ToPV - KaDy   2 - 7

Tornio, Putaan liikuntahalli (V-halli)

RAPORTTI: KaDyn miehet noutivat Torniosta kolme pistettä, runkosarjan kakkossija haarukassa

(Kaikki kuvat: Ari Vuorela)

Seitsemällä miehellä (5+2) pitkässä vierasreissussa ollut KaDy kaatoi Tornion Palloveikot suvereenisti lukemin 2–7 (1–6). Ítalo “Bob” Henrique teki hattutempun, Bene Filppu ja Jere Intala kaksi maalia mieheen. Kadylaisista jäi tänään tehopisteittä ainoastaan ottelun vaihtopenkin puolella viettänyt Niila-Ville Laitinen.

Miesten Futsal-Liiga

su 12.3.2023

Tornion Palloveikot – Kampuksen Dynamo 2–7 (1–6)

36:09 oma maali 2–7

FC Kemin voitettua Vieskan lauantaina jatkaa KaDy sarjakakkosena kohti lauantaina 18.3. pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta, jolloin KaDy kohtaa Monnarilla Jyväskylän “derbyssä” Riemun. Playoffit alkavat lauantaina 25.3. ja sunnuntaina 26.3.

KaDyn miehet matkasivat Tornioon poikkeuksellisen kapealla miehistöllä. Mukana reissussa oli ainoastaan viisi kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia: Bene Filppu, Ítalo “Bob” Henrique, Jere Intala, Mikko Kytölä ja Jailson Veiga sekä maalivahdit Niila-Ville Laitinen ja Juha-Matti Savolainen.

KaDy sai salama-alun kahdella hienolla maalilla. Ensin Jailson tarjoili kauniin syötön Jere Intalalle, joka toimitti pallon ToPV:n maalin perukoille. Vain puolisen minuuttia myöhemmin oli Bobin vuoro maalata, kun pallo löysi Juha-Matti Savolaisen tarjoilusta brasilialaisen maalipaikoilta.

Kolmas maali syntyi Jailsonin riistettyä pallon ToPV:ltä. Syöttäjänä Intalan toiseen maaliin oli Bob. 0–4-maali puolestaan syntyi Bene Filpun lapikkaasta. ToPV onnistui katkaisemaan KaDyn maali per minuutti -tahdin aikalisällään ja seuraavaa punamustaa maalia saatiinkin odottaa useampi minuutti. Ajassa 7:37 Intala ja Bob orkestroivat KaDyn viidennen maalin. Mikko Kytölän tarkka toimitus sivurajalta Bene Filpulle vei KaDyn jo 0–6-johtoon.

ToPV pääsi peliin alun takeltelun jälkeen paremmin mukaan peliin ja työllisti myös Savolaista maalillaan. Torniolaisilla oli hieman huonoa onneakin matkassa, kun yksi laukauksista kilpistyi KaDyn maalitolppaan. ToPV:n ensimmäisen jakson ainokainen maali syntyi Jaakko Hanhinevan syötettyä etunimikaimalleen Paavilaiselle, joka sai vapaasti ohjata pallon tyhjään KaDy-maaliin.

Toisellakaan jaksolla ToPV ei juuri saanut tilaisuuksia rauhassa rakennella peliä hyökkäysalueella, vaan KaDyn puolustus torpedoi aikeet. ToPV:lle ei juuri jäänyt tilaa pitää palloa.

KaDy puolestaan hallitsi palloa rauhassa eikä kiirehtinyt pelinrakentelua. Myös Savolainen vieraili ahkerasti hyökkäyspuoliskolla pallollisena. Kokeneiden Bergin veljesten Jussi-Eskon ja Juho-Tepon oltua pelikiellossa ToPV olikin lopulta melko aseeton jyväskyläläisten kanssa.

Toki Dynamoltakin puuttuivat matkasta Tero Intala, Newton Jr. ja koko P19-liigaporukka, joka oli pelaamassa omaa SM-jatkokarsintaansa Ylivieskassa. P19-pojat nappasivatkin komean vierasvoiton Vieska Futsalista ja jatkavat karsintaa KäPaa vastaan!

Toista puoliaikaa pelattiin pitkään ilman maaleja. Dynamon seitsemännen maalin tuotti itsevarmasti jälleen Bob Jere Intalan syötöstä, kun pelikellossa oli rapiat seitsemän minuuttia aikaa jäljellä. ToPV puolestaan onnistui kairaamaan KaDyn maalinedustalta toisen maalinsa ajassa 36:09.

Torniossa palkittiin molemmilta joukkueilta kaksi parasta pelaajaa. KaDyn palkinnot pokkasivat Bob ja Filppu, ToPV:n puolestaan Elias Lantto ja Ville Angeria.

Seuraava ottelu: Jyväskylän derby!

KaDyn seuraava peli on Jyväskylän derby Riemua vastaan la 18.3. klo 16.00. Tämä on samalla Dynamon viimeinen runkosarjan peli.

KaDy on ennen viimeistä sarjakierrosta 51 pisteessä sarjan 2. sijalla FC Kemin johtaessa sarjaa 52 pisteellään. Mikäli FC Kemi hoitelee päätöskierroksella Meri-Lapin derbyssä ToPV:n, voi KaDy säilyttää kakkosijansa voittamalla omassa paikallispelissään Riemun.

GFT on 3. sijalla tasapisteissä KaDyn kanssa, mutta KaDyn maaliero on 17 maalia GFT:tä edellä (+55 vs. +38).

Runkosarjan kakkossijalla saa kotiedun 25.3. alkaviin puolivälieriin ja maajoukkuetauon jälkeen 22.4. alkaviin välieriin. Mahdollisissa finaaleissa KaDylla olisi kakkossijalla kotietu kaikkiin muihin paitsi runkosarjan voittajaan nähden.

Seuraava ottelu:

la 18.3. klo 16.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – Riemu

Tilastot
ToPV

2 - 7

0'MaaliIntala Jere
1'MaaliBob Italo Henrique
3'MaaliIntala Jere
4'MaaliFilppu Bene
7'MaaliBob Italo Henrique
11'MaaliFilppu Bene
16'MaaliPaavilainen Jaakko
32'MaaliBob Italo Henrique