KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

TPK - KaDy   2 - 7

Samppalinnan Palloiluhalli

Vauhtiviikonlopusta täysi pistepotti - TPK:n vuoro jäädä KaDy-jyrän alle

Miesten Futsal-liiga palasi lauantaina kehiin kuukauden EM-kisatauon jälkeen. Kampuksen Dynamo matkusti Varsinais-Suomen kiertueelle pelaamaan vieraissa kahta liiganousijaa vastaan. Lauantaina KaDy koulutti Loimaalla Alastaron Urhelilijoita maalein 0–9, sunnuntaina Turussa oli TPK:n vuoro kokea hallitsevan mestarin laatu. KaDy vei Turun kamppailun nimiinsä 2–7 (1–3).

Avausmaalin teki lauantain vierasottelun tavoin Ítalo “Bob” Henrique kolmen minuutin pelin jälkeen. Lauantain ottelusta muistutti myös se, että KaDy osui vielä kahdesti ennen taukosummeria. Molemmat maalit viimeisteli Tero Intala, joka kantoi viikonlopun otteluissa kapteenin nauhaa Mikko ja Jukka Kytölän ollessa poissa kokoonpanosta.

Bob alkukaudesta TPK:ta vastaan. (Kuva Anu Kangas)

Pieni ero lauantain AU-vierasotteluun syntyi jo avauspuoliajalla: TPK onnistui kavennusosumassa, jonka väänsi väkivahva pivotpelaaja Joona Forsström kuutosen rajalta.

Neljää maajoukkuepelaajaansa (Kytölän veljekset, Lassi Lintula ja maalivahti Juha-Matti Savolainen) huilauttanut Dynamo jatkoi dominanssiaan toisella puoliajalla kapeallakin peluutuksella, eikä TPK päässyt juuri maalipaikoille. Peräti viisi syöttöpistettä ottelussa kahminut Sergei Korsunov viimeisteli 1–4, ja brasilialaisvahvistus Bob nakutteli vielä kolme lisämaalia viimeistellä kympillä. Forsström tuplasi maalimääränsä 2–5-kavennusosumalla. TPK haki lopussa pitkään lisämaaleja lentävällä maalivahdilla, mutta viime minuuteilla osui vain KaDyn Bob.

Forsströmin yhtä osumaa lukuunottamatta liki täydellisen tuplaviikonlopun KaDyn maalivahtina pelanneen Niila-Ville Laitisen korvasi loppuminuuteilla Tuomas Heikkilä, joka pelasi yhdestä päästetystä maalista huolimatta erinomaiset minuutit..

Myös Tuomas Heikkilälle siunaantui peliaikaa (Kuva Kirsi Nummela)

Bobin viikonlopun pistesaldoksi Varsinais-Suomen kiertueella tuli komeat 7 + 1, Suomen EM-kisamiehistön KaDy-pelaajista ainoana sunnuntaina kokoonpanossa ollut Sergei Korsunov tehoili 3 + 8 = 11. Molemmat kaunistelivat asemiaan liigan pistepörssissä; KaDyn Jere Intala on pörssin jaetulla kärkisijalla.

Sergei Korsunov oli huikeassa yhdentoista pisteen vireessä viikonloppuna.

Sitäkin tärkeämpää on, että KaDy nappasi runkosarjan piikkipaikan toistaiseksi. Takana 2–4 pisteen sisällä hengittävillä FC Kemillä ja Akaa Futsalilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Myös kärkikolmikon keskinäiset pelit ovat ohjelmassa lähiviikkoina. Niihin KaDy saanee jalkeille koko huippumiehistönsä lukuun ottamatta EM-kisojen alla harmillisesti loukkaantunutta kapteeniaan Mikko Kytölää.

Myös sunnuntaina 20.2. KaDylla on ohjelmassa vierasottelu, kun edessä on reissu Kemiin viime kauden finaalin uusintaan FC Kemiä vastaan. KaDy palaa kotihalliinsa Jyväskylän ÄSSÄ-Areenalle lauantaina 26.2. ja sunnuntaina 27.2. kovan tuplaviikonlopun merkeissä (la 26.2. Akaa Futsal ja su 27.2. Vieska Futsal).

Kaikki futsalin liigaottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

TPK – KaDy 2–7 (1–3)
Maalit:
TPK: Joona Forsström 2
KaDy: Ítalo Henrique 4, Tero Intala 2, Sergei Korsunov 1 (tehopisteet 1 + 5)

Tilastot
TPK

2 - 7

3'MaaliBob Italo Henrique
6'MaaliIntala Tero
16'MaaliIntala Tero
17'MaaliForsström Joona
22'MaaliKorsunov Sergei
31'MaaliBob Italo Henrique
32'MaaliForsström Joona
37'MaaliBob Italo Henrique
39'MaaliBob Italo Henrique