ÄSSÄ areena (Monnari), Jyväskylä

KaDy- YIlves 2-5 (2-3)

Maalit: Kirsi Airikainen, Heidi Malkki

Kuva: Ville Koskiniemi

Tämän vuoden toinen peli pelattiin sunnuntaina Monnarilla, jonne KaDy sai vieraakseen Ylöjärven Ilveksen. Peli alkoi Dynamon kannalta hyvin, sillä jo ajassa 1:42 Kirsi Airikainen siirsi Dynamon 1–0 johtoon tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan. Syöttäjänä tähän maaliin oli Alina Nieminen. Tämän jälkeen paikkoja oli molemmin puolin, mutta lisämaaleja nähtiin ajassa 5:27. Heidi Malkki pujahti itsensä keskelle ja pääsi vapaasti laukomaan Dynamon 2–0 johtoon. Syöttöpiste merkittiin Kirsi Airikaiselle. YIlves alkoi tämän jälkeen pääsemään paremmin peliin mukaan.

Dynamon 2–0 johdossa mentiin aika pitkäkin pätkä. Peli oli kuitenkin tasaista ja YIlves pääsi kaventamaan ajassa 12:56. Peli jatkui tästä molempien tasaisella pallonhallinnalla ja paikoilla. Dynamon harmiksi seuraava maali merkattiin vastustajalle, kun Senni Viren sai riistettyä pallon Dynamon maalin edessä ja tasoitti ajassa 17:25. Tästä maalista ei kauaa kerennyt kulua, kun YIlves iski jälleen jo ajassa 17:51, kun Ella Haunia pääsi ohjaamaan pallon maaliin. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja tauolle mentiin tilanteessa 2–3.

Toinen puoliaika alkoi ”törmäilyauto meiningillä” ja sen kertoo vuorotellen tapahtuneet rikkeet sekä Ylöjärven Ilveksen 4 keltaista korttia ensimmäisen viiden minuutin sisään. Tilanne kuitenkin rauhoittui ja rikkeetkin jäivät vähemmälle molemmilla. Paikkoja oli molemmilla, mutta Dynamon harmiksi YIlves siirtyi jo kahden maalin johtoon ajassa 28:46, kun Emmi Rauhalan laukaus kimpoaa Dynamon pelaajasta maaliin.

Ajassa 32:40 YIlves siirtyi jo 2–5 johtoon toistamiseen Sirenin toimesta. Dynamo alkoi lopussa yrittämään kavennustakin, mutta reikäpaita peli ei toiminut. Myös Laura Toivanen pääsi kokeilemaan 10 metristä, kun rikkeet olivat täynnä. Toivanen ei kuitenkaan tolppaa lähemmäksi päässyt.

Tänään ei Dynamon peli oikein kulkenut ja vastustaja oli selkeästi tullut paremmalla asenteella ja energialla Monnarille kuin kotijoukkue. Ei auta jäädä kumminkaan jossittelemaan pisteet matkasi Ylöjärvelle tällä kertaa.

Ensi viikolla jatketaan taas kotipelejä, kun toinen Ilves matkustaa Jyväskylään Ässä-areenalle kello 14 alkavaan peliin.

Tilastot

2 - 5

Ylöjärven Ilves
1'MaaliAirikainen Kirsi
5'MaaliMalkki Heidi
12'MaaliSiren Rosa-Maria
17'MaaliViren Senni
17'MaaliHaunia Ella
28'MaaliRauhala Emmi
32'MaaliSiren Rosa-Maria