KaDy - JoSePa  5 - 1

Jyväskylä, monitoimitalo

KaDy selätti JoSePan – Lukkarilla ja Väinälällä kahden maalin ilta

(Kuva: Sami Virtanen)

Tiistai-iltana pelattiin miesten Futsal-Liigassa Keski-Suomen derby. Kampuksen Dynamo ei kotihallissaan Monnarilla antanut JoSePan yllättää itseään, vaan nakutteli rutiinilla kotivoiton maalein 5–1 (2–0).

JoSePa: Benno Hanslian

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman varamiehisinä: KaDylta puuttuivat suurimmat tähdet Mikko Kytölä ja Newton Jr., JoSePalta edellisen ottelun ratkaisija Otto Piili. JoSePa joutui vaihtamaan maalivahtia jo parin minuutin kohdalla, kun Niko Rantanen ei kyennyt jatkamaan ottelua. Aake Partio astui tolppien väliin ja suoriutui illasta mainiosti.

Markus Rautiainen rynnii voimalla joutsalaisten rintamasta läpi. (Kuva Sami Virtanen)

Avauspuoliajalla KaDyn kakkosketju osui kahdesti ja molempien maalien viimeistelijänä toimi Juho Väinälä. Etenkin Henri Lousteen ja Markus Rautiaisen alustama 2–0-maali oli upeaa katsottavaa. JoSePan parhaat maalipaikat syntyivät ottelun alussa, mutta ruuti oli märkää. JoSePan kannattajia oli saapunut Monnarin lehtereille mukava määrä ja osa katsojista olikin noussut piippuhyllylle.

Teemu Lukkari ja Juho Väinälä viettivät kahden maalin peijaisia. (Kuva Sami Virtanen)

Toisella puoliajalla JoSePa hätisteli ajoittain KaDyn puolustusta, mutta pääosin kontrolli oli Dynamolla. Teemu Lukkari puttasi 3–0 Sergei Korsunovin syötöstä 30. minuutilla eikä JoSePa toipunut tästä enää kunnolliseen takaa-ajoon. KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović antoi jälleen runsaasti peliaikaa nuorisoketjulle, joka kiitti vastuusta: Heikki Korhonen viimeisteli 4–0 Verneri Salpakarin maannuoliaisen jälkeisestä irtopallosta.

Eemeli Hänninen ja Oskari Luoma (Kuva Sami Virtanen)

JoSePa sai ilmaisen kavennuksen, kun Benno Hanslian prässäsi pallon suoraan maaliin neljästä metristä KaDyn avatessa liian rohkeasti peliä oman maalin tuntumassa. Teemu Lukkari kuittasi kuitenkin hetkeä myöhemmin loppunumerot 5–1 päivittäen kauden maalimääränsä jo kymmeneen. Lukkari on ollut hieman yllättäenkin KaDyn paras maalintekijä tällä kaudella.

Jere Intala pelasi toisen pelinsä ja ensimmäisen kotipelinsä KaDy-paidassa. (Kuva Sami Virtanen)

Vasko Vujović oli rutiininomaiseen kotivoittoon tyytyväinen:

“Tänään tulimme peliin hyvällä energialla; halusimme kolme sarjapistettä pysyäksemme sarjataulukon kärkipäässä. Puolustus toimi melko hyvin koko ottelun, hyökkäyskin näytti jo paremmalta. Tässä vaiheessa kautta haluan peluuttaa kaikkia pelaajia ja kasvattaa itseluottamusta. Kehitymme joukkueena päivä päivältä.”

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa täällä.

KaDy pelaa lauantaina 14.12. Tampereella Ilvestä vastaan ja lauantaina 21.12. kotonaan sarjakärki Akaa Futsalia (ex- Leijona Futsal) vastaan.

Tilastot

5 - 1

JoSePa
4'MaaliVäinälä Juho
13'MaaliVäinälä Juho
29'MaaliLukkari Teemu
34'MaaliHanslian Benno
37'MaaliLukkari Teemu