7
MAR
16.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

Vieska Futsal - KaDy   2 - 3

Taanilan koulu

Hurjan puolustustaistelun esittänyt KaDy kaatoi Vieska Futsalin - siirtyi sarjakärkeen

Miesten Futsal-Liiga
su 7.11.2021
Taanilan liikuntahalli, Ylivieska

Vieska Futsal – KaDy 2–3 (0–2)

Maalit:
KaDy: Jere Intala 3
Vieska: Jaakko Alasuutari, Jarmo Junno

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/FML!splfs2122/group/1

Kampuksen Dynamo kävi Ylivieskassa erittäin vajaamiehisenä rouhimassa vierasvoiton miesten Futsal-Liigan kärkikamppailussa Vieska Futsalia vastaan. Loppunumerot Taanilan koulun uudessa liikuntahallissa olivat 2–3 (0–2) Jere Intalan osuttua kolmesti ja maalivahti Niila-Ville Laitisen pelattua unelmaottelun vieskalaisten sarjatulessa. KaDy nousi voitollaan takaisin sarjakärkeen.

Dynamolta puuttuivat jo keskiviikkona Jyväskylän derbyn kokoonpanosta poissa olleiden (Jukka Kytölä, Ítalo Henrique, Lassi Lintula, Henri Louste) lisäksi vielä Tero Intala ja Eemeli Hänninen, joten Vieskan-visiitille matkasi erittäin repaleinen kokoonpano. Sekä KaDyssa (2021) että Ylivieskassa (Sievi FS, 2017) Suomen mestaruuden voittanut Juho Väinälä pelasi nyt Vieska-paidassa entistä seuraansa vastaan.

Jere Intala oli huippuvireessä Vieska Futsalia vastaan. (Kuva Kirsi Nummela)


Vajaamiehisyys ei hallitsevaa Suomen mestaria kuitenkaan haitannut, kun äärimmäisen puolustusvoittoiseksi ja riskittömäksi ruuvattu, maksimaaliseen pallonhallintaan ja prässinpurkuun pohjautunut taktiikka puri Ylivieskassa erinomaisesti. Jere Intala laukoi KaDyn johtoon jo ajassa 2:35 Mikko Kytölän tarkasta luuppikulmasta Vieskan maalivahti Slobodan Tomićin haparoinnin avittamana. Ykkösmiehistöllään jauhaneen Vieskan laukaukset kilpistyivät KaDyn puolustukseen tai viuhuivat ohi ja yli.

Jere Intala tuplasi KaDyn johdon vielä ennen puoliaikataukoa komealla haastolla ja yksilösuorituksella, jonka päätteeksi hän laukoi pallon täydestä vauhdista voimalla vasempaan alakulmaan. Syöttäjänä Intalan osumaan oli Sergei Korsunov. KaDy peluutti maalivahti Laitisen ja nuoremman Intalan ohella eniten kolmikkoa Mikko KytöläSergei Korsunov Bene Filppu; vaihtopelaaja Heikki Korhonen tarjosi tärkeitä lyhyitä lepotaukoja avausnelikolle.

Toiselle puoliajan kupletin juoni oli selvä: Vieska yrittäisi väsyttää varamiehisen Dynamon lopullisesti ja jauhaa kotivoittoon tarvittavat maalit KaDyn puolustuksen väsähtäessä ja rakoillessa.

Toisin kävi: KaDyn pallonhallintajaksot kyllä vähenivät ja lyhenivät avauspuoliaikaan nähden, mutta Laitisen vartioima maali pysyi pitkään koskemattomana. Laitinen nousi muutamia kertoja harkitusti ja melko riskittömästi Vieskan puoliskolle mukaan hyökkäyksiin.

Hattutemppunsa täydentänyt Jere Intala vei maalinedustalta KaDyn jo kolmen maalin karkumatkalle 29. minuutilla, kun pallo pelattiin nimenomaan Laitiselle laitaan. Laitisen oikea-aikainen tarkka diagonaalisyöttö tavoitti Intalan takatolpalta, Intala vei kahville sekä puolustajan että Tomićin ja asettteli pallon nätisti tyhjään maaliin.

