Alina Nieminen on tulevaisuuden futsallupauksia!
Julkaistu: 23.07.2021 11.50

Alina Nieminen on tulevaisuuden futsallupauksia!

#11 Alina Nieminen (2004)

KaDyn nuorisokaartiin kuuluu vahvana osana liigajoukkueen vakiokokoonpanoon tiensä raivannut Alina Nieminen. “Viime kaudesta jäi hyvä fiilis, vaikka lopullisen sijoituksen olisimme toivoneet olevan paremman. Joukkue kehittyi kauden aikana, ja kehitys tulee varmasti jatkumaan vähintään yhtä hyvänä myös tulevina kausina. Viime kaudella pääsin pelaamaan paljon pohjalla. Olisi hauskaa päästä kokeilemaan myös muita paikkoja nyt tulevalla kaudella,” kertoo Alina terveisiä samalla myös valmennukselle.

“Pelikentällä löytyneen yhtenäisen joukkuepelin lisäksi viime kaudella tapahtui paljon lähentymistä myös sen ulkopuolella. Esimerkiksi bussimatkat olivat aina tosi kivoja, vaikka joukkueen kokeneemmat pelaajat välillä vaihtoivatkin paikkaa kauemmas minusta ja Vilmasta; vastamelukuulokkeet olivat kuulemma jääneet kotiin.”

Nuorten T04 joukkueen pari viimeistä kautta jäi valitettavasti oman ikäluokan pelien osalta tynkäkausiksi koronan takia - mitkä fiilikset siitä että B-tyttöjen SM kisat jäi väliin? “Itsellä on ihan viimeisiä hetkiä, kun on vielä juniori ja pääsisi pelaamaan T18-ikäisissä. Olikin suuri pettymys, kun T18-SM lopputurnaus peruttiin jo kahteen kertaan: viime ja toissa kaudelta. Koronalla on ollut myös iso vaikutus T04- joukkueen viime kausiin ja pelit ovat jääneet vähäisiksi. Nyt olisikin tärkeää nuorten futsalistojen motivaation ja jaksamisen kannalta, että saataisiin tyttöjunnuille riittävästi sarjapelejä, ja tietysti myös se pitkään puhuttu tyttömaajoukkue nopeasti toimintaan, sillä lupaavia ja innokkaita pelaajia kyllä löytyy!”

Treenaaminen tulevaan kauteen on jo alkanut, Alina on hakenut kesältä myös vauhtia P17 poikien treeneistä: “Odotukset tulevalle kaudelle ovat suuret. Meillä on hyvä joukkue, loistava valmennus ja mahdollisuuksia vaikka mihin. Eniten kuitenkin odotan sitä, kun pääsee taas kentälle nautiskelemaan futsalin pelaamisesta!” Alina miettii tulevalle kaudelle myös omia tavoitteitaan: “Haluan tietysti auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja olla hyödyksi kentällä. Mikon kanssa tavoitteeksi asetettiin myös ensi kaudelle, että teen 30 maalia, joten maalintekoa ainakin lähden parantamaan ;)

Olisi hienoa päästä joskus pelaamaan tyttöjen maajoukkueessa ja tietysti myös naisten maajoukkueessa.”

Kampuksen Dynamon naisten joukkueen valmennuksesta vastaavat Mikko Kytölä ja Annu Tamminen: “Olen saanut kehittyä jo vuosia Mikon valmennuksessa; ensin futsalkerhoissa, sitten KaDyn junnuissa ja nyt naisissa. Mikko on huippuvalmentaja, joka tuntee pelaajien ominaisuudet varmaan paremmin kuin me itse. Mutta vaikka kaikki joukkueessa arvostavat suuresti Mikkoa, vastaa hän myös samalla arvostuksella meille ja välittää meistä kaikista ei vain pelaajina, vaan myös ihmisinä. Annun läsnäolo tuo rauhaa ja turvallisuutta ja hänen puheensa ennen peliä ovat aina lisänneet meidän itseluottamusta ja vieneet turhia jännityksiä pois. Loistotyyppi :)”

Joukkuekuva valmentaja Annu Tammisen kanssa voittoisan puolivälieräottelun jälkeen

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.