KaDy KaDy - HIFK FS  3 - 5

Jyväskylän monitoimitalo

Hieno ensimmäinen puolivälierä kääntyi lopulta helsinkiläisille

Kuva: Ville Koskiniemi

Kauan odotetut puolivälierät laitettiin KaDyn osalta sunnuntaina käyntiin! Vastustajana oli runkosarjan toisen sijan saavuttanut HIFK, jolle KaDy on tällä kaudella taipunut jo kahdesti, vieraissa lukemin 4-0 ja kotona 6-2. Ensimmäiseen playoff-matsiin oltiin valmistauduttu hyvin, ja Monnarilla nähtiinkin odotusten mukaisesti tiukka ja kiihkeä peli. KaDy lähti ensimmäiseen puoliaikaan itsevarmasti, ja peli oli hyvin kotijoukkueen hallinnassa. Avausmaalin iski kovassa vireessä oleva Alina Nieminen Vilma Terävän antamasta sivurajasta. Peli jatkui KaDyn hallinnassa, kunnes HIFK tasoitti ajassa 10.32 Daniela Tjederin toimesta. Vähän ennen puoliajan loppua KaDy rikkoi HIFK:n prässin hienolla seinäpelillä ja Alina Nieminen tyrskäytti takatolpalta toisen maalinsa, tällä kertaa Iina Markkasen syötöstä. Pelistä ei puuttunut tunteita, kun rikkeitä nähtiin molempiin suuntiin ja HIFK:lle vihellettiin ensimmäisellä jaksolla jopa seitsemän rikettä. KaDy pääsi kahdesti koittamaan maalintekoa 10m pisteeltä, mutta palloa ei saatu verkkoon, ja tauolle siirryttiin lukemissa 2-1.

Toinen jakson alkoi kotijoukkueen osalta erinomaisesti, kun KaDy pääsi lisäämään johtoaan Niina Talvensaaren upeasta laukauksesta, johon syötön tarjoili Heidi Malkki. Pallonhallinta oli pelin alkuvaiheessa Dynamolla, mutta vauhdikas peli tarjoili maalipaikkoja molempiin päihin. Ajassa 28:21 tuomari vihelsi KaDylle rikkeen vaaralliselta sektorilta ja HIFK:n Heidi Lindström pommitti pallon muurin kautta sisään. Reilun minuutin jälkeen, ajassa 29:36, Hanna Halonen laittoi pelin tasoihin. 3-3 -tilanteessa KaDy sai luotua painetta HIFK:n maalille, mutta maajoukkuemaalivahti Tytti-Maria Mikkola hoiti nämä yritykset.

Lopulliset ratkaisunhetket nähtiin, kun KaDyn kulmakuvio epäonnistui pahasti ja HIFK pääsi vaaralliseen läpiajoon. Maria Halla-aho torjui ensimmäisen yrityksen, mutta sen jälkeen Halonen ei erehtynyt ja iski pallon verkkoon ja vieraat 3-4 -johtoon. Ei mennyt kauaa, kun Anna-Kaisa Hannuksela katkaisi jälleen harhasyötön ja pommitti pallon takakulmaan. KaDyn peli lentävällä maalivahdilla ei tuottanut tulosta, ja näin ensimmäinen puolivälierä vihellettiin päättyneeksi kirvelevään 3-5 -tappioon. Parhaina pelaajina palkittiin kahden maalin naiset Alina Nieminen ja Hanna Halonen.

KaDy paransi peliään kevään vaikeista vaiheista huomattavasti ja esitti ajoittain erinomaista futsalia. Mitään ei ole vielä menetetty ja on selvää, että tulevana viikonloppuna kentälle astelee entistäkin voitontahtoisempi ja keskittyneempi iskuryhmä. Seuraavan kerran pelataan siis Pirkkolan palloiluhallissa tulevana lauantaina 9.4! Jos HIFK juhlii voittoa lauantaina, päättyy kausi KaDyn osalta, mutta mikäli KaDy voittaa, ottelusarja ratkaistaan sunnuntaina 10.4.

Tilastot

3 - 5

HIFK FS
2'MaaliNieminen Alina
10'MaaliTjeder Daniela
18'MaaliNieminen Alina
28'MaaliLindström Heidi
29'MaaliHalonen Hanna
34'MaaliHalonen Hanna
34'MaaliHannuksela Anna-Kaisa

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.