Ennakko kaudelle 2023-2024
KaDy Edustus naisetJulkaistu: 12.09.2023 21.01

Ennakko kaudelle 2023-2024


Kampuksen Dynamon kausi 2022-23 Naisten Futsal-Liigassa oli hieno, vaikka päättyikin harmittavasti jo puolivälieriin, kun GFT selvitti tiensä välieriin suoraan kahdella voitolla. Vaikka mitalipelit jäivät Dynamolta jälleen saavuttamatta, oli päättynyt kausi joukkueelta kokonaisuutena ottaen mainio. Runkosarjan neljäs sija on seuran liigahistorian kautta aikain paras naisten puolella.

Kauteen lähdettiin aiempaa isommalla rosterilla. T18-sarjan Suomen mestareiksi keväällä kruunatut ja Ykköstä edellisen kauden pelanneet Essi Kaattari, Taimi Hakkarainen ja Saana Kakkonen nousivat liigajoukkueeseen. Ylöjärven Ilveksestä saatiin Emmi Rauhala, Liikunnan Riemusta Sofi Salonen sekä Kuopion Palloseurasta Kerttu Markkanen ja Sanni Toivanen.

KaDy keräsi liigassa runkosarjan 22 pelistä yhteensä 44 pistettä maalierolla 75-51. Dynamo suoriutui runkosarjasta siis neljänneksi. Lukuun ottamatta mitalipeleihin lopulta päässeitä joukkueita, kaikki vastustajat voitettiin kahdesti. Lopullisesta kärkinelikosta, HIFK, MuSaFutsal, YIlves ja GFT, onnistuttiin voittamaan vain MusaFutsal kotona.

Dynamon leveä rosteri näkyi myös kauden pistetilastoissa. Joukkueen sisäisen pistepörssin voitti vahvan läpimurron Naisten Futsal-Liigassa tehnyt Sofi Salonen, joka 13 maalin lisäksi antoi 10 maalisyöttöä. Sofia säestivät Vilma Terävä (12+7), Heidi Malkki (8+11), Anna-Kaisa Hannuksela (7+10) sekä Emmi Rauhala (12+2).

Liigakenttien lisäksi Dynamon pelaajia nähtiin myös maajoukkueen riveissä: Anna-Kaisa Hannuksela ja Heidi Malkki olivat mukana kaikissa kauden maajoukkuetapahtumissa, mukaan lukien Vantaalla järjestetyssä EM-karsintaturnauksessa.

Tuloillaan olevan tyttöjen U19-maajoukkueen tiimoilta keväällä järjestetyillä alueleireillä ja leirien päätteeksi pidetyssä aluejoukkueiden turnauksessa Dynamon nuorilla oli vahva edustus. Ytimeltään varsin punamusta Idän joukkue veikin puhtaalla pelillä - ja maaliakaan omiin päästämättä - mestaruuspokaalin.

Myös kauteen 2023-2024 lähdetään niin ikään laajalla rosterilla. Preseasonin harjoittelun aikana joukkueeseen on liittynyt uusia kasvoja: vahvan kauden Mad Maxin maalilla torjunut Heini Lehtipuu saapuu täydentämään maalivahtiosastoa, ja kentän puolelle uusina pelaajina on saatu MusaFutsalista maajoukkueen vakiokasvo Sini Lauermaa sekä Liikunnan Riemusta Veera Lehtinen, joka avaa tunnelmiaan uuteen joukkueeseen liittymisestä:

“Joukkue on ottanut minut tosi hyvin mukaan. Porukassa vanhoja pelikavereita oli jo valmiiksi muutama, mikä helpotti kokeilemaan lähtemistä. Musta on siistiä, miten joukkueessa on paljon erilaisia ihmisiä, jotka ovat erilaisissa elämäntilanteissa, mutta kaikkia yhdistää into futsaliin. Joukkueen päivittäisestä tekemisestä huomaa sen, että motivaatio on korkealla. Treeneissä tehdään kovaa ja uskalletaan vaatia kaverilta, mutta sitten kuitenkin osataan myös nauraa ja tietysti aina tuetaan kaveria.”

Uutta virettä Dynamon penkin puolella tuo myös uusi valmentaja - Jukka Kytölä palasi Italiasta Suomeen ja otti vastaan joukkueen valmennuspestin. Viime kausien valmentaja Mikko Kytölä keskittyy tällä hetkellä valmentamiseen miesten liigajoukkueen puolella, mutta tuuraa veljeään tämän maajoukkuekomennusten aikana.

Pre-season onkin jo pitkällä ja kauden alun lähestyessä on pelattu harjoitusotteluita. Kaksi harjoitusottelua kolmesta onkin jo pelattu - Ylöjärven Ilves voitettiin lukemin 1-2, kun taas Ilves FS:n vieraana kärsittiin 5-3 –tappio. Viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua pelataan sunnuntaina 17.9. mikkeliläistä liiganousijaa, PU-62:ta vastaan. Ottelu pelataan kello 18.00 Monnarilla, tervetuloa kannustamaan!

Treeniarki ja harjoitusottelut pre-seasonin aikana ovat pyörineet hyvällä intensiteetillä, ja Lehtinen avaakin vielä tunnelmiaan kauden avausottelun lähestyessä: “Vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla. Kiva päästä aloittamaan kausi kotona, sillä Monnarin parketilla on oma taikansa. Odotan kauden alkua kovasti, koska pelit on tämänkin lajin suola. Jännää nähdä, millaisia haasteita ja onnistumisia pelit tuokaan joukkueelle.”

Naisten Futsal-Liiga alkaa sunnuntaina 24.9., jolloin Monitoimitalon kotiparketilla kohdataan viime kevään puolivälierävastustaja GFT. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17.30. Tervetuloa nauttimaan Kampuksen Dynamon futsalkauden 2023-2024 avauksesta!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.