Esittely
Ottelutilastot
Riemu - KaDy
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 19:00 Jyväskylä, monitoimitalo
7
Lok

ENNAKKO: keskiviikkoiltana odotettu Jyväskylän derby!


Kuvassa: viime syksyn avausderby pelattiin Monnarin sijasta Jyväskylän jäähallissa. KaDy oli tuolloin parempi maalein 50. Kuva: Sami Virtanen.

* * *

Jyväskylän derby on taas täällä! KaDyn syyskierroksen kolmas ottelu on vierasmatsi koto-Monnarilla paikallista kilpakumppania Riemua vastaan ja luvassa on varmasti tunteikas ja tarkka kamppailu pisteistä. Kausien 2013–2018 ja 2019–2020 aikana Jyväskylän derbyistä on kasvanut kansallisen tason mediatapahtuma, jossa tunnelma oli joka kerta katossa. Useimmiten voittajana taistosta on selviytynyt toki kaupungin kaunein ja suurin futsalseura KaDy, mutta mustaturkooseillakin on ollut hetkensä, ja lähes joka kaudella Riemu onkin onnistunut vähintäänkin kiusaamaan Dynamoa vakavasti (ks. tilastot kautta aikojen ennakon lopussa). Yleisöennätyksiäkin on rikottu, viimeksi vuosi sitten syyskuussa 2019 Jyväskylän jäähallissa kirjattiin Futsal-Liigan yleisöennätys 1310 katsojaa.

ke 7.10.2020

Riemu – KaDy

klo 19.00, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDyn Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/663198277915683/

Riemun Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/708544586709415

Livelähetys:

Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla (maksullinen): https://solidsport.com/futsalliiga

Syyskuun puolivälissä viikko ennen liigakauden alkua KaDy ja Riemu pelasivat kenraaliharjoituksen Huhtasuolla lähes suljetuille oville. Tuossa ottelussa KaDy kokeili eri ketjukoostumuksia ja oli ajoittain vaikeuksissa Riemun aktiivisen joukkueprässin kanssa; ottelu päättyi lopulta melko oikeutetusti tasapeliin maalein 3–3, vaikka Riemu oli kenties jopa lähempänä lisämaaleja. Liigan alettua KaDyn puolustuspelaaminen ja prässinpurku ovat kuitenkin olleet kohdillaan; punamusta on aloittanut kauden vakuuttavasti voittamalla ToPV:n vieraissa 1–5 ja Sievin kotonaan 4–1.

Kotijoukkueena on siis tällä kertaa Riemu, joka on niin ikään voittanut kaksi viimeisintä otteluaan: JoSePa kaatui vieraissa jatkoajalla 1–2, Jyväskylän Monnarilla Riemu voitti sunnuntaina SoVon monien yllätykseksi maalein 3–2. Ratkaisijoita olivat tehot 2+1 kengittänyt Leevi Kemppainen ja pohjapelaajana uurastanut Olli Pöyliö, joka laukoi kaukaa voittomaalin. Avauskierroksella Riemu hävisi PJK:lle 2–3, joten Riemulle derby on jo kauden neljäs liigaottelu. Pelaaja-valmentajan viitan on tällä kaudelle ottanut harteilleen jälleen uusi kaveri, Elias Martikainen, joka jatkaa tehtävässä mm. Markus Riikilän ja Sakari Holopaisen perintöä.

KaDyn tehoista on vastannut enimmäkseen kolmikko Tero Intala - Lassi Lintula - Jukka Kytölä. Myös Mikko Kytölä ja maalivahti Niila-Ville Laitinen ovat olleet suuressa vastuussa kahdella ensimmäisellä kierroksella. Jere Intala kaatui viime ottelussa harmillisesti käsivartensa päälle, joutui leikkaukseen ja on lasaretin puolella vielä kauan, joten KaDyn kokoonpano ohenee hieman.

