Ossi Kivipuron peliura jatkuu punamustissa
Julkaistu: 27.07.2021 11.30

Ossi Kivipuron peliura jatkuu punamustissa

Viime heinäkuussa punamustaan leiriin Vaasasta kaapattu raamikas Ossi Kivipuro jatkaa Dynamon väreissä, kun molemmat osapuolet ilmaisivat halunsa käyttää 1 + 1 -vuotisesta sopimuksesta jälkimmäisen optiovuoden.

#12 Ossi Kivipuro

Linkki 7/2020 uutiseen:

https://www.kampuksendynamo.com/uutiset/37588/ossi-kivipuro-kadyn-uusin-sopimuspelaaja

Hyvin terveenä pysynyt ja pelikielloitta koko liigakauden 2020–21 selvinnyt Kivipuro oli ainoana KaDy-pelaajana kokoonpanossa kauden kaikissa 33 ottelussa, joskin peliminuutit kivenkovassa mestarijoukkueessa olivat ajoittain debyyttikaudella tiukassa.

Etenkin sydäntalvella, useiden avainpelaajien poissaollessa, Kivipuro urakoi suuret minuutit kokeneempien Tero Intalan, Lassi Lintulan ja Juho Väinälän rinnalla. 33 liigaottelussa Kivipuro laukoi komeaa seitsemän maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Kivipuro siirtyi vuosi sitten KaDyyn Futsal-Ykkösessä pelaavasta vaasalaisesta FC Kiistosta. Sitä ennen Kivipuro oli pelannut kaudella 2017–18 Futsal-Liigaa Vaasan Ruutupaidoissa ja kaksi kautta Futsal-Ykköstä Lapuan Ponnistuksessa. Futsal-Ykkösessä Kivipuro on laukonut urallaan 23 maalia 39 ottelussa.

Numerolla 12 KaDyssa pelaava, molemmilla jaloilla ahnaasti ja kovaa laukova Kivipuro on iloinen jatkosta.

– Erittäin hyvät fiilikset jäi viime kaudesta! Välillä oli vaikeuksia, mutta hyvänä joukkueena osoitettiin näinä hetkinä luonnetta ja pystyttiin niistä selviämään mielestäni tosi hyvin. Ja tietenkin kausi päättyi niinkuin sen pitikin eli mestaruuteen!, Ossi Kivipuro tunnelmoi.

– KaDyyn tultuani päähän on iskostunut ammattimaisuus lajia kohtaan ja pettämätön voittamisen kulttuuri. Tietysti näitä on löytynyt jo entuudestaankin, mutta nyt ne on saatu vielä seuraavalle tasolle, Kivipuro sanoo.

Mestarien Liigan karsinnat ovat KaDylle kolmannet, mutta monelle nykypelaajalle kuten Ossille, ne ovat uran ensimmäiset.

– Pienestä pojasta asti yksi unelmista on ollut joku kaunis päivä päästä pelaamaan Mestareiden Liigassa ja on todella iso motivaatiolisä että pääsee tuon hetken pian kokemaan. Todella odottava fiilis. Vastaan tulee kovia joukkueita mutta uskon ja luotan täysin omaan joukkueeseeni ja joukkuekavereihini että me ollaan se joukkue joka kampeaa itsensä tuolta jatkoon, Ossi pohtii elokuun haastetta.

Entäpä Ossin vahvuudet ja kehityskohteet?

– Haluan oppia puolustamaan täydellisesti. Parannusta siihenkin on viime kauden aikana saatu, mutta vielä täytyy nostaa tasoa. Vahvuuksia löytyy sitten 1 vs 1 -pelaaminen, laukominen molemmilla jaloilla ja erikoistilanteet.

– Saa laittaa vielä terkkuja faneille ja yleisölle että toivottavasti saadaan heidät katsomoihin paikalle ja on ikävä!, Kivipuro huikkaa lopuksi.

Ave, Oswald, ja onnea ja menestystä alkavaan kauteen!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.