Sievi FS - KaDy   1 - 2

Sievi, Monitoimihalli

RAPORTTI: KaDy nipisti vierasvoiton Sievistä

(Arkistokuva joulukuulta 2019: Siiri Perälä)

Futsal-Liigan joulutauko päättyi KaDynkin osalta loppiaisena, kun matkakohteena oli Sievin monitoimihalli. Vaikka ennen sarjakierrosta joukkueet majailivat aivan eri päissä sarjataulukkoa, ounasteltiin ottelusta tasaista ja tiukkaa, ja sellainen myös saatiin. Sievin raivoisan takaa-ajon päätteeksi vierasvoitto kirjattiin Dynamolle maalein 1–2 (1–2) Markus Rautiaisen ja Sergei Korsunovin osuttua alkuminuuteilla. Niila-Ville Laitinen oli KaDyn suurin sankari upeilla torjunnoillaan. Jere Intala loukkaantui pahasti toisella puoliajalla.

Futsal-Liiga
ma 6.1.2020
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – KaDy 1–2 (1–2)

Futsal-Liigan joulutauko päättyi KaDynkin osalta loppiaisena, kun matkakohteena oli jo yli kymmenen vuoden ajalta tuttuakin tutumpi Sievin monitoimihalli. Vaikka ennen sarjakierrosta joukkueet majailivat aivan eri päissä sarjataulukkoa (KaDy jaetulla 2. sijalla, Sievi 10. sijalla), ounasteltiin ottelusta tasaista ja tiukkaa, ja sellainen myös saatiin.

Sievin hienoisesta hallinnasta huolimatta KaDy sai unelma-alun, kun Markus Rautiainen hurjasteli vieraat vastahyökkäyksestä ja Juho Väinälän syötöstä 0–1-johtoon Sievi-puolustuksen kompuroidessa. Alle kaksi minuuttia myöhemmin KaDy sai epäsuoran vapaapotkun kuudesta metristä Eemeli Hännisen uutteran prässipelaamisen seurauksena. Sergei Korsunov laukoi voimiensa kyllyydestä Lassi Lintulan passin yläkulmaan.

Sittemmin maalit olivat tiukassa. Sievin nälkäinen takaa-ajo tuotti kavennuksen juuri ennen taukosummeria, kun Jesse Heinosen tarkka kaukolaukaus painui oikeaan alanurkkaan. Toista puoliaikaa leimasi tarkka puolustuspelaaminen ja vähäisten maalipaikkojen tuhlailu. Lisämaaleja ei enää nähty, vaikka pallo kolisi tolpissa molemmissa päissä. Etenkin Sievillä oli useita huippupaikkoja, mutta KaDyn veteraanimaalivahti Niila-Ville Laitinen oli ilmiömäisellä pelipäällä. Myöskään KaDy ei onnistunut maalinteossa, vaikka Sievin painostuksen kesken muutamia herkkupaikkoja avautuikin erityisesti isot minuutit uurastaneille Teemu Lukkarille ja Lassi Lintulalle.

Todellista jobinpostia Dynamo-leiriin saatiin toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun Jere Intala mursi käsivartensa kompastumisen seurauksena keskialueella. Ottelu oli keskeytyksissä yli 20 minuuttia, kun Intalaa lääkittiin ja toimitettiin ambulanssiin. Jo aiemmin suurimman osan kaudesta sairastuvalla viettänyt Intala jää todennäköisesti sivuun kokoonpanosta useiksi viikoiksi.

– “Erittäin vaikea ottelu ja tärkeä voitto. Halusimme aloittaa uuden vuoden voitolla ja pysyä sarjataulukon kärkipäässä, ja sen onnistuimme yhdessä tekemään”, KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović tuumasi.

– “On selvää, että joulutauolla oli vaikutuksensa joukkueeseen, ja tämähän oli vasta ensimmäinen ottelumme tauon jälkeen, kun Sievi oli jo [lauantaina] pelannut kertaalleen. Tänään korostimme puolustuspelaamista ja sillä osastolla onnistuimme varsin hyvin. Sen sijaan hyökkäyspelaaminen vaatii nyt lisää hiomista ja harjoittelua”, Vujović jatkaa.

– “Olemme kaikki pahoillamme Jere Intalan karmeasta loukkaantumisesta ja omistamme tämän vierasvoiton hänelle”, montenegrolainen päättää.

Kotihalliin Monnarille Dynamo palaa vasta maajoukkueleirin jälkeen lauantaina 25.1., jolloin vastassa on vahvaa sydäntalvea pelaava Mad Max.

Sitä ennen on vielä ohjelmassa Jyväskylän derby keskiviikkona 15.1., jolloin isännöintivuorossa on paikallisvastus Riemu.

Tilastot
Sievi FS

1 - 2

5'MaaliRautiainen Markus
5'MaalisyöttöVäinälä Juho
7'MaaliKorsunov Sergei
7'MaalisyöttöLintula Lassi
19'MaaliHeinonen Jesse