Futsal-Liiga
La 22.2.2020 klo 16:30

Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy - ToPV 3-4 (2-3)

Jyväskylässä nähtiin erittäin vauhdikas ja jännittävä futsalottelu. KaDylle ei missään nimessä ollut helpolla iltapuhdetta ennakoituna. Erityisesti ToPV:n ykkösnyrkki Junno-Italo-Vanha-Alamikkotervo on liigan tämän hetken kovimpia vitjoja. Vääntö oli tasaista, mutta Tornion Palloveikot veivät yhden maalin turvin kolme pistettä mukanaan pohjoiseen.

Hankala alku KaDylle

Vieraat saivat otteluun loistavan alun, kun 33 sekuntia pelattuna torniolaisten maajoukkuemies Jarmo Junno pääsi KaDyn rikkeen takia laukomaan 6 m rankkarista maalin.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin 30 sekuntia kun Jarmo Junno iski pallon kuusimetriseltä verkkoon. (Kuva Sami Virtanen)

Loukkaantumistauon jälkeen kentälle palannut KaDyn Newton Jr. toi isännät "Sege" Korsunovin syötöstä tasoihin 1-1 lukemiin 14. minuutilla sivurajakuvion jälkeen. ToPV kuitenkin vastasi pistepörssin toisena olevan Italon toimesta ja vei vieraat taas johtoon. KaDyn Teemu Lukkari toi hetken päästä isännät jälleen tasalukemiin 2-2 Juho Väinälän syötöstä. Jyväskyläläisyleisölle oli kuitenkin kylmä suihku tarjolla ennen taukoa, kun torniolaisten Henri Alamikkotervo vei vieraat johtoon puoli minuuttia ennen taukoa.

Teemu Lukkari iski ottelussa kaksi kihausta (Kuva Sami Virtanen)

Toinen puoliaika tarjosi yleisölle todella vauhdikasta ja uhrautuvaa futsalia. KaDy kehitti useita tilanteita, joista ainoa tulosta tuottanut oli Teemu Lukkarin yllättävä roikkomainen laukaus, joka toi isännät kolmannen kerran tasalukemiin.

ToPV:n voittomaaliksi muodostuneesta onnistumisesta vastasi Juho-Teppo Berg, jonka laukaus oikealta laidalta pääsi yllättämään KaDyn maalivahdin Niila-Ville Laitisen. KaDy yritti tasoittaa ajoissa lähteneellä ylivoimapelillä, mutta ei onnistunut. Paras tasoitustontti oli Juho Väinälän tulinen laukaus, joka näytti jo olevan matkalla maaliin, mutta Marko Pirinen syöksyi kuin syiksyikin siihen varsin ilmiömäisen "seivin".

Sergei Korsunov puolustaa Junnoa vastaan. (Kuva Sami Virtanen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi ottelua:

"Emme olleet tänään hyviä ja mentaalisesti valmiita alusta asti. Tästä syntyi liikaa juoksemista, kiirettä ja pelaamisemme meni vaikeaksi. Tulimme takaisin kolme kertaa, mutta keskittymisemme ei ollut parasta. Newtonin ja Mikko Kytölän tauoilta paluut ovat vielä tuoreita ja tarvitsemme lisää pelejä heille. Nyt valmistaudutaan eteenpäin playoffeihin ja mestaruuden voittamiseen. Olisimme voineet voittaakin tänään, mutta mielestäni mentaalinen puoli ratkaisi."

KaDy jatkaa liigassa toisena, kun runkosarjaa on kolme peliä pelaamatta. KaDy kohtaa seuraavaksi karkauspäivänä 29.2.2020 FC Kemin ja 1.3. kotonaan GFT:n. KaDyn tuttu tuore portugalilaisvahvistus David Parente odottaa pelioikeuttaan.

Ottelun parhaat

KaDy: Juho Väinälä
ToPV: Marko Pirilä

Maalit
KaDy: Newton Jr., Teemu Lukkari 2
ToPV: Jarmo Junno, Italo, Henri Alamikkotervo, Juho-Teppo Berg

Iiro Vanha yrittää suojata palloa Newton Jr.ää vastaan. (Kuva Sami Virtanen)

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa.

Tilastot

3 - 4

ToPV
0'MaaliJunno Jarmo
13'Maalide Souza Queiroz Jr Newton
15'MaaliMacedo Basilio Italo Henrique
16'MaaliLukkari Teemu
19'MaaliAlamikkotervo Henri
22'MaaliLukkari Teemu
34'MaaliBerg Juho-Teppo