10
JOU
15.00
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

Ylöjärven Ilves - KaDy   2 - 3

Ylöjärvi, Urheilutalo

ENNAKKO: KaDy tulevana sunnuntaina Ylöjärven Ilveksen vieraaksi

Kuva: Jani Virolainen

Naisten Futsal-Liiga

SU 10.12.2023 klo 15:00
Urheilutalo, Ylöjärvi

YIlves – KaDy

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Kampuksen Dynamo matkaa sunnuntaina Naisten Futsal-Liigan otteluun Ylöjärvelle, jossa kohdataan sarjakakkonen YIlves. Ottelu on joukkueiden toinen keskinäinen mittelö kuluvalla kaudella. Ylöjärven pieni halli on taannut vauhdikkaat, fyysiset väännöt joukkueiden kohtaamisissa, ja sama meininki jatkunee sunnuntainakin.

YIlves on siis sarjataulukossa komeasti toisena. Se on kerännyt 12 pelistään 27 pistettä. Kolmen pisteen voittoja on tilillä yhdeksän, ja tappioita on kertynyt kolme. YIlves hävisi hieman yllättäenkin keskiviikkona paikallisvastustajalleen, Tampereen Ilvekselle, maalein 1-6. Kauden kaksi muuta tappiota ovat tulleet mestari-HIFK:ta sekä lokakuussa ÄSSÄ-Areenalla Kampuksen Dynamoa vastaan, kun punamustat ottivat Vilma Terävän ja Veera Lehtisen maaleilla ylöjärveläisistä hienon 2-0 voiton.

YIlves on fyysinen ja taitava joukkue, joka varsinkin pienessä kotisalissaan hyödyntää tehokkaasti maalivahtiensa pitkiä avauksia ja kovia kaukolaukauksia. Joukkueen pistenikkareina ovat tällä kaudella olleet tutut nimet Senni Viren (7+6), Jenni Häkli (8+5), Rosa-Maria Siren (5+5) ja Riia Seppälä (4+6).

Hyvässä iskussa syyskaudella ollut KaDy lähtee sunnuntain kamppailuun sarjataulukon sijalta kuusi. Viime viikonloppuna Dynamo kohtasi Vaasassa sikäläisen FC Sportin, ja nappasi ottelusta pisteet Jyväskylään selkein lukemin 5-0. Maalintekijöinä Dynamolla kunnostautuivat Heidi Malkki, Sini Lauermaa, Kerttu Markkanen sekä Vilma Terävä kahdesti.

Dynamon koko kauden pistepörssin kärki koostuu niin ikään tutuista nimistä: kärjessä Sini Lauermaa (5+8), hänen perässään Vilma Terävä (9+3), Emmi Rauhala (7+4) ja Heidi Malkki (5+5).

Viime kaudella vastaava ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon. Tuo äärimmäisen tasainen kamppailu muistetaan ehkä parhaiten YIlveksen maalivahti Emiilia Syväsen viime hetkien uskomattomasta volleyjalkatorjunnasta, joka varmisti pisteiden jäämisen kotijoukkueelle.


Näin kommentoi tulevaa YIlves -peliä Dynamon maalitykki Emmi Rauhala (kuva: Essi Kaattari):

”Sunnuntaina tulee varmasti kova kamppailupeli Ylöjärvellä. YIlves hävisi arkiottelun Tampereen Ilvekselle eivätkä varmasti halua hävitä kahta ottelua putkeen. On kiva päästä taas taistelemaan pienemmälle Ylöjärven Urheilutalon kentälle ja henkilökohtaisesti YIlveksen kohtaaminen tuo siellä pelattujen vuosien takia aina lisäbuustia. Meidän täytyy olla valmiita fyysiseen peliin sekä peittämään paljon laukauksia. Heillä on myös hyvä maalivahtipeli, mutta uskon, että meidän hyvällä taktisella ja teknisellä onnistumisella saadaan pallo useammin heidän verkkoon. Uskon myös, että asenne ratkaisee tulevassa pelissä paljon.”

KaDy ja YIlves ovat kohdanneet Palloliiton tulospalvelun mukaan 14 kertaa. Ylöjärveläiset ovat vieneet voiton kahdeksan kertaa, ja KaDy on yltänyt voittoon kuudesti. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet yleensä erittäin tasaisia, ja tiukka peli on odotettavissa myös sunnuntaina.

Tervemenoa Ylöjärvelle kannustamaan KaDy voittoon! Tuttuun tapaan ottelu näkyy myös suorana Ruutu+ -palvelusta.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.