10
HUH
13.00
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal-Liiga

HIFK FS - KaDy KaDy   

Pirkkolan palloiluhalli

KaDyn naisten kausi päätökseen Pirkkolan trillerissä

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lauantaina pelattiin Helsingin Pirkkola-hallissa Naisten Futsal-Liigan toinen puolivälierä KaDyn ja HIFK:n välillä. Ensimmäinen ottelu päättyi tiukan pelin jälkeen vierasjoukkueen 3–5 voittoon, joten Dynamo oli pakkovoiton edessä.

Yleisöä paikan päälle oli saapunut kannattamaan niin kotijoukkuetta kuin jyväskyläläisiäkin. Kiihkeästä kamppailusta välieriin ei tunnelmaa puuttunut, ja yleisö sai nauttia korkeatasoista futsalviihdettä koko rahan edestä.

Ensimmäisen jakso eteni hyvin tasaisena. KaDyn taktiikkana oli prässätä kovaa HIFK:n maalivahtia Tytti Mikkolaa pallon ollessa jalalla hänen hallussaan. Tämä toimi hyvin, ja Mikkola joutuikin suurimmaksi osaksi pelaamaan pitkiä palloja vierasjoukkueen maalia, jolloin usein pallo saatiin KaDyn hallintaan. HIFK pääsi kuitenkin nauttimaan useista maalipaikoista jo ensimmäisellä erän aikana, ja ottelun avausmaali nähtiin ajassa 09:35 kotijoukkueen erikoistilanteesta, kun Hanna Halonen ohjasi pallon hienosti KaDyn vasempaan yläkulmaan Tuula Sirenin antamasta kulmapotkusta. HIFK toteutti hyvän kuvion oikea-aikaisilla liikkeillä ja blokilla, joka sai vierasjoukkueen pelaajat hämmennykseen. Tauolle mentiin lukemin 1–0.

Toinen jakso oli maalirikkaampi. Dynamon ensimmäinen maali tuli jo ajassa 23:56, kun Saana Vestola toimitti pallon läpi kentän oikealla laidalla olevalle Vilma Terävälle, joka pelattuaan ensin pallon vastustajan jalkojen välistä sai itsensä vapaaksi pelkkää HIFK:n maalivahtia vastaan, ja laittoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Pelin luonne muuttui taas vierasjoukkue KaDyn päästessä johtoasemaan ajassa 27:32. Dynamo pääsi täydelliseen vastahyökkäyksen vastustajan epäonnistuneen harhautusyrityksen jälkeen. Henni Parkkinen kiiti pallon kanssa pitkin oikeaa laitaa riistonsa jälkeen, syötti maalille juosseelle Saana Vestolalle, joka viimeisteli pallon maaliin. Kauaa ei kuitenkaan ehditty pelata, kun HIFK tasoitti pelin lukemiin 2-2 ajassa 29:54 KaDylle hieman epäonnekkaan tilanteen jälkeen. Pallon pyörittyä jo jonkin aikaa lähellä Dynamon maalia kotijoukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannukselan laukaus osui vierasjoukkueen puolustajan jalkaan, mitä Dynamon maalivahti Maria Halla-aho ei pystynyt ennakoimaan, ja pallo painui verkkoon.

Tilanne pysyi tasaisena ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut tekemään voittomaalia varsinaisella peliajalla, joten lukemista 2–2 mentiin jatko-otteluun. Jatko-ottelun ensimmäisen puolikkaan aikana ei maalia nähty, ja mahdollinen rangaistuspotkukilpailu alkoi olla jo lähellä. Kutosten sijaan ottelu kuitenkin ratkesi jatko-ottelun toisella puoliskolla ajassa 45:33, kun vierasjoukkueen rikkeet täyttyivät ja pallo vietiin kymmeneen metriin. Tätä vetämään meni ottelussa jo yhden maalin tehnyt Anna-Kaisa Hannuksela. Tarkka laukaus oikeaan kulmaan, ja HIFK johtoon. KaDy yritti vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta maaliin ei palloa saatu, ja kotijoukkue HIFK varmisti paikkansa välieriin loppulukemin 3-2.

Peli oli erittäin tiukka ja tasainen. Lukuisia maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta enemmän varallisia laukauksia suuntautui kohti KaDyn maalia. Dynamon maalivahti Maria Halla-aho pelasi loisteliaasti ja pelasti huikeilla torjunnoillaan monta vastustajajoukkueen vetoa. Halla-aho palkittiinkin ansaitusti vierasjoukkueen parhaana pelaajana. Kotijoukkueesta palkinto meni kaksi maalia iskeneelle Anna-Kaisa Hannukselalle. Molemmat joukkueet antoivat kaikkensa, eikä voida sanoa, etteikö KaDy olisi taistellut pelin viime sekunneille asti. Tämä ei kuitenkaan riittänyt jyväskyläläisten voittoon, ja nyt kausi Kampuksen Dynamon naisten osalta on ohi. Treenaaminen kuitenkin jatkuu, ja katse suunnataan tuleaisuuteen. Pelaajien halu kehittyä on suuri ja jano mitalista on ensi kaudelle kova.

Tämä kausi ei ollut helppo ja mutkaton, mutta on selvää, että Dynamo on kehittynyt ja kasvanut joukkueena ja osoittanut osaamisensa pelillään. Joukkue ei kuitenkaan ole vain pelaajat ja valmentaja, vaan lukuisa määrä hienoja ihmisiä on ollut tukemassa Kampuksen Dynamon naisten joukkueen toimintaa ja mahdollistanut tämän pelaamisen. Suuri kiitos kaikille sponsoreille, faneille ja taustoille, jotka ovat olleet osa Dynamon tarinaa tälläkin kaudella!

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.