Riemu - KaDy   2 - 5

Jyväskylä, monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy yhä Jyväskylän valtias, Riemu kaatui syksyn derbyssä

(Kuvat: Anu Kangas-Happonen)

KaDy nappasi viidennen perättäisen derbyvoittonsa paikallisvastus Riemusta keskiviikkoiltana. Kotijoukkueena Monnarilla vuorostaan esiintynyt Riemu laittoi lujasti hanttiin, puolusti antaumuksella ja prässäsi aktiivisesti, mutta KaDy luotti omaan peliinsä ja karkasi viimeistään toisen puoliajan alkupuoliskolla naapurin tavoittamattomiin. Loppunumerot olivat kokovalkoisissa esiintyneen Dynamon eduksi 2–5 (1–3).

ke 7.10.2020

19.00
Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – KaDy 2–5 (1–3)

Ensimmäinen minuutti oli KaDylle katastrofaalinen. Jo muutaman sekunnin kohdalla KaDy menetti pallon ja Riemu oli päästä vaaralliseen maalipaikkaan. Ja pian, 46 sekunnin kohdalla, Riemun Jonne Forsström sai putata pallon vapaasti lähietäisyydeltä pussiin Leevi Kemppaisen passista vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi. KaDy kuitenkin otti pian shokkialun jälkeen ohjat käsiinsä ja vyörytti monipuolisia hyökkäyksiä Eino Muhosen vartioimaa maalia kohden.

Etenkin lukuisat erikoistilanteet olivat alati vaarallisia, ja Lassi Lintula osuikin kahdesti juuri oikea-aikaisesti pelatuista erikoistilanteista. Tasoitus syntyi vasurilla sijoituksena alakulmaan, 1–3-maali volleysta oikean jalan moukarilla. Välissä Eemeli Hänninen rankaisi Riemun puolustusta nukahduksesta pelitilannemaalilla.

Tauolle mentiin Dynamon ansaitussa 1–3-johdossa, vaikka aivan puoliajan lopussa Nippe Laitinen joutui venymään yhteen kuningastorjuntaan oikeasta alakulmasta. Tero Intala joutui jättämään nilkuttaen kentän pahannäköisen tilanteen seurauksena, mutta palasi kaikkien katsojien onneksi toisella puoliajalla tositoimiin eikä missaa viikonlopun maajoukkueleiriäkään tällin johdosta.

Toinen puoliaika jatkoi KaDyn hallinnassa eikä Riemu onnistunut toistamiseen horjuttamaan KaDya yllätysalulla. Ratkaisun makua saatiin, 26. minuutilla, kun KaDy rokotti kahdesti seitsemän sekunnin välein. Ensin Henri Louste ampui kaukaa voimalla yläkulmaan sivurajakuviosta; heti perään Jukka Kytölä katkaisi Riemun pystysyötön ja purjehti keskeltä maalintekoon. Pian KaDyn tehohetken jälkeen Riemun Joonas Madetoja viimeisteli 2–5-kavennuksen Olli Pöyliön hienosta diagonaalisyötöstä KaDy-puolustuksen uinahdellessa seisaalleen kenties ainoan kerran toisella puoliajalla.

Kavennus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, eikä viimeisten minuuttien aikana voittajasta ollut epäselvyyttä, joskaan KaDykaan ei enää liukuhihnalta huippupaikkoja luonut viidennen maalinsa jälkeen. Riemun eduksi on sanottava, että koko 40 minuuttia oli hyvätempoista, rehtiä ja fyysistä vääntöä eikä luovuttamisen henkeä ollut ilmassa, vaan mustaturkoosi kotijoukkue tarjosi kannattajilleen loppuun asti kunniakkaan taistelun. Yleisöä derbyssä oli tällä kertaa vain 250, joten koronavirusaikakaudella jäätiin varsin kauas viime vuoden ja aiempien kausien huippulukemista. Kytölän veljeksille kertyikin iltapuhteesta kaksi syöttöpistettä per lurjus; Jukka Kytölä palkittiin KaDyn parhaana.

Niila-Ville Laitinen teki ottelussa muutaman paraatipelastuksen ja alusti maalinkin. (Kuva Anu Kangas)

KaDyn luotsi Vasko Vujovic oli tyytyväinen iltaan.

– Kontrolloimme peliä heikon alun jälkeen suunnilleen 7. minuutilta alkaen aika lailla loppuun saakka. Näimme parin ensimmäisen minuutin aikana, mitä Riemu pystyy tekemään. Olimme kyllä käyneet viikon palavereissa läpi Riemun pelitapaa ja heidän potentiaaliaan yllättää vastustaja ottelun alussa housut kintuissa; silti jotain meni väärin ottelun alussa.

– Meidän täytyy kuitenkin oppia ja tietää, miten pelejä käännetään tappioasemasta. On aivan normaalia futsalissa, että välillä käydään myös häviöllä.

– Meillä oli ollut opettavainen harjoitusottelu Riemua vastaan ennen kauden alkua; teimme muutoksia sen jälkeen. Saimme tilaa käyttöön enemmän ja monipuolisemmin tänään verrattuna nihkeään treenimatsiimme. Erikoistilanteet menivät hyvin, niistä teimmekin kolme maalia.

– Osa pelaajistamme on nyt sivussa maajoukkueleirityksen vuoksi, mutta alamme saman tien valmistautua ensi viikon otteluumme sarjakärki FC Kemiä vastaan. FC Kemi on erittäin kova mittari sille, missä ollaan tällä hetkellä kautta, Vujovic summaa.

Seuraava ottelu:

la 17.10. klo 18.00, Monnari

KaDy – FC Kemi

Tilastot
Riemu

2 - 5

0'MaaliForsström Jonne
8'MaaliLintula Lassi
8'MaalisyöttöKytölä Mikko
9'MaaliHänninen Eemeli
9'MaalisyöttöKytölä Jukka
11'MaaliLintula Lassi
11'MaalisyöttöKytölä Jukka
25'MaaliLouste Henri
25'MaalisyöttöKytölä Mikko
25'MaaliKytölä Jukka
27'MaaliMadetoja Joonas