KaDy nappasi niukan rutiinivoiton Tesomalta – Newtonille kolme maalia
SeuraJulkaistu: 03.11.2019 00.00

(Newton Jr. teki kolme maalia avauspuoliajalla. Kaikki kuvat: Esa Norvia)

KaDy jatkoi Futsal-Liigassa voittojen tiellä voittamalla Tampereen Tesomalla PP-70:n niukasti maalein 2–4 (2–3). Newton Jr. teki kolme maalia avauspuoliajalla; Teemu Lukkari sinetöi loppulukemat minuutti ennen loppua kesken PP-70:n takaa-ajon.

Futsal-Liiga, 5. kierros

PP-70 – KaDy 2–4 (2–3)

Maalit:

PP-70: Mikko Ala-Hakuni, Vili-Atte Mäkinen

KaDy: Newton Jr. 3, Teemu Lukkari

KaDy jatkoi Futsal-Liigassa voittojen tiellä voittamalla Tampereen Tesomalla PP-70:n niukasti maalein 2–4 (2–3). KaDyn edellispäivän maalitalkoot Valkeakoskella olivat vain muisto tamperelaisten puolustaessa kurinalaisesti koko 40 minuutin ajan.

KaDyn brassitähti Newton Jr. vei vieraat kolmesti johtoon avauspuoliajalla; tauolle mentiin lukemissa 2–3 PP-70:n tasoitettua puntit kahdesti vastahyökkäyksistä. Newtonin avausmaali 6. minuutilla oli komea yhden miehen prässinpurku rytminvaihdoksilla ja harhautuksilla, jonka päätteeksi brassi laukoi pallon alakulmaan.

PP-70:n Mikko Ala-Hakuni viimeisteli kliinisesti vastahyökkäyksestä tasoituksen 9. minuutilla. KaDyssa viime kaudella pelannut Joona-Petteri “Köse” Valkama tarjoili maukkaan passin. Newton Jr. vei KaDyn uudelleen johtoon 15. minuutilla laukoen hyökkäyskuvion päätteeksi keskisektorilta pompun kautta sisään. Vili-Atte Mäkinen tasoitti 18. minuutilla; vastahyökkäyksen orkestroi jälleen “Kösseli” Valkama oikea-aikaisella sivuttaissyötöllään. KaDyn onneksi Newton täydensi hattutemppunsa liukumalla Teemu Lukkarin syötön sisään minuuttia ennen taukoa.

Toinen puoliaika eteni pitkään maalittomana PP:n jahdatessa tasoitusta, lopussa myös viidennen kenttäpelaajan kera. KaDy kuitenkin hallitsi palloa ja kontrolloi rytmiä suurimman osan puoliajasta. KaDyn neljäs, vapauttava maali tuli vasta minuutti ennen päätössummeria; lauantaina kolme maalia tehnyt Teemu Lukkari ohjasi Niila-Ville Laitisen pitkän avauksen verkkoon tarkasti.

KaDyn PP-70-kasvateista Jere Intala ei vielä loukkaantumisen johdosta ollut kokoonpanossa entistä seuraansa vastaan, mutta Sergei Korsunov pelasi totutusti suuret minuutit. KaDyn viime kauden mestarijoukkueessa pelannut PP-kasvatti Joona-Petteri Valkama palkittiin isäntien parhaana.

KaDy on sarjassa jaetulla kakkossijalla. Akaa Futsal ja sarjanousija Tornion Palloveikot ovat puhtaalla pelillä; KaDy ja GFT yhden tappion kärsineinä.

“PP-70 tuli otteluun tuoreemmilla jaloilla, sillä he eivät pelanneet lauantaina. He keskittyivät puolustamaan tarkasti ja pitivät pelin tasaisissa lukemissa loppuun asti”, pohti KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic ottelun jälkeen.

“Lauantain voitto Valkeakoskella oli KaDylle helppo, mutta pelaajilla oli silti väsymystä edellispäivältä, minkä vuoksi tänään oli nahkeampaa. Annoimme kahdesti johtoasemassa vastustajalle helpot vastaiskumaalit lepsulla puolustamisella”, montenegrolaisvelho tuumaa.

“Ei ole helppoa tehdä monta maalia, kun vastustaja keskittyy puolustamaan. Kuitenkin matkaamme tuplareissulta takaisin Jyväskylään kuusi sarjapistettä taskussamme, mikä oli viikonlopun ykköstavoite”, Vujovic toteaa.

“Nyt alkaa keskittyminen seuraavaan peliin [SoVo kotona la 9.11.] ja marraskuussa on monta haastetta. Marraskuun myötä tulemme viisaammiksi ja näemme miten selviämme haasteesta sekä missä olemme, kun suurin osa vastustajista on kohdattu”, Vujovic päättää.

Seuraava ottelu:

la 9.11. klo 17.00

Monnari

KaDy – Someron Voima

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.