RAPORTTI: KaDy koulutti Suonenjoella uutteraa AU:ta, Bob osui neljästi

KaDy – AU 7–1 (4–1)
Maalit:
KaDy: Ítalo Henrique 4, Jere Intala 2, Mikko Kytölä 1
AU: Teemu Virtanen

Dynamo jatkoi taivaltaan miesten Futsal-liigassa selkeällä kotivoitolla. Toisessa kotiottelussa hallitsevan mestarin jalkoihin jäi uuttera liiganousija Alastaron Urheilijat. Loppunumerot Suonenjoella Lintharjun uudessa liikuntakeskuksessa olivat 7–1 (4–1).

Tasoero sarjanousijan ja koko kesän Mestarien Liigan otteluihin valmistautuneen KaDyn välillä oli alusta alkaen selkeä, mutta AU taisteli ja laittoi kampoihin urheasti heti ensimmäisten minuuttien alkushokista selvittyään.

KaDy sai todellisen lentävän lähdön otteluun kun Ítalo Henrique laukoi kaksi maalia vieraiden verkkoon. Avausmaalissa Mikko ja Jukka Kytölä hyödynsivät taitavalla syöttökombinaatiolla AU:n puolustusnelikkoon jääneen tyhjän tilan, josta Jukka Kytölä tarjoili Ítalo Henriquelle vapaan tekopaikan. Vain hetkeä myöhemmin "Bob" katkaisi AU:n kentälle vaihtaman kakkosketjun huolimattoman pelinavauksen ja rokotti armotta oikeaan alakulmaan.

Katastrofialun jälkeen AU heräsi taistelemaan ja piti hyvän asenteensa aivan loppusummeriin saakka. AU kavensi 7. minuutilla KaDyn karkeasta hyökkäyspään virheestä: Teemu Virtanen karkasi läpiajoon ja sai kunnian viimeistellä seurahistorian ensimmäisen liigamaalin Niila-Ville Laitisen taa.

KaDy kuittasi takaiskun vielä avausjakson aikana kahdella lisämaalilla: Mikko Kytölä viimeisteli vasemmalta takatolpalta, Jere Intala keskisektorilta. Bob alusti molemmat osumat merkkauttaen jo 20 minuutin aikana tehot 2 + 2. AU:n Jani Luoma laukoi kertaalleen voimalla ylärimaan, KaDy kolisutti tolppia.

Taistelupari Italo Henrique Bob ja Jere Intala

Toisella puoliajalla käsikirjoitus jatkui samana: KaDy hallitsi palloa, AU yritti iskeä vastaan. KaDyn puolustus toimi toisella puoliajalla tiiviimmin kuin avauspuoliajalla, eikä AU päässyt juurikaan maalipaikoille tinkimättömästä tsemppiasenteestaan huolimatta.

KaDy loi useita huippupaikkoja pallonhallintahyökkäyksistä ja erikoistilanteista, mutta ruuti oli laukauksissa enimmäkseen likomärkää. Etenkään erikoistilanteista, joissa Dynamo on yleensä erittäin vahva, ei osuttu maaliin päinkään.

20 minuuttia riitti tällä kertaa kolmeen lisämaaliin, joiden viimeistelijöinä olivat Bob jälleen kahdesti ja Jere Intala kertaalleen. Vierasjoukkue loi muutaman tekopaikan erityisesti kaksikon Jani Luoma – Tuomas Happonen johdolla. Toinen maali jäi kuitenkin tekemättä.

Ykkösnyrkin hirmutehojen ja selkeän, odotetun kotivoiton lisäksi Dynamo-leirissä ilahduttaa Tero Intalan paluu tositoimiin. Intala loukkaantui finaalisarjassa FC Kemiä vastaan ja on ollut sivussa KaDyn ja maajoukkueen pelitapahtumista toukokuulta saakka. Myös vasurit Henri Louste ja Bene Filppu palasivat kokoonpanoon hienosti.

Bene Filpun liiga-avaus KaDy-paidassa

Maalivahtivastuun jakoivat Nippe Laitinen ja Tuomas Heikkilä, joka vaihdettiin sisään toisella puoliajalla ja piti varmasti nollan. Kesän kovimmat paluumuuttajat Juha-Matti Savolainen ja Sergei Korsunov olivat tänään sivussa; Korsunovin edelliskaudelta siirretty pelikielto on myös nyt kärsitty kokonaan.

KaDyn kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Suonenjoella, josta joukkueen johtokaksikko Mikko Kytölä – Jukka Kytölä on kotoisin. Lintharjun liikuntakeskus on valmistunut keväällä 2021 entisen Kaatron ala-asteen koulun tilalle. Kytölän veljekset ovat käyneet Kaatron ala-astetta ja palasivat ottelun myötä lapsuuden kulmilleen. Ottelujärjestelyissä KaDya tukenut Suonenjoen Pallo -52 on veljesten kasvattiseura.

– Tulimme otteluun hyvällä energialla mutta ensimmäisen jakson aikana tuli jakso, jolloin emme tulleet kurinalaisesti pallon alle puolustaessa. Ajoittain myös pallollisessa pelaamisessa pyrimme ratkaisemaan tilanteita hieman liian kiireellä, kertoi nuorempi veljeksistä Jukka ottelun jälkeen.

– Rutiinimme oli kuitenkin kohtalaisen hyvällä tasolla ja saimmekin luotua joitakin näyttäviä kombinaatioita hyökkäyksessä. Oli myös hienoa nähdä sairastuvalta toipuneet Bene, Louste ja Tero tositoimissa. Tämä tarjoaa enemmän mahdollisuuksia peluutuksen osalta, pohtii Kytölä.

– Kiitokset vielä Suonenjoelle hyvin järjestetystä tapahtumasta ja hienoista Futsal-liigatason puitteista, oli ilo pelata lapsuuden maisemissa ja monien tuttujen katsojien edessä näin aikuisiällä, Kytölä sanoo.

KaDy kiittää!

KaDyn parhaana palkittiin neljä maalia viimeistellyt Bob, AU:lta maalintekijä Teemu Virtanen.

Muut kaatuu Bobin kikkailujen edessä, neljäs maali tuloslistalle

UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundille valmistautuva KaDy jatkaa kotimaisessa liigassa puhtaalla pelillä: kaksi ottelua, kaksi voittoa. Liigan kärkikaksikkona on Vieska Futsal 9 pisteellä ja GFT 8 pisteellä. Miesten Futsal-Liiga jatkuu sunnuntaina 26.9. sekä lauantaina 16.10. maajoukkuetauon jälkeen.

AU
0'MaaliBob Italo Henrique
1'MaaliBob Italo Henrique
6'MaaliVirtanen Teemu
12'MaaliKytölä Mikko
15'MaaliIntala Jere
26'MaaliIntala Jere
32'MaaliBob Italo Henrique
33'MaaliBob Italo Henrique