Viime kaudella KaDy voitti molemmat derbyt: jäähallissa pelatussa kauden avausottelussa KaDy oli selvästi parempi maalein 5–0, mutta Monnarilla tammikuussa päädyttiin jatkoajankin jälkeen futsalissa perin harvinaiseen 0–0-tulokseen. KaDy vei voittomaalikilpailun puhtaasti 2–0. Riemun edellinen maali KaDya vastaan on tullut helmikuussa 2018 Dynamon ensimmäisellä mestaruuskaudella, jolloin KaDy voitti derbyt selkeästi maalein 1–10 ja 4–1.

Vasko Vujovicin vasen käsi, useita derbyjä pelaajana kokenut valmentaja Jesse Kalliokoski on luottavainen ottelun alla.

Jyväskylän derby on lopulta yksi peli muiden joukossa, yksi askel koko vuoden projektissamme. Kolme pistettä on jaossa kuten aina.

Sievi-kotipeli oli meiltä pykälän parempi kuin Tornio-vieraspeli, vaikka molemmat voitettiinkin selvin lukemin. Olemme menneet eteenpäin joka viikko. Omiin on mennyt vain 1 maali per ottelu, ja nekin pikku nukahduksista ottelun loppuminuuteilla tilanteen jo käytännössä ratkettua. Joukkueen puolustuspeli on parempaa kuin aiemmilla kausilla, mutta parannamme vielä tästäkin.

– Riemu on ollut positiivinen yllätys tänä syksynä: he ovat energisempiä ja valmiimpia kuin viime vuonna. Heillä on eväät taistella vakavasti playoff-paikasta keväämmällä. Olen kuitenkin luottavaisin mielin tänään; olemme pari pykälää valmiimpia kuin paikallisvastustaja, ja toivomme että se näkyy myös kentällä tänä iltana, Kalliokoski päättää.

Tervetuloa kaikki Dynamon kannattajat Monnarille tänään!

Lisätietoa koronavirustilanteen aiheuttamista turvaväli-, maski- ja hygieniavaatimuksista Riemun kanavilla.

* * *

KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup):

16 ottelua, 12 voittoa (joista yksi voittomaalikilpailussa), 4 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 75–37

RAPORTTI: KaDy yhä Jyväskylän valtias, Riemu kaatui syksyn derbyssä


(Kuvat: Anu Kangas-Happonen)

KaDy nappasi viidennen perättäisen derbyvoittonsa paikallisvastus Riemusta keskiviikkoiltana. Kotijoukkueena Monnarilla vuorostaan esiintynyt Riemu laittoi lujasti hanttiin, puolusti antaumuksella ja prässäsi aktiivisesti, mutta KaDy luotti omaan peliinsä ja karkasi viimeistään toisen puoliajan alkupuoliskolla naapurin tavoittamattomiin. Loppunumerot olivat kokovalkoisissa esiintyneen Dynamon eduksi 2–5 (1–3).

ke 7.10.2020

19.00
Jyväskylän monitoimitalo
Riemu – KaDy 2–5 (1–3)Ensimmäinen minuutti oli KaDylle katastrofaalinen. Jo muutaman sekunnin kohdalla KaDy menetti pallon ja Riemu oli päästä vaaralliseen maalipaikkaan. Ja pian, 46 sekunnin kohdalla, Riemun Jonne Forsström sai putata pallon vapaasti lähietäisyydeltä pussiin Leevi Kemppaisen passista vauhdikkaan hyökkäyksen päätteeksi. KaDy kuitenkin otti pian shokkialun jälkeen ohjat käsiinsä ja vyörytti monipuolisia hyökkäyksiä Eino Muhosen vartioimaa maalia kohden.

Etenkin lukuisat erikoistilanteet olivat alati vaarallisia, ja Lassi Lintula osuikin kahdesti juuri oikea-aikaisesti pelatuista erikoistilanteista. Tasoitus syntyi vasurilla sijoituksena alakulmaan, 1–3-maali volleysta oikean jalan moukarilla. Välissä Eemeli Hänninen rankaisi Riemun puolustusta nukahduksesta pelitilannemaalilla.

