11
JOU
15.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

GFT - KaDy   3 - 0

Opinmäen liikuntahalli

GFT jätti Dynamon nollille Espoossa

Kampuksen Dynamon miesten edustusjoukkue matkusti lauantaina Espooseen, jossa huippuottelua isännöi viime vuosina kovaksi luuksi etenkin Dynamolle osoittautunut Golden Futsal Team.

KaDyn ja GFT:n kohtaamiset ovat olleet joka vuosi tasaisia, kovatempoisia ja intohimoisia vääntöjä, ja niin oli tälläkin kertaa, kun espoolaisten kovat luut Panu Autio, Miika Hosio ja Antti Arvola iskivät yhteen KaDyn Mikko Kytölän, Jukka Kytölän, Jere Intalan ja Lassi Lintulan kanssa.

Ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi, kun GFT:n Antti Koivumäki ja Dynamon Niila-Ville Laitinen pitivät maalinsa puhtaina hyvillä torjunnoillaan. KaDyn parhaat paikat aukenivat Bobille, Jukka Kytölälle ja Lassi Lintulalle, mutta kukaan ei onnistunut lähietäisyydeltä. Ottelun ratkaisukohta nähtiin toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. GFT osui alkusekunneilla, kun kovassa vireessä oleva Henri Alamikkotervo laukoi oikeaan alakulmaan Antti Arvolan uutterasta esityöstä.

KaDy nosti välittömästi 1-0-tilanteessa Laitisen viidenneksi kenttäpelaajaksi, mikä kostautui alle 30 sekunnissa. GFT-puolustus katkoi syötön ja Miika Hosio sijoitti irtopallon puolen kentän takaa tyhjään KaDy-maaliin estelyistä huolimatta.

KaDy ajoi 2-0-johtoa takaa 19 minuuttia, mutta tuloksetta. Lintula ja Bob kolisuttelivat tolppia; Jere Intalan, Jukka Kytölän ja Bene Filpun laukaukset kilpistyivät GFT:n hyvään blokkauspeliin. GFT:n riketilikin täyttyi ja Kasperi Halme katseli keltaista korttia taklattuaan Intalaa rumasti selkään, mutta KaDy ei pystynyt hyödyntämään tätäkään, vaan nallit jäivät Espoossa täysin piippuun.

Viimeisellä minuutilla Panu Autio roikotti KaDyn tyhjään maaliin vielä kosmeettisen 3-0-osuman ja GFT sai juhlia täyttä pistepottia. Ottelun sankari oli kaiken torjunut GFT:n maalivahti Antti Koivumäki.

Sekä Koivumäki että KaDyn maalivahtikaksikko Laitinen - Juha-Matti Savolainen ovat antaneet vahvat näytöt tammikuun EM-kisakonetta varten. Neljäs kisapaikkaa havitteleva maalivahti on Akaa Futsalin Kasper Kangas; yksi nelikosta jäänee kotiin kisakoneesta, jonne mahtunee kolme maalivahtia.

Kautta aikojen kohtaamisissa GFT on ainoa vastustaja, jota vastaan KaDylla on negatiivinen saldo (nyt 15 voittoa ja jo 20 tappiota).

Miesten Futsal-Liiga jää maajoukkue- ja joulutauolle. Seuraavan kerran KaDy on parketilla loppiaisena, torstaina 6. tammikuuta, jolloin joukkue matkustaa Somerolle KaDyn kanssa tasapisteissä neljäntenä olevan SoVon vieraaksi.

Suomen miesten futsalmaajoukkueen ottelut ennen EM-kisoja:

su 19.12. Suomi – Kroatia, Opinmäki, Espoo
ma 20.12. Suomi – Kroatia, Kauppi Sports Center, Tampere


Tilastot
GFT

3 - 0

20'MaaliAlamikkotervo Henri
20'MaaliHosio Miika
39'MaaliAutio Panu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.