Teittinen ja Lassi Lintula vielä Ilves-paidassa, Jani Korpela ja Newton Jr. KaDyssa. Kuva: Sami Virtanen)

Kävi Valkeakoskella miten vaan, ensi viikolla KaDy tarjoilee kotiyleisölleen Jyväskylän ÄSSÄ-Areenalla todellista futsalherkkua ennen Bosniaan lähtöään. Keskiviikkona 20.10. Monnarille saapuu viime kevään finaalivastustaja FC Kemi ja lauantaina 23.10. aina kiperä GFT Espoosta. Yhteensä ensi viikolla ÄSSÄ-Areenan parketilla saatetaan siis nähdä jopa 20 maajoukkuepelaajaa (Suomi 15, Venezuela 2, Marokko 1, Georgia 1, Englanti 1) sekä useita muita huippupelureita.


* * *

KaDy vs. Mad Max kautta aikojen (Futsal-Cup ja Futsal-Liiga pudotuspeleineen):
33 ottelua: 27 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota (maaliero 159–75)









Tilastot
Mad Max

0 - 8

1'MaaliBob Italo Henrique
6'MaaliBob Italo Henrique
15'MaaliIntala Jere
17'MaaliBob Italo Henrique
22'MaaliKytölä Jukka
33'MaaliKytölä Jukka

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.