KaDy ja GFT tasapeliin kärkimatsissa, GFT pilkuilta terävämpi

KaDy – GFT 2–3 vm., 2–2, 2–2 (1–1)

Maalit:

KaDy: Bene Filppu, David Parente

GFT: Panu Autio, Eetu Kaikkola

Miesten Futsal-Liigan kärkiottelu Jyväskylän Monnarilla oli odotetun kovatempoinen ja taktisesti valveutunut kamppailu sarjapisteistä Kampuksen Dynamon ja Golden Futsal Teamin välillä. Kentällä oli yhteensä 11 Suomen maajoukkueen pelaajaa (KaDy 7, GFT 4). Sen sijaan KaDyn alkukauden ykköspyssy Ítalo “Bob” Henrique huilasi ottelun varotoimenpiteenä ensi viikon Mestarien Liigan otteluita varten. Samoin Lassi Lintula on nyt huilannut kaksi liigapeliä ja niitä edeltävät maaottelut vaivojen johdosta.

GFT tuli ottelun alussa vahvasti: Panu Autio vei vieraat johtoon Miika Hosion oivasta syötöstä jo minuutin kohdalla. Aution laukaus lähietäisyydeltä oli tarkka ja kova, eikä torjuntavuorossa ollut Juha-Matti Savolainen ehtinyt sen tielle. Ensimmäinen puoliaika oli fyysistä ja periksiantamatonta taistelua palloista, eikä vastustajalle annettu tuumaakaan periksi.

KaDyn Bene Filppu tasoitti ennen puoliaikasummeria Jere Intalan loistavasta esityöstä. Intala eteni vahvasti oikealta laidalta ja malttoi säästää laukauksensa vaihtaen sen valelaukaukseen GFT-puolustajan liukuessa eteen. Filpulla oli helppo työ laittaa Intalan tarkka ja oikea-aikainen poikittaissyöttö verkon perukoille ohi muuten loistavasti pelanneen GFT-maalivahti Antti Koivumäen. Maali oli Bene Filpun ensimmäinen KaDyn paidassa.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin siis kahdesti “oman koiran puraisua”: Filppu pelasi kaksi edelliskautta GFT:ssä, Suomi-futsalin supertähti “Maagi” Hosio puolestaan pelasi aikanaan KaDyssa viisi kautta ja oli ensimmäisen Suomen mestaruuden takuumiehiä huhtikuussa 2018.

Toisella puoliajalla KaDy siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun “uusvanha” portugalilaisvahvistus David Parente siirsi kotijoukkueen johtoon Jukka Kytölän upeasta esityöstä. Maali muistutti kovasti Dynamon avausosumaa.

Sitkeä GFT ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti ottelun 34. minuutilla nopeasta vastahyökkkäyksestä: Eetu Kaikkola käännähti läpiajoon Timo Mikkosen passista ja viimeisteli nopeasti ohi maalille toiselle puoliajalle vaihdetun Niila-Ville Laitisen.

Sekä Laitinen että Savolainen olivat ottelussa kovassa vireessä ja kovasti työllistettyjä GFT:n murtaessa KaDyn puolustusta huomattavasti enemmän kuin muut vastustajat tällä kaudella.

Erittäin fyysiseksi ja rajuksi edenneessä taisteluottelussa KaDylla oli kumulatiiviset rikkeet täynnä jo 34. minuutilla ja GFT:kin keräsi niitä neljä. Silti varoituksia nähtiin vain yksi (Antti Koivumäen taktinen ajanpeluu) eikä suurempia loukkaantumisiakaan tullut.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2–2-lukemiin, joten siirryttiin jatkojalle, jolla KaDy loi muutaman hyökkäyksen espoolaisia enemmän, mutta viisiminuuttinenkaan ei tuonut selvyyttä joukkueiden paremmuuteen.

Voittomaalikilpailussa näytti jo siltä, että KaDy menee menojaan, kun tilanne oli kolmen laukojaparin jälkeen 3–1 punamustille. 10 metristä osuivat vuorollaan Tero Intala, Sergei Korsunov ja David Parente. KaDy vaihtoi maalille jälleen Savolaisen.

Kuudensiin laukojiin venyneessä voittomaalikilpailussa GFT oli kuitenkin lopulta vahvempi maalein 3–4, kun KaDyn kolme viimeistä laukojaa epäonnistuivat vieraiden onnistuessa, joten kaksi sarjapistettä matkaa Espooseen ja KaDy saa tyytyä yhteen sarjapisteeseen.

Joukkueet jatkavat liigan kärjessä 13 pisteellä viiden ottelun jälkeen. SoVo, Akaa Futsal ja Vieska Futsal hengittävät niskaan neljän pisteen sisällä.

KaDyn Ossi Kivipuro siirtyi reiluksi kuukaudeksi lainasopimuksella pelaamaan JoSePaan. KaDyn harjoitusringissä ja varsinaisessa miehistössä jatkava Kivipuro oli JoSePan kokoonpanossa jo tänään vierasottelussa Tornion Palloveikkoja vastaan.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski GFT-ottelusta:

– Ei ollut meiltä paras ottelu, mutta näitä tulee pitkässä sarjassa väistämättä joskus. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikompaa pallollisesti, vaikka tasoissa tauolle päästiinkiin. Tehtiin itsellemme vaikeaksi tekeminen tänään, ei lopulta ansaittu yhtä pistettä enempää. Toinen puoliaika oli meiltä parempi, mutta se ei riitä näiden kärkiotteluiden voittamiseen.

– Yksi ottelun tärkeä anti oli saada uutta vahvistusta David Parentea ajettua sisään struktuuriin. Tästä eteenpäin kohti europelejä.

KaDy matkustaa maanantaina Bosnia-Hertsegovinaan pelaamaan UEFA Futsal Champions Leaguen Main Roundille. Vastaan asettuvat Hollannin mestari Zvv Hovocubo (ke 27.10.), Bosnia-Hertsegovinan mestari Mostar SG (to 28.10.) ja Moldovan mestari CS Dinamo (la 30.10.). Mestarien Liigan turnausennakkoa ja -tunnelmia alkuviikosta KaDyn kaikilla kanavilla.

Artikkelin kuvat: Iiro Väänänen

Tilastot

2 - 3

GFT
0'MaaliAutio Panu
17'MaaliFilppu Bene
33'MaaliKaikkola Eetu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.