Esittely
Ottelutilastot
Riemu - KaDy
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 18:45 Jyväskylä, monitoimitalo
15
Tam

ENNAKKO: keskiviikkona Monnarilla derbyn aika


On derbyn aika! KaDy astelee kotihalliinsa Hirviö-luolaan vierasjoukkueen roolissa, kun Jyväskylän paikallisottelun isäntävuorossa on Liikunnan Riemu. Syyskuun sarja-avauksessa KaDy oli valmiimpi maalein 5–0, mutta keskiviikkoiltana on Monnarilla “uudet jaot” ja jaossa kolme sarjapistettä etevämmälle joukkueelle.


(Kuva syksyn jäähalliderbystä: Markus Rautiainen ja Ville Vanttaja taistelevat pallosta. Kuva: Sami Virtanen)


Futsal-Liiga
ke 15.1.2020
Jyväskylän Monitoimitalo
klo 18.45
Riemu – KaDy


Lipunmyynti KaDyn kautta:

Myynnissämme on rajoitettu määrä lippuja ensi keskiviikon Riemun isännöimään derbyyn ja toivomme mahdollisimman monen teistä kannattajistamme hankkivan lipun kauttamme, sillä tällöin tukenne kohdistuu suoraan liigajoukkueelle!

KaDy kerää lipunostajien nimet listalle, joka toimitetaan ottelun sisäänkäynnin yhteyteen. Maksa lippusi Kampuksen Dynamon liigajoukkueen tilille FI29 5290 0220 3345 75 viitenumeroa 123000 käyttäen ja lähetä Soilelle tietosi lisättäväksi listalle.

Riemu-KaDy -ottelulippu 7 € - lippuja on rajoitetusti, joten toimithan nopeasti. Lähetäthän lipputilauksesi rahastonhoitaja Soile Juntuselle sähköpostitse osoitteeseen soile1.juntunen@gmail.com tai whatsappin välityksellä numeroon 0505811648 mahdollisimman pikaisesti

Ohjeet KaDyn facebook-päivityksessä.


Kotijoukkue Riemun lipunmyynti:

Aikuiset 8 € (ennakkoon 7 €)

Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, 715-vuotiaat
4 € (ennakkoon 3 €)

Alle 7-vuotiaat ja Riemukorttilaiset ilmaiseksi.


Lipunmyynnistä tietoa Riemun Facebook-tapahtumassa.


On derbyn aika! KaDy astelee kotihalliinsa Hirviö-luolaan vierasjoukkueen roolissa, kun Jyväskylän paikallisottelun isäntävuorossa on Liikunnan Riemu. Viime viikonlopun huilannut KaDy lähtee otteluun sarjakolmosena neljän ottelun voittoputkessa, joskin kolme viimeisintä ottelua ovat olleet todella kiperiä: Ilves kaatui vieraissa vaikeimman kautta vasta jatkoajalla, sarjakärki Akaa Futsalin KaDy niputti kotikentällään määrätietoisella ja ehjällä esityksellä, Sievissä kolmeen sarjapisteeseen tarvittiin jo Niila-Ville Laitisen huippuonnistumista ja tolppienkin apua.

Avainpelaajien Mikko Kytölän ja Newton Jr:n poissaollessa joukkue on kehittynyt ja kasvanut henkisesti. Kokeneet soturit Laitinen ja kapteenin nauhaa tällä hetkellä kantava Sergei Korsunov ovat olleet rutiinillaan ja esimerkillään elintärkeitä, mutta useat pelaajat ovat vuorollaan saaneet nousta ratkaisijan rooliin. Vaikka hyökkäyspäässä ei ole viime aikoina liiemmin iloiteltu muiden kärkijoukkueiden malliin, Dynamolla on edelleen sarakkeessa vähiten päästettyjä maaleja.