Heti 0–3-maalin jälkeen Vieska sai kaksi nopeaa kavennusmaalia. Jaakko Alasuutari laukoi oikealta pienestä kulmasta ohi Laitisen, ja Vieskan suurin tähtipelaaja Jarmo Junno viimeisteli vapaasti takatolpalta taidokkaasti pelatun erikoistilanteen päätteeksi. Tilanne oli nopeasti 2–3 ja kotijoukkue enää maalin päässä himoitsemastaan tasoituksesta.

Juho Väinälä ja Jarmo Junno pelasivat tällä erää samassa joukkueessa. (Arkistokuva)


Viimeiset kahdeksan ja puoli minuuttia Vieska haki vimmatusti tasoitusta ensin tasakentällisin, sitten Junno lentävänä maalivahtina Tomićin tilalla, mutta tuloksetta: KaDyn puolustus ja Laitinen kestivät loppuun saakka lepopäivien ja ottelun sisäisten lepominuuttien vähäisyydestä huolimatta.

Kun vielä Laitinen ja puolustajat blokkasivat viimeisillä sekunneilla upean uhrautuvasti Vieskan viimeisetkin maalintekoyritykset maalin edustalta, oli runkosarjaotteluksi hurjien voitontuuletusten aika. KaDy oli onnistunut liki mahdottomalta näyttäneessä tehtävässä liigahistoriansa kapeimmalla miehistöllä!

Taktisesti peli oli kypsä taidonnäyte Dynamon osaamisesta. Maalipaikkoja oli huomattavasti useampaankin maaliin kuin Intalan viimeistelemään kolmeen, mutta tällä kertaa kolme maalia riitti kolmeen sarjapisteeseen. Totuuden nimissä kahta kovaa ketjullista pyörittäneellä Vieska Futsalilla maalintekotilanteita oli vielä muutama enemmän.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli tyytyväinen rikkinäisen miehistönsä reiluun tasonnostoon keskiviikon kitkerän Riemu-tappion jälkeen:

– Pelasimme tämän ottelun viisaasti ja kylmäpäisesti. Tänään meillä oli enemmän vastuunkantoa kuin keskiviikkona: kokoonpanoon raavitut pelaajamme osoittivat meidän olevan vahva joukkue vajaamiehisenäkin.

– Tämä voitto nostaa meidät takaisin sarjataulukon kärkeen, ja siinä asemassa jäämme odottamaan seuraavia otteluita sekä sairastuvalla olevien pelaajiemme paluuta kentille.

– Onnittelen pelaajia leijonamaisesta taistelusta ja ansaitusta voitosta. Suoriuduimme pelin eri osa-alueilla paremmin ja viisaammin kuin vastustaja, joten kolme pistettä olivat ansaitut, päävalmentaja Vujović päättää.

Kolmen pisteen voitollaan KaDy nousi takaisin liigan kärkeen ohi Akaa Futsalin ja FC Kemin, joskin FC Kemillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Maanantai-iltana Jyväskylässä pelattavan Keski-Suomen paikallisottelun Riemu – JoSePa jälkeen miesten Futsal-Liiga jää puolentoista viikon maajoukkuetauolle, kun lähestyviin EM-kisoihin kovaa vauhtia valmistautuva Suomen maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään. KaDylta leirille on kutsuttu maalivahtikaksikko Juha-Matti Savolainen – Niila-Ville Laitinen sekä viisi kenttäpelaajaa (Mikko Kytölä, Jukka Kytölä, Sergei Korsunov, Lassi Lintula, Tero Intala).

Nykykunnossaan KaDyn pivot-pelaaja Jere Intala ei liene kaukana singahtaa varasijalta kisakoneeseen, jos tämäniltaiset esitykset jatkuvat vielä loppusyksystä.

KaDyn miesten seuraava liigaottelu on sunnuntaina 21.11. Toijalassa sarjan kakkosena olevaa Akaa Futsalia vastaan.


Tilastot
Vieska Futsal

2 - 3

2'MaaliIntala Jere
18'MaaliIntala Jere
28'MaaliIntala Jere
30'MaaliAlasuutari Jaakko
31'MaaliJunno Jarmo

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.