11
JOU
15.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

GFT - KaDy   3 - 0

Opinmäen liikuntahalli

ENNAKKO: lauantaina klo 15.00 kiperä vieraspeli Espoossa GFT:tä vastaan

Miesten Futsal-Liigaa
la 11.12.2021
GFT – KaDy

15.00
Opinmäen kampus, Espoo


Livelähetys: Ruutu+ (maksullinen)
https://www.ruutu.fi/ohjelmat/miesten-futsal-liiga

Miesten Futsal-liiga paketoidaan tänään lauantaina joulutauolle kahden ottelun myötä. Kampuksen Dynamo matkustaa Espooseen, jossa klo 15.00 alkavaa liigan huippuottelua isännöi Golden Futsal Team (GFT).

KaDyn ja GFT:n kohtaamiset ovat olleet joka vuosi tasaisia, kovatempoisia ja intohimoisia vääntöjä, eikä ihme, sillä vastakkain ovat useimmiten suomalaisen futsalin suurimmat ikonit ja maajoukkueen kokeneimmat sotaratsut: KaDylta esimerkiksi Mikko Kytölä, Jukka Kytölä, Sergei Korsunov ja maalivahtikaksikko Niila-Ville Laitinen – Juha-Matti Savolainen, GFT:ltä Panu Autio, maalivahti Antti Koivumäki ja nyt myös Suomeen kolmen ulkomaan-vuoden jälkeen palannut Miika Hosio.

“Maagi” Hosio muistetaan Jyväskylässä KaDyn ensimmäisestä Suomen mestarijoukkueesta 2017–18 sekä himmeämpiä mitaleita ja Cup-mestaruuden kahmineesta joukkueesta vuosilta 2011–15. Itse asiassa Hosion ensimmäisestä saapumisesta KaDyn riveihin tuli tänä syksynä kuluneeksi tasan kymmenen vuotta.

Hosion (10 + 9) lisäksi Henri Alamikkotervo (9 + 4), Antti Arvola (8 + 5), Autio (4 + 7) ja suurlupaus Eetu Kaikkola (7 + 3) ovat olleet hyvässä tehovireessä viime otteluissa. KaDyn ei pidä jättää huomiotta myöskään esim. Timo Mikkosta ja Lasse Saarta, jotka ovat GFT:n suurimpien starojen “varjossa” rokottaneet Dynamo-leiriä aivan liian usein. Maalivahti Antti Koivumäki on parhaimmillaan aivan ohittamaton ja vahvimmillaan rangaistuspotkuissa ja 10 metrin vapareissa.

KaDyn parhaita pistemiehiä ovat olleet Jere Intala (13 + 8), Bob (11 + 6), Jukka Kytölä (4 + 8) ja Mikko Kytölä (2 + 8). Ilahduttavasti Bob, Jukka Kytölä ja Lassi Lintula on saatu pitkältä lasarettitauolta takaisin parketeille, samoin Henri Louste pelasi pitkästä aikaa tiistaina JoSePaa vastaan. Sergei Korsunov ja Tero Intala sitä vastoin vielä huilasivat. KaDyn syksyn sopimuspelaajista Ossi Kivipuro jatkaa kauttaan JoSePan paidassa.

(kuva Kirsi Nummela)

Liigasta on pelattu syyskierros (11 ottelua, kaikki kerran kaikkia vastaan) lukuun ottamatta syyskuulta siirrettyä ToPV – KaDy -ottelua. Lauantain ottelut Espoossa ja Valkeakoskella (Mad Max – TPK) ovat siis jo kevätkierrosta, eli joukkueiden toiset keskinäiset kohtaamiset tälle kaudelle. Syyskierroksella 23.10. KaDy oli Monnarilla kiinni täydessä pistepotissa GFT:tä vastaan Bene Filpun ja David Parenten osumilla, mutta Eetu Kaikkola tasoitti ottelun 34. minuutilla. Maalittoman jatkoajan jälkeen KaDy johti voittomaalikilpailua jo 3–1, mutta onnistui vielä menettämään johdon 3–4-tappioksi. Näin ollen tilastoihin merkittiin GFT:n 2–3-vierasvoitto ja sarjapisteet jaettiin 1–2.

KaDyn ja GFT:n kohtaamiset päävalmentaja Vasko Vujovićin aikakaudella ovat päättyneet espoolaisten hyväksi hämmästyttävästi peräti 2–7, joten GFT on todellinen Angstgegner Dynamolle. KaDy on kuitenkin sijoittunut runkosarjassa joka vuosi GFT:tä korkeammalle lukuun ottamatta keskeytettyä kautta 2019–20. Mestaruus- ja mitaliputkessa olevaan Dynamoon verrattuna GFT on viime vuosina hyytynyt pahasti pudotuspeleissä: edellinen mitali on kaudelta 2012–13 (hopea) ja edellinen mestaruus 13 vuoden takaa kaudelta 2008–09, joten mitalinnälkä on laadukkaalla espoolaisnipulla taattu. Toki pitkä rivi Cup-pokaaleita lämmittävät presidentti Raimo Kalliokosken palkintokaapissa nekin, mutta liigamestaruus on silti arvostetumpi titteli Suomessa.

Kautta aikojen kohtaamisissa GFT on ainoa vastustaja, jota vastaan KaDylla on negatiivinen saldo (15 voittoa, 19 tappiota). Tämän aukon kurominen umpeen veisi nappisuorituksellakin vähintään pari vuotta.


* * *

KaDy vs. GFT kautta aikojen (Liiga, pudotuspelit, Futsal Cup):
35 ottelua, 10 voittoa, 10 tasapeliä, 15 tappiota (maaliero 93–95)



Tasapelien jatkoaika- tai vm-kilpailuvoitot: KaDy 5, GFT 4.

Runkosarjapelit: KaDy 9 voittoa, GFT 15 voittoa, 1 tasapeli

Sarjapisteet 25 runkosarjan ottelusta: GFT 46 p., KaDy 28 p.

Pudotuspelit: KaDy 5 voittoa, GFT 4 voittoa (pudotuspelisarjat KaDyn hyväksi 21)

Cup: KaDy 1 voitto, GFT 0 voittoa


(Kuva Kirsi Nummela)





Tilastot
GFT

3 - 0

20'MaaliAlamikkotervo Henri
20'MaaliHosio Miika
39'MaaliAutio Panu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.