RAPORTTI: Viikonlopun toinen voitto - SoVo kaatui kotonaan 4-7

Somero, Monitoimitalo
Su 9.2.2020

SoVo - KaDy 4 - 7 (1 - 4)

Dynamo puksutti johdossa alusta loppuun

KaDy johti ottelua Somerolla alusta loppuun kotijoukkueen päästessä parhaimmillaan kahden maalin päähän jyväskyläläisiä. KaDyn voitossa avainpelaajina häärivät tällä kertaa Juho Väinälä (2+0), Lassi Lintula (1+3) ja jälleen loistavasti veräjällä operoinut Niila-Ville Laitinen. Tuomas Heikkilä jatkoi myös maalilla ottelua varmaotteisesti "Nipen" siirryttyä huilimaan puhteensa jälkeen. Nikola Ercegillä (ex-Sievi) vahvistunut somerolaisjoukkue oli ottelun alkupuolella vaikeuksissa KaDyn prässin alla, mutta tokeni kuitenkin tyylilleen uskollisesti vaarallisiin hyökkäyksiin, koviin laukauksiin ja neljään maaliin.

Väinälä avasi hanat

Ottelu lähti käyntiin KaDyn komennossa ja SoVo joutui antautumaan Juho Väinälän painavan alakulmaan suuntautuneen laukauksen edessä, kun pelikellossa oli 2:04. 9. minuutilla lauantain koti-ottelun korttitilinsä takia huilinut Henri Louste pääsi prässillään palloon kiinni maalin edessä eikä erehtynyt vaan siirsi vieraat 0-2 johtoon. Heti perään Juho Väinälä osui jo toisen kerran ottelussa Lassi Lintulan syötöstä ja tilanne oli 0-3.

Nikola Erceg teki SoVon ensimmäisen maalin vapaapotkusta. Sergei Korsunov pääsi vielä pohjapositiosta tykittämään laukauksen maaliin alakulmaan ennen taukoa, jonne mentiin vakaassa KaDyn johdossa 1 - 4.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin nopea takaisku KaDylle, kun 9 sekunnin jälkeen Mergim Bushi pääsi tuikkaamaan Arber Istrefin laukauksen jälkeisen pomppuriparin maaliin. KaDy kuitenkin kontrasi ja lisäsi johtoaan Lassi Lintulan ja Markus Rautiaisen maaleilla ja taululla olivat 2-6 lukemat 26:22 pelattuna. Laukaisupommittajana tunnettu ”Rage” rouhaisi taas boltsin pömpeliin maalinedustalta. Pelaajalle ominainen maalintekoprofiili on näköjään muuttuva luonnonvara!

Toisella puoliajalla osui vielä SoVo kaksi kertaa ja KaDyn Teemu Lukkari kerran ja näin oltiin lukemissa 4-7. SoVo lähti melko myöhään vielä pyörittämään reikäpaitapeliä tämän kuitenkaan tuomatta enempää tuloksia.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi ottelua:

"Pelasimme jälleen todella yhtenäisenä joukkueena. Pelaajat tunsivat keskinäistä synergiaa ja toteuttivat määrätietoisesti strategisia tehtäviä, joita sovimme ennen ottelua. Siksi voitimme joukkueena. Pelit Somerolla eivät ole helppoja ja vastustajan pelaajat ovat taitavia yksilöitä. Maalien tekeminen täällä ei ole helppoa. Pystyimme kuitenkin tavoitteeseemme eli saamaan kolme pistettä ja vakaan toisen sijan taulukossa. Tämä pitää toivoamme yllä jopa voittaa runkosarja. Halusimme lepuuttaa tärkeää pelaajaamme ja kapteeniamme Mikko Kytölää hänen juuri palattua loukkaantumisen jälkeen, vaikka hän olisi pystynyt pelaamaan. Jatkamme töitä ja keskitymme seuraavaan peliin."

Akaa voitti Tampereella Ilveksen, joten sarjakärjen ja KaDyn ero säilyy muuttumattomana. Tiukkaa ja jännää on runkosarjan kärjessä!

Seuraava ottelu

KaDyn seuraava ottelu on lauantaina 22. helmikuuta klo 16.30 Monnarilla, jonne vieraaksi saapuu sarjassa viidentenä oleva Tornion Palloveikot.

Tilastot
SoVo

4 - 7

1'MaaliVäinälä Juho
8'MaaliLouste Henri
9'MaaliVäinälä Juho
17'MaaliErceg Nikola
18'MaaliKorsunov Sergei
20'MaaliBushi Mergim
24'MaaliLintula Lassi
26'MaaliRautiainen Markus
27'MaaliPettersson Juho
30'MaaliLukkari Teemu
38'MaaliBushi Mergim