KaDy Miehet, Miesten Futsal-Liiga

Riemu - KaDy   0 - 1

Jyväskylä, monitoimitalo

RAPORTTI: Derby tällä kertaa maaliton, KaDy vei voittomaalikisan

Futsal-Liigan toinen Jyväskylän derby jäi tällä kaudella maalittomaksi, kun Riemu ja Dynamo eivät saaneet palloa pussiin eivätkä paremmuuttaan selvitettyä 45 minuutin peliajan puitteissa. Sarjan sääntöjen mukaisessa voittomaalikilpailussa KaDyn molemmat laukojat osuivat, Riemulta ei kumpikaan, joten kaksi sarjapistettä solahti KaDyn pussiin ja Riemulle jäi yksi tasuripiste.

Futsal-Liiga
ke 15.1.2020
Jyväskylän Monitoimitalo

Riemu – KaDy 0–1 vm., 0–0 ja., 0–0 (0–0)

0–0 on futsalissa erittäin harvinainen lopputulos eikä kummankaan joukkueen viimeistelyä tänä iltana voi kehua. Ensimmäisellä puoliajalla KaDyn pallollinen peli oli pahasti jäässä: prässinpurku ei onnistunut harjoitellusti eikä hyökkäyspelaamisessa ollut järkeä tai tarkkuutta. KaDy sai Riemun aktiivisen prässin alla luotua vain muutaman maalipaikan, jotka tuhlailtiin raisusti. Riemu oli ensimmäisellä puoliajalla monen yllätykseksi se joukkue, joka pelasi parempaa futsalia. Erityisen lähellä ei Riemukaan ollut maalintekoa; Niila-Ville Laitinen KaDyn maalilla hoiteli muutamat maalia kohti tulleet laukaukset suunnilleen yhtä helposti kuin virkaveljensä Eino Muhonen Riemun veräjänsuulla. Sen sijaan Riemun prässipeli ja syöttelypeli keskialueelle saakka oli mallikasta.

Toisella puoliajalla pelin taso parani muutaman pykälän ja KaDykin paransi otteitaan, joskin kapeasta ringistä huokui jo väsymys ja väsymyksen tuoma epätarkkuus. Maalipaikkoja alkoi siunaantua molemmille jo useita, ja momentum vaihteli päästä päähän. Lähempänä maalintekoa oli Dynamo: Lassi Lintula osui kerran sisätolppaan ja 30. minuutin molemmin puolin KaDy myllytti muutaman erikoistilannesarjan Riemu-maalille. Lähimpänä osumaa olivat Lintulan ohella vahvasti haastanut Markus Rautiainen ja Juho Väinälä, mutta kaikkien laukaukset olivat heikohkoja. Itse asiassa Nippe joutui venymään muutaman kerran vaikeampiin torjuntoihin kuin Muhonen Riemu-maalilla. Riemukin tuhlasi pari tuhannen taalan paikkaa.

Markus Rautiainen tällää lujaa, Riemun Eino Muhonen torjuntapuuhissa.

Maalittoman 40-minuuttisen jälkeen mentiin jatkoajalle, joka seuraili samoja linjoja kuin varsinainenkin peliaika. KaDy siirtyi peluuttamaan enimmäkseen viittä kenttäpelaajaa (Sergei Korsunov Teemu Lukkari Rautiainen – Väinälä – Lintula), mutta kukaan heistä ei yltänyt parhaalle tasolleen tänään. Henri Louste pelasi muutaman vaihdon, Heikki Korhonen pari vaihtoa.

Kun viisiminuuttinenkaan ei tuonut maaleja, haettiin ratkaisu 10 metrin pisteeltä potkaistavalla voittomaalikilpailulla. Riemun ensimmäinen laukoja osui ylärimaan, Markus Rautiainen laukoi tarkasti tolpan kautta alakulmaan. Riemun toisen laukauksen Laitinen torjui helpohkoksi, ja Sergei Korsunov sijoitti ratkaisumaalin vasurillaan. Voittomaalit 0–2 Dynamolle, sarjapisteet 1–2. KaDyn tappiottomien otteluiden sarja on nyt viiden ottelun mittainen, vaikka näistä otteluista vain Akaa-voitto kotisalissa joulukuussa oli ehjä ja kehujen arvoinen suoritus.

