KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - TPK  6 - 1

Monitoimitalo, Jyväskylä

TPK kaatui selvin numeroin KaDyn pyörityksen alla

KaDyn miesten edustusjoukkue voitti sarjanousija TPK:n selkein 6-1-lukemin Futsal-Liigan ottelussaan lauantaina. KaDy piti isännän elkein kurissa vierasjoukkueen koko iltapuhteen ajan. Juha-Matti Savolaisen taakse turkulaiset saivat vain yhden maalin Atte Ekholmin kovalla laukauksella. Dynamon Lassi Lintula iski kaksi maalia. Ottelun parhaana palkittu Jukka Kytölä latoi tehoikseen 1+2. Bene Filppu ja Jere Intala iskivät puolestaan tehoikseen 1+1 mieheen.

KaDy ei antanut TPK:lle juuri mitään mahdollisuuksia koko ottelun aikana vaikka rosterista olivat poissa kapteeni Mikko Kytölä, sekä Sergei Korsunov ja Tero Intala.

KaDyssa debyyttikauttaan pelaava Bene Filppu aloitti kotijoukkueen maalien teon pamauttamalla Jukka Kytölän antamasta sivurajapotkusta pallon ohi konkarivahti Marko Laaksosen. KaDyn toinen syntyi Jukka Kytölän hyvän laitanousun seurauksena, kun vierasjoukkueen pelaaja liukui pallon omaan maaliin.

Bene Filppu (1+1) ja Jukka Kytölä (1+2) juhlivat maalia. (Kuva Iiro Väänänen)

Dynamo pyöritti peliä TPK:n kenttäpuoliskolla ja etenkin Bob ( Ítalo Henrique) viihdytti yleisöä kokeilemalla saksipotkua maalin lähettyviltä. Pienen seesteisemmän jakson jälkeen Jukka Kytölä iski maalin Jere Intalan syötöstä ja taukolukemiksi 3-0. KaDyn juniori Valtteri Lampila teki ottelussa Futsal-Liigan debyyttinsä jo ensimmäisellä jaksolla ja sai mukavasti peliaikaa nuoren Konsta Pohjosen kanssa. Myös Dynamon uusvanha pelaaja Santeri Paltamaa keräsi ottelussa peliminuutteja vyölleen.

Toisella jaksolla Dynamo jatkoi vastustajan pyörittämistä syöttökombinaatioillaan ja Lassi Lintula iski komean maalin jakson alkupuolella ja latoi numeroiksi jo 5-0, kun ottelua oli pelattu 28 minuuttia. TPK:n Atte Ekholm sai kavennettua, mutta Jere Intala latoi vielä hienon syöttökuvion päätteeksi loppunumeroiksi 6-1.

Lassi Lintula pääsi kaksi kertaa pöllyttämään TPK:n maalipitsejä. (Kuva Iiro Väänänen)

Kapteenina Mikko Kytölän poissaollessa toiminut Jukka Kytölä otti voiton sarjanousijasta tyynesti.

- Tietynlainen rutiinipelihän se oli lopulta, mutta saatiin ajettua uusia nuoria pelaajia sisään hyvin ja pitkään sivussa olleille kanssa peliaikaa, Kytölä kertasi.

- Tämän pelin teemana oli hyökätä niin sanotusti pallottomana eli tehdä tilaa pivotille tai laittaa palloa jalkaan juoksussa olevalle laiturille. Puolustus ei toiminut tänään ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta päästiin hyvin katkomaan vastustajan syöttöjä maalin edessä, maajoukkuemies hahmotti pelin kulkua.

Voitollaan KaDy nousi Futsal-Liigassa sijalle kolme. Riemulle hävinnyt FC Kemi on edelleen sarjajohdossa ja Akaa Futsal on toisena.

Seuraavaksi KaDylla on vuorossa Keski-Suomen derby, kun tiistaina 7.12. ÄSSÄ-Areenalle saapuu vieraaksi JoSePa. Ottelu käynnistyy kello 19.

- Se on Keski-Suomen kakkosderby ja JoSePa on aina sopinut meille vastustajaksi, mutta tällainen derbypeli tuo heillekin vamasti lisää virtaa. Prässipeliä pitää saada hieman paremmaksi, Jukka Kytölä ennakoi jo tulevaa.

- Nyt ehditään vielä hioa kuvioita kuntoon viikon ajan.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebookin kuvagalleriassa.

Tilastot

6 - 1

TPK
3'MaaliFilppu Bene
17'MaaliKytölä Jukka
23'MaaliLintula Lassi
28'MaaliLintula Lassi
34'MaaliEkholm Atte
37'MaaliIntala Jere

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.