Sopimusuutisia: Niko Pulkkinen KaDyn liigajoukkueeseen
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 12.08.2023 11.22

Sopimusuutisia: Niko Pulkkinen KaDyn liigajoukkueeseen

Kampuksen Dynamon rivejä vahvistaa syksyllä jälleen uusi nuori lahjakkuus: U19-maajoukkueeseen kuuluva Ylöjärven Ilveksen kasvatti Niko Pulkkinen siirtyy punamustaan leiriin.

18-vuotias Pulkkinen on voittanut Ylöjärven Ilveksen paidassa P19-ikäluokan liigassa Suomen mestaruuden 2021-22 ja SM-hopeaa 2022-23. Sitä ennen palkintokaappiin kertyi kaksi perättäistä P17-ikäluokan Suomen mestaruutta.

Viime kaudella Pulkkinen voitti P19-liigan pistepörssin ylivoimaiseen tapaan (26 maalia + 31 maalisyöttöä) YIlveksen jäädessä finaalissa niukasti hopealle. Eric Syllan GFT-yj voitti mestaruuden rangaistuspotkukilpailussa. Myös P17-ikäluokassa Pulkkinen on voittanut Suomen mestaruuksien lisäksi pistepörssin kaudella 2020-21.

Miesten Futsal-Liigassa Pulkkinen ei ole vielä ennen Jyväskylään tuloaan pelannut; miesten sarjoissa hän on edustanut niin ikään Ylöjärven Ilvestä Läntisen alueen Kakkosen kärkikahinoissa. Kakkosessa Pulkkinen naulasi viime vuonna tehot 10 + 10.

Niko Pulkkisen sopimus kattaa aluksi vain syyskauden 2023 eli hänen tammikuussa alkavan varusmiespalveluksensa alkuun saakka; sopimuksen jatkosta neuvotellaan kauden aikana. Miesten Futsal-Liigan syyskierroksen lisäksi KaDyn syksyyn kuuluu UEFA:n Mestarien Liigan Main Round ja mahdollinen Elite Round.

Pulkkinen on kuulunut U19-maajoukkueen runkopelaajiin ja on nytkin vahvasti ehdolla syksyn EM-kisajoukkueeseen Kroatiaan, jonne joukkue julkistetaan lähipäivinä. Pulkkiselle on kertynyt viisi virallista U19-maaottelua sekä kolme U19-harjoitusmaaottelua.

Ave, Niko! Millä mielin olet siirtymässä vanhasta seurasta ja Pirkanmaalta KaDyyn?

- KaDy tarjosi sopimusta, ja oma tilanteeni sopi hyvin tarttua mielenkiintoiseen mahdollisuuteen. Hienoa päästä treenaamaan ja pelaamaan huipputason liigapelaajien kanssa.

Millaisia tavoitteita sinulla on alkavalle kaudelle - henkilökohtaisesti ja joukkueena?

- Tavoitteena on saada uutta näkökulmaa futsaliin sekä olla osana laadukasta päivittäistekemistä. Joukkue on uudistunut, mutta mahdollisimman ylös runkosarjassa tietenkin tähdätään. Oma tavoite on olla yhä tärkeämpi osa tuota nousujohteista kehitystyötä kauden aikana.

Mitkä ovat omia vahvuuksiasi pelaajana? Entä kehityskohteita?

- Vahvuuksinani näen pelinluvun, hyökkäys-syöttötaidon sekä puolustushalun, vaikka hyökkäävänä pelaajana pelaankin. Kehityskohteita ovat ainakin molempien jalkojen ominaisuuksien vahvistaminen sekä fyysisen voiman lisääminen, Pulkkinen päättää.

Varhain futsaliin erikoistunut Niko Pulkkinen on futsalista jo toisessa sukupolvessa: sillä hänen isänsä Petteri Pulkkinen teki pitkän liigauran voittaen ensin Suomen mestaruuksia pelaajana Ilveksessä, sittemmin valmentajana Ilveksessä, Sievissä ja Ylöjärven Ilveksen P17- ja P19-joukkueissa.

Seuran puheenjohtaja Samu Kytölä on iloinen nuoren maajoukkuemiehen valittua osoitteekseen Dynamon.

- Niko on nykyisen strategiamme mukainen pelaajahankinta: nuori, monipuolinen ja taitava, jo useita hyviä näyttöjä antanut pelaaja, joka voi meillä kehittyä erittäin korkealle tasolle. Sopimus on aluksi vain syksyn mittainen Nikon tammikuussa alkavan varusmiespalveluksen johdosta, mutta toivomme Nikosta pidempiaikaista pelaajaa joukkueeseemme, mikäli vaan elämäntilanteet ja valinnat sen lähivuosina sallivat, Kytölä sanoo.

- En ole vielä nähnyt kovin monta kokonaista peliä Nikolta, mutta näkemäni perusteella hänessä on hyvin paljon potentiaalia. Esimerkiksi Jani Korpelan (Inter Movistar, Espanja) ja Lassi Lintulan (Kroatian liiga) esimerkeistä näkee, mihin nuorena Suomessa futsaliin panostanut lahjakkuus voi nousta jo n. 20-25 vuoden iässä kovalla työllä ja hyvässä valmennuksessa. Meillä Kampuksen Dynamossa on aika hyvä rekordi Tampereen seudulta tulleiden pelaajien jalostamisessa kansainvälisen tason ammattilaisiksi, Kytölä päättää.

Tervetuloa, Niko!

Linkkejä:

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/u19-futsalmaajoukkue-leireilee-bmaajoukkueen-kanssa/ (Palloliitto 5.1.2023, Niko Pulkkinen U19-maajoukkueessa)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.