Tauolle mentiin Dynamon ansaitussa 1–3-johdossa, vaikka aivan puoliajan lopussa Nippe Laitinen joutui venymään yhteen kuningastorjuntaan oikeasta alakulmasta. Tero Intala joutui jättämään nilkuttaen kentän pahannäköisen tilanteen seurauksena, mutta palasi kaikkien katsojien onneksi toisella puoliajalla tositoimiin eikä missaa viikonlopun maajoukkueleiriäkään tällin johdosta.

Toinen puoliaika jatkoi KaDyn hallinnassa eikä Riemu onnistunut toistamiseen horjuttamaan KaDya yllätysalulla. Ratkaisun makua saatiin, 26. minuutilla, kun KaDy rokotti kahdesti seitsemän sekunnin välein. Ensin Henri Louste ampui kaukaa voimalla yläkulmaan sivurajakuviosta; heti perään Jukka Kytölä katkaisi Riemun pystysyötön ja purjehti keskeltä maalintekoon. Pian KaDyn tehohetken jälkeen Riemun Joonas Madetoja viimeisteli 2–5-kavennuksen Olli Pöyliön hienosta diagonaalisyötöstä KaDy-puolustuksen uinahdellessa seisaalleen kenties ainoan kerran toisella puoliajalla.

Kavennus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, eikä viimeisten minuuttien aikana voittajasta ollut epäselvyyttä, joskaan KaDykaan ei enää liukuhihnalta huippupaikkoja luonut viidennen maalinsa jälkeen. Riemun eduksi on sanottava, että koko 40 minuuttia oli hyvätempoista, rehtiä ja fyysistä vääntöä eikä luovuttamisen henkeä ollut ilmassa, vaan mustaturkoosi kotijoukkue tarjosi kannattajilleen loppuun asti kunniakkaan taistelun. Yleisöä derbyssä oli tällä kertaa vain 250, joten koronavirusaikakaudella jäätiin varsin kauas viime vuoden ja aiempien kausien huippulukemista. Kytölän veljeksille kertyikin iltapuhteesta kaksi syöttöpistettä per lurjus; Jukka Kytölä palkittiin KaDyn parhaana.


Niila-Ville Laitinen teki ottelussa muutaman paraatipelastuksen ja alusti maalinkin. (Kuva Anu Kangas)

KaDyn luotsi Vasko Vujovic oli tyytyväinen iltaan.

– Kontrolloimme peliä heikon alun jälkeen suunnilleen 7. minuutilta alkaen aika lailla loppuun saakka. Näimme parin ensimmäisen minuutin aikana, mitä Riemu pystyy tekemään. Olimme kyllä käyneet viikon palavereissa läpi Riemun pelitapaa ja heidän potentiaaliaan yllättää vastustaja ottelun alussa housut kintuissa; silti jotain meni väärin ottelun alussa.

– Meidän täytyy kuitenkin oppia ja tietää, miten pelejä käännetään tappioasemasta. On aivan normaalia futsalissa, että välillä käydään myös häviöllä.


– Meillä oli ollut opettavainen harjoitusottelu Riemua vastaan ennen kauden alkua; teimme muutoksia sen jälkeen. Saimme tilaa käyttöön enemmän ja monipuolisemmin tänään verrattuna nihkeään treenimatsiimme. Erikoistilanteet menivät hyvin, niistä teimmekin kolme maalia.

– Osa pelaajistamme on nyt sivussa maajoukkueleirityksen vuoksi, mutta alamme saman tien valmistautua ensi viikon otteluumme sarjakärki FC Kemiä vastaan. FC Kemi on erittäin kova mittari sille, missä ollaan tällä hetkellä kautta, Vujovic summaa.Seuraava ottelu:

la 17.10. klo 18.00, Monnari

KaDy – FC Kemi

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 5
(1-3)
0' Maali Forsström Jonne

8' Maali Lintula Lassi

8' Maalisyöttö Kytölä Mikko

9' Maali Hänninen Eemeli

9' Maalisyöttö Kytölä Jukka

11' Maali Lintula Lassi

11' Maalisyöttö Kytölä Jukka

25' Maali Louste Henri

25' Maalisyöttö Kytölä Mikko

25' Maali Kytölä Jukka

27' Maali Madetoja Joonas
Lisää uutisia
KaDy Miehet
«  Maaliskuu   »