KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  3 - 2

Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy nujersi tiukassa taistossa FC Kemin

Miesten Futsal-Liigassa nähtiin keskiviikkoiltana Jyväskylässä viime kevään finaalisarjan toisinto, kun FC Kemi vieraili hallitsevan mestarin Dynamon vieraana. Kuten kevään finaaleissakin, KaDy oli niukasti vahvempi. Loppunumerot Monitoimitalolla FC Kemin hyvän loppukirin jälkeen olivat 3–2 isäntien eduksi.

Bob palkttiin syyskuun parhaana pelaajana.

Koko kesän UEFA:n Mestarien Liigaan tiiviisti harjoitellut KaDy oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hallitseva osapuoli. Avausmaalia saatiin odottaa 20. minuutille, jolloin Sergei Korsunov laukoi FC Kemin harhasyötön jälkeen Jukka Kytölän syötöstä pallon alakulmaan ohi Tornike Bukian, joka oli pitänyt maalinsa taidolla puhtaana yli 19 minuuttia.

FC Kemi tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja sai tasoituksen saman tien. Pohjapelaaja Alexandre “Xande” de los Santos laukoi hyvän prässinpurun ja nopean kuljetuksen päätteeksi pallon KaDy-verkkoon. KaDy kuittasi takaiskun hetkeä myöhemmin Tero Intalan lauottua Mikko Kytölän orkestroimasta kulmapotkukuviosta 2–1-osuman. Osumaa edelsi saman kaksikon juonima epäsuora vapari kuudesta metristä FC Kemin rikottua maalivahdin palautussääntöä.

Korsunov on juuri tällännyt tämän kauden avausmaalinsa. (Kuva Kirsi Nummela)

Intalan veljeksistä vanhempi Tero oli asialla myös 3–1-maalissa, johon tarkan pystysyötön tarjoili Sergei Korsunov. Kaukana ei ollut “Terdellin” kolmaskaan maali, kun hän otti tarkan pystysyötön rinnalla haltuun pivot-asemassa, käännähti puolustajastaan irti ja pyssytti voimalla. Intalan hattutempun torpedoi Bukian oikea-aikainen torjunta.

Jere Intalalla oli muutama maukaskin maalipaikka. (Kuva Kirsi Nummela)

FC Kemi pisti loppuminuuteilla pystyyn vahvan 5 vs. 4 -pyörityksen Henry Gutierrez lentävänä maalivahtina. Kemin ylivoimapyöritys toi yhden kavennusosuman (Vesa Lilja), mutta tasoitus jäi haaveeksi. Kaukana se ei ollut, ja KaDyn alivoimapeli oli kenties hieman tavallista hermostuneempaa.

Tero Intala vietti kahden maalin iltaa. (Kuva Kirsi Nummela)

Joukkueiden parhaina palkittiin Bukia ja Korsunov.

– Pallollinen peli oli hieman vaikeaa tänään. Ei saatu peliä rullaamaan kuten normaalisti. FC Kemi antoi meidän kontrolloida aluksi, mutta tuli jälkipuoliskolla huomattavasti kovempaa rikkoen meidän pelinrakentelumme, tuumi kaksi maalia viimeistellyt Intala.

– Puolustus toimi hyvin tänään. Prässillä saatiin hyviä riistoja, joista oltaisiin voitu viimeistellä enemmänkin maaleja.

– Pitkästä aikaa maalin makuun pääsy tuntui tietysti hyvältä. Viimeksi pelasin kunnolla finaaleissa viisi kuukautta sitten, joten hienoa palata kentille ja päästä pikku hiljaa täyteen kuntoon, Tero Intala päättää.

Mikko Kytölä ja Vesa Lilja eivät antaneet taistossa tuumaakaan periksi. (Kuva Kirsi Nummela)

KaDy nousi sarjakärkeen puhtaalla pelillä: 4 voittoa, 12 pistettä. Seuraavaksi KaDylla on vastassa toinen kärkijoukkue GFT, jolla on 11 pistettä 4 ottelusta. KaDy – GFT -ottelu pelataan lauantaina 23.10. klo 13.30 Jyväskylän Monnarilla.

Niila-Ville Laitinen pelasi kotijoukkueen maalilla täydet minuutit. (Kuva Kirsi Nummela)

Sen jälkeen jyväskyläläiset suuntaavat 25.10. Bosnia-Hertsegovinaan UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundille.

Seuraava ottelu:
la 23.10. klo 13.30
ÄSSÄ-Areena, Monnari, Jyväskylä
KaDy – GFT

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebookin kuvagalleriassa.

Tilastot

3 - 2

FC Kemi
19'MaaliKorsunov Sergei
21'MaaliDe Los Santos Alexandre