Tälläkin miehistöllä ollaan siis napsittu niukkoja voittoja jo pitkä sarja, ja KaDy on jopa kuntopuntarin kakkossijalla FC Kemin perässä. Dynamo alkaa silti jo kovin kaivata kentälle Mikko Kytölää ja Newton Junioria – poissaolojen pitkittyessä ehkä uusiakin vahvistuksia. Myös Jere Intala ja vahvaa debyyttitalvea pelaava Eemeli Hänninen puuttuivat kokoonpanosta.

Riemulle tasuripiste oli vähintäänkin ansaittu, eikä 2–3 pistettäkään heidän pussiinsa olisi ollut suuri vääryys. Missään nimessä samanlaista tasoeroa ei päässyt syntymään kuin muutamassa edellisessä derbyssä, vaan Riemu oli täysin tasaväkinen vastus Dynamolle tällä kertaa, aika ajoin jopa näkyvästi KaDya parempi.

KaDy jatkaa sarjakolmosena Akaan ja FC Kemin takana; sarjajumbo Riemu nousi pisteen päähän Ilveksestä.

Pirteästi ottelussa esiintynyt Lassi Lintula antaa kulman, Juho Väinälä yrittää maalia.

Päävalmentajien haastattelut julkaistiin Palloliiton Futsal.fi -sivuilla keskiviikkoiltana.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović myönsi pelin olleen omalta joukkueeltaan heikko:

“Riemu prässäsi tarkasti ja tasapainoisesti kahdella ketjulla. Meillä ei ollut tarpeeksi rauhallisuutta laadukkaaseen prässinpurkuun eikä varsinkaan hyökkäysalueella maalipaikkojen luomiseen. Emme luoneet hyviä laukaisupaikkoja, joten nolla maalia omassa sarakkeessa kertoo pelistä aivan hyvin. Mentaalisestikaan ei oltu valmiita: ehkä luulimme alitajuisesti, että sarjajumboa vastaan tulisi helppo peli, mikä oli tietenkin väärin.”

Montenegrolainen jakoi kuitenkin tunnustusta paikallisvastustajalle:

“Riemu oli tänään perustekemisessään jopa meitä parempi joukkue; he olisivat voineet saada mukaan enemmänkin kuin yhden pisteen. Meille tämä kahden pisteen saalis oli suoritukseen nähden hyvä tulos; emme missään nimessä ansainnut enempää.”

Riemun päävalmentaja Markus Riikilä myönsi paikallisvastustaja KaDyn sytyttävän joukkuettaan keskivertopeliä enemmän.

“Erittäin tasaista oli koko 45 minuuttia; pelattiin aika lailla kuten oltiin suunniteltu. Päätimme, ettei KaDy pääsisi purkamaan aktiivista prässiämme ja onnistuimme siinä. Maalipaikkoja syntyi niukasti mutta molemmille lopulta saman verran, aika tasainen peli. Molemmissa päissä blokkailtiin vetoja uhrautuvasti, molemmilla veskareilla oli hyvä ilta.”

Riemu on yhä liigan hännillä, mutta Riikilä katsoo optimistisesti kohti kevättä:

“Aiemmin ollaan onnistuttu pelaamaan osa pelistä tällä hyvällä tasollamme, mutta jossain vaiheessa on tullut helppoja virheitä ja notkahduksia. Nyt onnistuttiin pitkästä aikaa pitämään sama hyvä perustaso koko matsin ajan plus jatkoaika päälle. Tällaisella pelillä napsimme kyllä kevään mittaan pisteitä.”

Tilastot
Riemu

0 - 1

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.