KaDy Miehet, Miesten Futsal-Liiga

Ilves FS - KaDy   3 - 4

Kauppi Sports Center 1

Ilves laittoi Dynamon erittäin ahtaalle

Jaakko Ahokas oli myrkkyä Dynamolle iskien avausmaalin KaDyn nuottaan. Niila-Ville Laitinen tosin torjui miehen yhden rankkarin (Kuva leo Hynninen)

Kampuksen Dynamo pelasi kalenterivuoden viimeisen vierasottelunsa Tampereen Kaupissa, jossa KaDya isännöi vanha tuttu vastustaja Ilves FS. Joukkueilla oli runsaasti yhteistä finaali- ja pudotuspelihistoriaa 2010-luvulta. Ilves oli viimeinen joukkue, jota KaDy ei vielä ollut kohdannut runkosarjassa; sunnuntain jälkeen koko liigan runkosarjan syyskierros on paketoitu.

Markus Rautiainen pallossa, Ilveksen Riku Partala prässää. (Kuva Leo Hynninen)

KaDy lähti otteluun sarjataulukon kakkossijalta, tälle kaudelle runsaasti nuorentunut Ilves jaetulta jumbosijalta. Sarjataulukkoon ei kuitenkaan ollut tuijottamista, kun Jaakko Ahokkaalla ja Riku Oraalla hiljattain vahvistunut Ilves laittoi kaiken peliin ja liinat kiinni KaDyn pallokontrollin edessä.

Ilves iski maalinsa edessä kunnolla lihaa ja kroppaa likoon ja Juho-Matti Pösö venyi välillä hulppeisiin pelastuksiin. (Kuva Leo Hynninen)

Kentille pitkän tauon jälkeen palannut Ahokas onnistui viemään Ilveksen johtoon KaDyn harhasyötöstä 5. minuutilla, mutta KaDy-kapteeni Sergei Korsunov tasoitti 15. minuutilla. KaDy meni ensimmäistä kertaa johtoon heti puoliaikatauon jälkeen, kun Ilveksen kasvatti, täksi kaudeksi KaDyyn siirtynyt Lassi Lintula pommitti vieraat johtoon.

Ilves kuroi lukemat tasoihin ja siirtyi kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria 3–2-johtoon KaDyn omalla puolustusalueellaan tekemistä kardinaalivirheistä. KaDyn 5 vs. 4 -ylivoimapeli toimi kuitenkin tällä kertaa hyvin tuottaen runsaasti maalipaikkoja. Kahden minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen KaDyn syksyn paras maalintekijä Teemu Lukkari iski lukemat maalinsuulta tasoihin maalivahti Niila-Ville Laitisen tarkasta poikittaissyötöstä.

KaDyn joukkue Ilves-jahdissa. (Kuva Leo Hynninen)

Sarjapisteen itselleen kreivin aikaan pelastanut KaDy oli viiden minuutin jatkoajalla huomattavasti Ilvestä aktiivisempi osapuoli ja onnistui tekemään voittomaalin 43. minuutilla. Maalintekijänä oli toistamiseen ex-Ilves Lintula isoa vastuuta kantaneen Markus Rautiaisen passista. Näin KaDy nappasi kahden pisteen vierasvoiton, jota voidaan pitää ennakkoasetelmiin nähden pettymyksenä, mutta pelinkulkua ajatellen voitettuna pistepottina.

Ilveksen Ville Koskela pallossa, KaDyn Teemu Lukkari ja Lassi Lintula prässäävät. (Kuva leo Hynninen)

Yhden sarjapisteen pudottaminen Tampereelle ja samanaikainen FC Kemin murskavoitto Sievi FS:stä tarkoittivat sitä, että KaDy putoaa syyskierroksen (11 ottelua) sarjataulukossa viidenneksi ja siten ulos helmikuun Final Four -turnauksesta. Tämä varmistui sunnuntaina 15.12., kun KaDya kaksi pistettä perässä oleva Tornion Palloveikot höykytti Jyväskylässä Riemua lukemin 0-6.

Mikko Kytölän poissa ollessa KaDy-kapteenin virkaa toimittava Sergei Korsunov iski Dynamon avausosuman. (Kuva Leo Hynninen)

Tampereelta kotoisin oleva Korsunov ei ollut tyytyväinen iltaan:

“Varsin sekava peli meiltä, pahoja virheitä puolustuspäässä. Positiivisin asia oli, että saatiin lopulta rouhittua kaksi sarjapistettä mukaan taktisesti onnistuneilla viimeisillä minuuteilla. Lisäksi ilahduttaa, että vähemmän pelanneet pelaajamme saivat tänään paljon vastuuta. Erityiskiitos vielä runsaslukuiselle KaDy-katsomolle; on hienoa pelata vierasotteluissa kun kannatusjoukot ovat matkassa”, Korsunov päättää.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski oli samoilla linjoilla:

“Hallitsimme kyllä palloa mielin määrin emmekä päästäneet Ilvestä tekemään juuri mitään kontrolloitua pallon kanssa. Meiltä puuttui kuitenkin terävyys hyökkäyksistä, ja puolustuspäässä teimme ratkaisevia möhläyksiä. Käytännössä kaikki kolme Ilveksen maalia olivat lahjoja meiltä, ja hyvin he rankaisivat niistä, joten Ilves ansaitsi illasta tuon sarjapisteen. Lopussa hyvä nousu meiltä nollasta sarjapisteestä kahteen; tästä jatketaan pelin hiomista ja siirrymme kohti ensi viikonlopun suurhaastetta, kun sarjakärki Akaa Futsal saapuu Jyväskylään”, Kalliokoski pohtii.

3 - 4

4'MaaliAhokas Jaakko
14'MaaliKorsunov Sergei
20'MaaliLintula Lassi
32'MaaliKoskela Ville
37'MaaliSuonpää Sampo
39'MaaliLukkari Teemu
42'MaaliLintula Lassi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.