25
HEL
17.30
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

KaDy - EBK  3 - 1

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

ENNAKKO: ​KaDy kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan EBK:n Espoosta.

Naisten Futsal-Liiga

SU 25.2.2024 klo 17:30
Ässä-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – EBK

Kevättä kohti mennään, ja futsalkausi alkaa runkosarjan osalta lähestyä loppuaan. Tänä viikonloppuna pelataan Naisten Futsal-Liigan 19. eli kolmanneksi viimeinen kierros. Kampuksen Dynamon viimeisessä runkosarjan kotiottelussa Monnarin ÄSSÄ-Areenalla vastaan asettuu espoolainen Esbo Bollklubb, eli EBK.

Toista kauttaan liigatasolla pelaava EBK on sarjataulukossa viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla, kahdeksantena. Vuosi sitten, ensimmäisellä liigakaudellaan, espoolaiset joutuivat liigakarsintaan, mutta nyt on mennyt selkeästi paremmin. Varma playoff-joukkue EBK ei vielä ole, mutta sillä on suht mukava viiden pisteen kaula yhdeksäntenä majailevaan PU-62:een. Viimeisimmät neljä otteluaan espoolaiset ovat hävinneet; viimeksi vieraissa RaiFulle maalein 0-5. Joukkueen tehokkaimmat ovat toistaiseksi olleet Saana Laine (6+6), Emilia Jaatinen (6+5) ja Mathilda Carpelan (7+3).

Kampuksen Dynamo on sarjataulukossa viidentenä, pisteen päässä Tampereen Ilveksestä. Samaisen Ilveksenhän KaDy kaatoi edellisessä liigaottelussaan pari viikkoa sitten. Tuossa kohtaamisessa Ilves näytti menneen menojaan taottuaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin taululle jo lukemat 0-3, mutta niin vain tauolle siirryttiin Dynamon 4-3 johdossa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kovatasoisessa voittomaalikilpailussa, jossa peräti kolme KaDyn pelaajaa (Iina Markkanen, Sini Lauermaa ja Emmi Rauhala) upotti kymppimetrisen maaliin. Lopputulokseksi 5-4 kotijoukkueelle.

KaDyn pistetilaston kärjessä ovat koko liigan pistepörssin seitsemäs Emmi Rauhala (16+10) ja yhdeksäs Sini Lauermaa (11+14) sekä Heidi Malkki (10+11). Dynamolaisista Lauermaa, Malkki sekä Anna-Kaisa Hannuksela olivat tällä viikolla myös maajoukkuetehtävissä, kun Suomi kohtasi Salossa ensin Italian ja sitten Ruotsin. Italia oli odotetun vahva ja kukisti sekä Suomen että Ruotsin lukemin 5-2, mutta Ruotsille Suomi ei antanut mitään mahdollisuuksia ja nappasi naapurista makean 5-1 -voiton.


Tässä alkukaudesta loukkaantuneen KaDyn maalitykki Sofi Salosen (kuvassa) kommentit tulevasta EBK-matsista sekä kuntoutumisestaan:

”Reeneissä on ollut hyvää ja aktiivista tekemistä vaikka maajoukkueleiri ja pienet loukkaantumiset on pienentänyt reeniporukkaa. Runkosarjan viimeinen kotipeli varmasti on kaikilla mielessä ja voitto siitä halutaan. Joukkueen tapahtumissa käyminen on pitänyt oman motivaation ylhäällä kuntoutuksessa. Kuntoutuminen on edennyt suunnitelmien mukaan ja töitä on alettu tekemään viikko viikolta enemmän, jotta paluu kentälle ensi kaudeksi olisi mahdollista.”

KaDy ja EBK ovat kohdanneet liigatasolla yhteensä kolme kertaa. Dynamo on vienyt jokaisessa kohtaamisessa voiton. Syyskierroksella KaDyn vieraillessa Espoossa pisteet lähtivät Jyväskylään lukemin 1-6. Dynamon kaksi viimeistä runkosarjan ottelua pelataan vieraskentillä. Ensin matkataan 2.3. Helsinkiin, jossa kohdataan hallitseva Suomen mestari HIFK, ja runkosarja päätetään 9.3. kauden lyhyimmällä vierasmatkalla Mikkeliin, jossa vastaan asettuu sarjanousija PU-62.

Tervetuloa ÄSSÄ-Areenalle kannustamaan KaDy voittoon! Tuttuun tapaan ottelu näkyy myös suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Heini Lehtipuu

Tilastot

3 - 1

EBK
6'MaaliTalvensaari Niina
17'MaaliMäkinen Emmi
23'MaaliParkkinen Henni
39'MaaliHalla-aho Maria

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.