RAPORTTI: KaDyn naiset aloittivat kautensa ryminällä!

Vamian Hansakampus, Vaasa

FC Sport J - KaDy 0-8 (0-1)

Maalit:

KaDy: Saana Vestola 3, Heidi Malkki 2, Vilma Terävä 2, Alina Nieminen 1

Kampuksen Dynamo matkasi kauden 2021-2022 avausotteluun FC Sportin vieraaksi. Hyvä valmistautuminen ennen kauden alkua näytti tuloksia, kun kotimatkalle lähti monta hienoa maalia, nollapeli ja kolme tärkeää pistettä! Yleensä haastava Vaasan kenttä ja kotijoukkueen pelityyli osoittautui tällä kertaa suotuisaksi, kun valkoinen vierasjoukkue nappasi ensinmäistä kertaa Vamian Hansakampukselta pisteet murskalukemin 8-0.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pääosin Dynamon hallintaa, mutta viimeistely tuotti hankaluuksia ja FC Sportin maalia vartioinut Teresa Delia venyi lukuisiin hyviin torjuntoihin.

Avausmaali syntyi ajassa 07:48, kun Saana Vestolan vasuri painui verkkoon ja joukkue pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä osumaa. Laura Toivasen valitettava loukkaantuminen aiheutti huolestumista ensimmäisellä puoliajalla, sillä lempinimen “iskuryhmä” saanut joukkue pelaa tiiviillä ringillä ja yhdenkin pelaajan menetys voi olla merkittävä takaisku. Joukkue todisti kuitenkin olevansa vahva ja kykenevä pelaamaan hyvää futsalia seitsemän kenttäpelaajan voimin, eikä vastoinkäyminen lannistanut tai hidastanut iskuryhmän menoa. Toivaselle toivotaan pikaista paranemista ja paluuta kentälle!

Toiselle puoliajalle jatkettiin samalla pallonhallinnalla ja maalejakin alkoi syntymään. Saana Vestola iski toisen maalinsa kapteeni Henni Parkkisen syötöstä ajassa 22:44. Vain muutaman sekunnin jälkeen ajassa 22:51 Heidi Malkki sujahti yksin keskeltä läpi ja avasi maalitilinsä tälle kaudelle nostaen joukkueen 0-3 johtoon. Dynamo jatkoi pallonhallintaa ja teki paljon töitä koko ajan, vaikka Sportin vetäytyvä puolustustyyli teki hyökkäysten rakentamisesta haasteellista. Seuraavat kaksi maalia viimeisteli joukkueen nuorimpiin kuuluva Vilma Terävä, molemmat Saana Vestolan syötöistä. Myös Alina Nieminen avasi pistetilinsä, ensin syöttämällä Heidi Malkin toisen maalin ja sitten tekemällä maalin ajassa 35:31 hyvän prässin päätteeksi. Viimeisen maalin laukaisi päivän tehokkain Saana Vestola, joka sai kahden syöttöpisteen lisäksi täyteen ensimmäisen hattutemppunsa Naisten Futsal-Liigassa. Tuttuun tapaansa sähäkkää ja nopeaa peliä esittänyt Heidi Malkki palkittiin vierasjoukkueen parhaana.

Kauden avaus oli onnistunut suoritus, mutta jätti vielä paljon parantamisen varaa. Voitto on jo unohdettu ja joukkue on suunnannut katseensa reilun viikon päästä pelattavaan Ilves-matsiin, joka vihelletään käyntiin Kaupissa 13.10. klo 19:30. Forza KaDyn naiset!

Tilastot
FC Sport J

0 - 8

7'MaaliVestola Saana
22'MaaliVestola Saana
22'MaaliMalkki Heidi
26'MaaliTerävä Vilma
27'MaaliTerävä Vilma
29'MaaliMalkki Heidi
35'MaaliNieminen Alina
37'MaaliVestola Saana