Riemun talvi on ollut synkeä, ja joukkue on pudonnut sarjataulukon pohjille. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta on saldona vain kaksi sarjapistettä, jotka Riemu nappasi joulukuussa venymällä Monnarilla tappioasemasta viime sekuntien tasoitukseen ja jatkoaikavoittoon PP-70:ä vastaan. Tuolloin tasoituksen ja voittomaalin viimeisteli Joonas Madetoja, mutta koko kautta tarkastellessa leijonanosa Riemun maaleista on kaksikon Jonne Forsström Leevi Kemppainen käsialaa.Toisaalta juuri Jyväskylän derbyissä on Riemu-rosterista usein löytynyt yllättäviäkin ratkaisijoita; kukapa ei muistaisi Teemu Lukkarin taannoista viimeisen sekunnin 56-voittomaalia KaDya vastaan. Onneksi Lukkari siirtyikin täksi kaudeksi Dynamoon; hieman yllättäen mies on 12 maalillaan KaDyn selvästi paras maalintekijä. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä yhden pisteen Lukkaria edellä on Sergei Korsunov (7 + 11). Lukkari ja Korsunov keikkuvat koko Liigan pistepörssissä juuri top 20:n ulkopuolella, mutta toivon mukaan keskiviikon ottelu nostaa KaDy-nimiä takaisin teksti-tv:n sivulle 290.

KaDy on siis derbyn ennakkoasetelmissa selkeä ennakkosuosikki, mutta kuten niin usein aiemmin on nähty, näissä peleissä ei ennenkään ole kuvia kumarreltu eikä sarjataulukkoa palvottu. Siitä kertoo jo derbyjen kautta aikojen -voittotilasto, joka on KaDyn hyväksi “vain” 11–4, vaikka KaDy on lähtenyt jokaiseen derbyyn ennakkosuosikkina. Syksyn avausottelussa KaDy voitti Riemun jäähallissa 5–0; tuolloin kirjattiin myös Suomen futsalin uusi yleisöennätys, 1310 katsojaa.

KaDyn puolesta tervetuloa Monnarille kaikki kansa kannustamaan punamustat voittoon!


Lisäys: KaDyn valmennusjohdon mietteitä käsillä olevasta derbystä julkaistiin keskiviikkona 15.1.:


KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski on ollut yksi Jyväskylän derbyjen näkyvimpiä hahmoja. Vaikka Kalliokosken KaDy-pelivuosiin 2015–17 mahtuivat molemmat KaDyn kokemat pistemenetykset derbyissä (yksi varsinainen tappio ja yksi jatkoaikatappio), oli kokenut pelimies suuressa roolissa myös kahdessa voitossa. Kalliokosken derbytilastot näyttävät tehoja 2 + 1 sekä yhtä varoitusta. Erityisesti Kalliokoski on onnistunut mentaalipuolella menemään Riemun pelaajien ja kannattajien “ihon alle” tehokkaasti ja eleettömästi.

Tällä kaudella Kalliokoski on valmentajan roolissa ja liigadebyytti penkin päässä Vasko Vujovicin aisaparina toikin puhtaan 5-0-voiton syyskuun jäähalliderbyssä.

Jesse, millä mielin joukkue on tärkeän paikallismatsin alla?


– Joulutauon jälkeen emme olleet parhaimmillamme, vaikka tauko sinänsä tuli tarpeeseen. Emme saaneet tarpeeksi laadukkaita yhteistreenejä välipäivinä, joten Sievi-peli meni heikosti. Oli poissaoloja ja rikkonaista treenirintamalla, etenkin hyökkäyspuoli oli hakusassa. Onneksi kolme pistettä saatiin heikommallakin suorituksella. Sievi-pelin jälkeen on otettu isoja askelia: on treenattu paremmin, pelaajien asenne on ollut todella hyvä. Joten hyvillä mielin lähdemme tähän otteluun.


Miten KaDy kestää derbyssä ennakkosuosikin paineet?

– Eihän se koskaan aivan helppoa ole. Mutta luotetaan omaan tekemiseen, asioihin joita päivittäin tehdään. Riemu on edelleen vaarallinen vastahyökkäysjoukkue, ja heillä on muutama aika hyvä yksilö.


Mitkä asiat ratkaisevat pelin kulun ja lopputuloksen?

– Pitää olla tarkkana ja välttää virheet. Kuten sanoin, keskittyä omaan tekemiseen ja sovittuihin juttuihin. Sarjataulukko ei yksittäisestä ottelusta kerro totuutta, kuten Sievissä nähtiin ja parissa muussakin viimeaikaisessa liigaottelussa on nähty. Tässä vaiheessa kautta se on kuitenkin jo melko lahjomaton ja antaa suuntaa: olemme laadukkaampi joukkue ja se meidän pitää tänä iltana pystyä todistamaan Monnarilla.

Katso videolta, miten Jesse Kalliokoski aloittaa Dynamon maali-iloittelut 7.3.2016 pelatussa derbyssä:


Kalliokoski pelasi Dynamossa myös ensimmäisellä mestaruuskaudella 2017–18, mutta ei ollut kokoonpanossa Riemua vastaan.

KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup):
11 voittoa, 4 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 75–37
– KaDylla tehtyjä maaleja 5,00/peli
– Riemulla tehtyjä maaleja 2,47/peli


Lisää tilastoja:

Futsal-Liigan runkosarjassa: 11 peliä, 9 KaDyn voittoa, 2 Riemun voittoa (joista toinen jatkoajalla)
Pudotuspeleissä keväällä 2015: 3 peliä, 2 KaDyn voittoa, 1 Riemun voitto
Futsal Cupissa syksyllä 2013: 1 peli, 1 Riemun voitto

Eniten derbyjä: Niila-Ville Laitinen (KaDy) ja Janne Törmänen (Riemu): 14 derbyä

Nykypelaajista mukana ensimmäisellä derbykaudella 2013–14: Niila-Ville Laitinen (KaDy), Mika Halonen (Riemu)

Eniten tehopisteitä derbyissä: Miika Hosio (KaDy) 14 + 3 = 17; nykypelaajista Mikko Kytölä (KaDy) 7 + 6 = 13

RAPORTTI: Derby tällä kertaa maaliton, KaDy vei voittomaalikisan


Futsal-Liigan toinen Jyväskylän derby jäi tällä kaudella maalittomaksi, kun Riemu ja Dynamo eivät saaneet palloa pussiin eivätkä paremmuuttaan selvitettyä 45 minuutin peliajan puitteissa. Sarjan sääntöjen mukaisessa voittomaalikilpailussa KaDyn molemmat laukojat osuivat, Riemulta ei kumpikaan, joten kaksi sarjapistettä solahti KaDyn pussiin ja Riemulle jäi yksi tasuripiste.

Futsal-Liiga
ke 15.1.2020
Jyväskylän Monitoimitalo

Riemu – KaDy 0–1 vm., 0–0 ja., 0–0 (0–0)0–0 on futsalissa erittäin harvinainen lopputulos eikä kummankaan joukkueen viimeistelyä tänä iltana voi kehua. Ensimmäisellä puoliajalla KaDyn pallollinen peli oli pahasti jäässä: prässinpurku ei onnistunut harjoitellusti eikä hyökkäyspelaamisessa ollut järkeä tai tarkkuutta. KaDy sai Riemun aktiivisen prässin alla luotua vain muutaman maalipaikan, jotka tuhlailtiin raisusti. Riemu oli ensimmäisellä puoliajalla monen yllätykseksi se joukkue, joka pelasi parempaa futsalia. Erityisen lähellä ei Riemukaan ollut maalintekoa; Niila-Ville Laitinen KaDyn maalilla hoiteli muutamat maalia kohti tulleet laukaukset suunnilleen yhtä helposti kuin virkaveljensä Eino Muhonen Riemun veräjänsuulla. Sen sijaan Riemun prässipeli ja syöttelypeli keskialueelle saakka oli mallikasta.

Toisella puoliajalla pelin taso parani muutaman pykälän ja KaDykin paransi otteitaan, joskin kapeasta ringistä huokui jo väsymys ja väsymyksen tuoma epätarkkuus. Maalipaikkoja alkoi siunaantua molemmille jo useita, ja momentum vaihteli päästä päähän. Lähempänä maalintekoa oli Dynamo: Lassi Lintula osui kerran sisätolppaan ja 30. minuutin molemmin puolin KaDy myllytti muutaman erikoistilannesarjan Riemu-maalille. Lähimpänä osumaa olivat Lintulan ohella vahvasti haastanut Markus Rautiainen ja Juho Väinälä, mutta kaikkien laukaukset olivat heikohkoja. Itse asiassa Nippe joutui venymään muutaman kerran vaikeampiin torjuntoihin kuin Muhonen Riemu-maalilla. Riemukin tuhlasi pari tuhannen taalan paikkaa.


Markus Rautiainen tällää lujaa, Riemun Eino Muhonen torjuntapuuhissa.


Maalittoman 40-minuuttisen jälkeen mentiin jatkoajalle, joka seuraili samoja linjoja kuin varsinainenkin peliaika. KaDy siirtyi peluuttamaan enimmäkseen viittä kenttäpelaajaa (Sergei Korsunov Teemu Lukkari Rautiainen – Väinälä – Lintula), mutta kukaan heistä ei yltänyt parhaalle tasolleen tänään. Henri Louste pelasi muutaman vaihdon, Heikki Korhonen pari vaihtoa.

