KaDy Miesten edustus, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - JoSePa  8 - 1

Jyväskylä, monitoimitalo

RAPORTTI Keski-Suomen Derby KaDylle - JoSePa kaatui lukemin 8-1

Keski-Suomen derby miesten Futsal-Liigassa ei tällä kertaa kasvanut klassikoksi eikä trilleriksi. Vaikeista lähtökohdista harvinaisesti vain yhdellä vaihtopelaajalla ottelun operoinut KaDy joutui alussa 0–1-tappiolle, mutta selvitti JoSePan tarjoaman vaisun paikallishaasteen lopulta kiitettävästi ja hurjasteli 8–1-voittoon.

KaDy: Henri Louste 3, Tero Intala 2, Juho Väinälä 2, Jere Intala

KaDy sai lunta tupaan jo lämmittelyssä, kun avauskokoonpanoon merkityn maalivahdin Tuomas Heikkilän käsivamma osoittautui liian pahaksi. Niin ikään loukkaantumisesta toipuva Niila-Ville Laitinen vaihdettiin siis tolppien väliin jo ensi sekunneilla. Avausvaihdossa KaDyn kapteeni Mikko Kytölä joutui nilkuttamaan vaihtoon.

Kun vielä Lassi Lintula oli yhden ottelun pelikiellossa ja Jukka Kytölä sekä Eemeli Hänninen lasaretin puolella ennestään, joutui Dynamo operoimaan käytännössä koko ottelun vain viidellä kenttäpelaajalla, mikä on pääsarjatason futsalissa hyvin harvinaista.

JoSePa hyödynsikin KaDyn rivien rakoilun ja meni nopeasti 0–1-johtoon Oskari Luoman ujuttamalla maalilla. KaDy kuitenkin kokosi rivinsä ja pelasi erittäin kurinalaisesti ja tehokkaasti. Henri Louste laukoi tasoituksen laidasta, minkä jälkeen Intalan veljekset Tero ja Jere ohittivat JoSePa-vahti Aake Partion kerran mieheen. Louste kaunisteli vielä puoliaikalukemiksi 4–1 upealla kaukolaukauksella.

Dynamon futsalsoturit myös puolustivat ansiokkaasti maaliaan. (Kuva Kirsi Nummela)

Toisen puoliajan alkuun Louste taituroi hattutemppunsa täyteen ja pohjapelaaja Juho Väinälä viimeisteli vapauttavan 6–1-osuman. Tästä ei JoSePa enää toipunut: toinen puoliaika jäi tasoltaan ja intensiteetiltään poikkeuksellisen vaisuksi eikä kumpikaan esittänyt enää ihmeitä. Täydet 40 minuuttia – kertaakaan vaihdossa käymättä! – urakoinut Juho Väinälä iski vielä illan toisen maalinsa ja KaDyn ainoa jäljellä olllut maajoukkuemies Tero Intala loppuhetkillä kosmeettisen 8–1-osuman.

Karmaisevasta poissaololistasta huolimatta KaDy onnistui ulosmittaamaan paikallismatsista maksimaalisen lopputuloksen. Illan suurimpia onnistujia olivat Väinälä (2 + 4), Tero Intala (2 + 2) ja Henri Louste (3 + 0). Myös Jere Intalan ja Ossi Kivipuron sekä maalivahtien panos oli tärkeä.

Erikoista: Ottelussa nähtiin tolppien välissä peräti viisi eri maalivahtia – eikä tässä lukemassa ole mukana vielä JoSePan lopussa käyttämää viidettä kenttäpelaajaa eli “lentävää maalivahtia” Janne Kosusta!

KaDy vaihtoi 30 minuutin kohdalla Laitisen 16-vuotiaasen Otso Honkoseen, joka piti tyynesti nollat kotisalissa. Honkoselle esiintyminen liigaparketilla oli toinen laatuaan. JoSePa puolestaan vaihtoi kokeneen Aake Partion puoliajalla nuoreen Matti Nurmiseen. Nurminen kokosi itsensä kahden nopean takaiskun jälkeen ja piti lopulta torjunnoillaan tappiolukemat joutsalaisittain siedettävämpinä.

Rajuista poissaoloista tällä hetkellä kärsivä KaDy nousi liigan jaetulle kärkisijalle; tosin GFT:llä ja FC Kemillä on siirretyt rästiottelut voittamalla mahdollisuus kiskoa muutama piste etumatkaa. JoSePan ahdinko putoamisviivan tuntumassa syvenee; joutsalaisten peliesityksetkin olivat notkahtaneet huomattavasti verrattuna esimerkiksi joulukuiseen, KaDyn 0–1 voittamaan kohtaamiseen. Tuolloin JoSePa oli täysin mukana pelissä viime sekunneille saakka.

Koko ottelun uurastanut Juho Väinälä hurjisteli tehoikseen 2+4 (Kuva Titta Viitanen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

– Lähtökohdat otteluun olivat haastavat, koska saimme jalkeille vain kuusi tervettä pelaajaa. Lisäksi kapteenimme Mikko Kytölä, kokoonpanomme tärkein kenttäpelaaja, joutui jättämään kentän saman tien, joten jouduimme selviytymään koko illan vain viidellä kenttäpelaajalla.

– Tämä oli kollektiivisen joukkuepelaamisen voitto. Pelaajat seuraavat tällä hetkellä tarkasti sitä, mitä on sovittu. Joukkueen yhtenäinen, taktisesti viisas pelitapa kantoi hedelmää.

– Otso Honkonen sai peliminuutteja maalivahtina toisen kerran, mikä oli positiivista. Juho Väinälä pohjapelaajana pelasi hyvin, riskittömästi, peliä rytmittäen ja energiaa säästellen täydet 40 minuuttia.

(Otso Honkonen pelasi vakuuttavat minuutit kotidebyyttipelissään. Kuva Iiro Väänänen)

– Elämme vaikeaa vaihetta tässä poikkeuksellisessa liigakaudessa, mutta pääsemme yli tästä, montenegrolaisluotsi päättää.

Seuraava ottelu:

la 13.2. KaDy – Akaa Futsal klo 14.00

Jyväskylä, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo

Tilastot

8 - 1

JoSePa
5'MaaliLuoma Oskari
8'MaaliLouste Henri
10'MaaliIntala Tero
14'MaaliIntala Jere
18'MaaliLouste Henri
20'MaaliLouste Henri
20'MaaliVäinälä Juho
33'MaaliVäinälä Juho