Kun viisiminuuttinenkaan ei tuonut maaleja, haettiin ratkaisu 10 metrin pisteeltä potkaistavalla voittomaalikilpailulla. Riemun ensimmäinen laukoja osui ylärimaan, Markus Rautiainen laukoi tarkasti tolpan kautta alakulmaan. Riemun toisen laukauksen Laitinen torjui helpohkoksi, ja Sergei Korsunov sijoitti ratkaisumaalin vasurillaan. Voittomaalit 0–2 Dynamolle, sarjapisteet 1–2. KaDyn tappiottomien otteluiden sarja on nyt viiden ottelun mittainen, vaikka näistä otteluista vain Akaa-voitto kotisalissa joulukuussa oli ehjä ja kehujen arvoinen suoritus.


Tälläkin miehistöllä ollaan siis napsittu niukkoja voittoja jo pitkä sarja, ja KaDy on jopa kuntopuntarin kakkossijalla FC Kemin perässä. Dynamo alkaa silti jo kovin kaivata kentälle Mikko Kytölää ja Newton Junioria – poissaolojen pitkittyessä ehkä uusiakin vahvistuksia. Myös Jere Intala ja vahvaa debyyttitalvea pelaava Eemeli Hänninen puuttuivat kokoonpanosta.


Riemulle tasuripiste oli vähintäänkin ansaittu, eikä 2–3 pistettäkään heidän pussiinsa olisi ollut suuri vääryys. Missään nimessä samanlaista tasoeroa ei päässyt syntymään kuin muutamassa edellisessä derbyssä, vaan Riemu oli täysin tasaväkinen vastus Dynamolle tällä kertaa, aika ajoin jopa näkyvästi KaDya parempi.


KaDy jatkaa sarjakolmosena Akaan ja FC Kemin takana; sarjajumbo Riemu nousi pisteen päähän Ilveksestä.Pirteästi ottelussa esiintynyt Lassi Lintula antaa kulman, Juho Väinälä yrittää maalia.

Päävalmentajien haastattelut julkaistiin Palloliiton Futsal.fi -sivuilla keskiviikkoiltana.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović myönsi pelin olleen omalta joukkueeltaan heikko:

“Riemu prässäsi tarkasti ja tasapainoisesti kahdella ketjulla. Meillä ei ollut tarpeeksi rauhallisuutta laadukkaaseen prässinpurkuun eikä varsinkaan hyökkäysalueella maalipaikkojen luomiseen. Emme luoneet hyviä laukaisupaikkoja, joten nolla maalia omassa sarakkeessa kertoo pelistä aivan hyvin. Mentaalisestikaan ei oltu valmiita: ehkä luulimme alitajuisesti, että sarjajumboa vastaan tulisi helppo peli, mikä oli tietenkin väärin.”

Montenegrolainen jakoi kuitenkin tunnustusta paikallisvastustajalle:

“Riemu oli tänään perustekemisessään jopa meitä parempi joukkue; he olisivat voineet saada mukaan enemmänkin kuin yhden pisteen. Meille tämä kahden pisteen saalis oli suoritukseen nähden hyvä tulos; emme missään nimessä ansainnut enempää.”


Riemun päävalmentaja Markus Riikilä myönsi paikallisvastustaja KaDyn sytyttävän joukkuettaan keskivertopeliä enemmän.

“Erittäin tasaista oli koko 45 minuuttia; pelattiin aika lailla kuten oltiin suunniteltu. Päätimme, ettei KaDy pääsisi purkamaan aktiivista prässiämme ja onnistuimme siinä. Maalipaikkoja syntyi niukasti mutta molemmille lopulta saman verran, aika tasainen peli. Molemmissa päissä blokkailtiin vetoja uhrautuvasti, molemmilla veskareilla oli hyvä ilta.”

Riemu on yhä liigan hännillä, mutta Riikilä katsoo optimistisesti kohti kevättä:


“Aiemmin ollaan onnistuttu pelaamaan osa pelistä tällä hyvällä tasollamme, mutta jossain vaiheessa on tullut helppoja virheitä ja notkahduksia. Nyt onnistuttiin pitkästä aikaa pitämään sama hyvä perustaso koko matsin ajan plus jatkoaika päälle. Tällaisella pelillä napsimme kyllä kevään mittaan pisteitä.”
Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 2 rp
0-0ja 0-1 (0-0)
Lisää uutisia
KaDy Miehet
«  Maaliskuu   »
Kategoriat