1
MAA
13.30
KaDy Miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - GFT  2 - 3

Jyväskylä, monitoimitalo

TUPLAENNAKKO: lauantaina Kemiin, sunnuntaina Ässä-Areenalla vieraana GFT

Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaan.

(Kuva marraskuun FC Kemi -kotiottelusta: Kirsi Nummela)

Futsal-Liiga, runkosarjan 20. ja 21. kierros

la 29.2.2020
Tervahalli, Kemi
klo 16.00
FC Kemi – KaDy

su 1.3.2020
Jyväskylän Monitoimitalo
klo 13.30
KaDy – GFT

KaDy – GFT -ottelun Facebook-tapahtuma

Liput: 10 / 5 € (alle 7-v. ilmaiseksi)

Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaan, joka onkin saanut pelata lauantain vierasmatsinsa kätevästi Jyväskylässä Riemun vieraana.

Juuri tätä ironisemmin ei sunnuntain matsin “kotietu” voisi ennakkoon lyödä märällä rätillä kasvoille, mutta Dynamon soturit on keitetty kovissa liemissä ja he ovat valmiita tuplahaasteeseen.

KaDyn mairea voittoputki katkesi viime viikonloppuna kotona Monnarilla, josta Tornion Palloveikot onnistui kairaamaan täydet pisteet 3–4-vierasvoitolla. Tämä oli jälleen yksi niistä sarjapeleistä, joissa punamustilla hyökkäyspelaaminen tahmoi eikä tuottanut riittävää tulosta Mikko Kytölän ja Newton Jr:n paluusta huolimatta. Molemmat avainpelaajat olivat selvästi vielä puolikuntoisia eivätkä päässeet parhaalle tasolleen.

Lisäksi askissa saattaa olla viime mestaruuskevään supersankari, portugalilainen David Parente, jonka lopullista pelilupaa vielä viikko sitten odoteltiin. Tänä viikonloppuna Parenten pitäisi olla jo valmis askiin.

Lauantaina KaDy haastaa Tervahallissa FC Kemin, joka on pelannut erinomaisen kauden. FC Kemi on viidentenä, mutta nousisi rästipelin voitolla kakkoseksi Dynamonkin edelle. Parin vierastappion ohella FC Kemi on ollut kotonaan täysin voittamaton. Jyväskylässä marraskuussa Kemi oli KaDya parempi maalein 1–2. Viimeksi kemiläiset kukistivat Mad Maxin vieraissa ja nappasivat Final Four -pokaalin Espoon lopputurnauksessa.

Ulkomaanvahvistukset Enderson Suárez ja Boris Čizmar ovat olleet Kemin pelin sieluna koko kauden. Torstaina FC Kemi uutisoi uusimmasta vahvistuksesta, kun venezuelalainen Henry Gutierrez liittyy rosteriin. Saman uutisen mukaan kolumbialainen Ricardo Arcos ja Ville Uimaniemi eivät sen sijaan ole pelikunnossa. Arcoksella on lisäksi vielä kaksi ottelua pidennettyä pelikieltoa kärsimättä.

KaDyn urakkaa Kemissä ei helpota se, että vahvaa kautta pelaava veräjänvartija Niila-Ville Laitinen huilaa reissun varoitustilin täyttymisen johdosta. Jo useassa pelissä kesken ottelun luukulle vaihdettu, mainiosti vastuun kantanut Tuomas Heikkilä ottanee Laitisen avauspaikan. Toisaalta Laitinen pääsee ainoana kadylaisena sunnuntain matsiin levänneenä, ilman reissurasitusta. KaDyn "sudeettikemiläinen" Henri Louste pääsee pelaamaan vanhalle kotiareenalleen entistä seuraansa vastaan.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

10 ottelua: 8 voittoa, 2 tappiota (maaliero 34–11)

Sunnuntain vastustaja GFT on liigan kärkiviisikosta ainoa joukkue, joka ei ole vahvistanut rivejään ulkomaalaisvahvistuksilla. Toistaiseksi espoolaiset ovat silti pysyneet kärjen matkassa tasaisen varmalla suorituksellaan. Maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen ja kestotähti Panu Aution lisäksi mm. maalihai Antti Arvola, Niko Stenholm ja hiljattain myös Samir Haddouti ovat olleet ratkaisijoina. Ex-riemulaiset Lasse Saari ja Tom Korolainen tuntuvat syttyvän aina erityisesti juuri KaDya vastaan.


Newton Jr. ja Niko Stenholm parkettipolskan pyörteissä viime kaudella. (Kuva Sami Virtanen)

Kaikkiaan GFT:n rosteri on suhteellisen nimetön, mutta kurinalainen – ja kovaa tulosta viikosta toiseen takova. Isompi menestys on espoolaisia kuitenkin karttanut jo yli kymmenen vuotta mestaruuspokaalin matkatessa Tampereelta Sieviin ja Jyväskylään.

Tuplaviikonloppuun GFT lähtee 4. sijalta vain kaksi pistettä KaDya perässä. Espoolaisia pisteen jäljessä on FC Kemi, joka on pelannut ottelun vähemmän. Akaa Futsal näyttäisi todennäköisesti pitävän runkosarjan paalupaikan loppuun asti parista nitkahduksesta huolimatta, mutta sijat 2. – 5. ovat vielä maukkaasti täysin auki. Sijoituksilla on suuri merkitys pudotuspelien kotietuun, joten KaDy ja GFT pistävät parastaan parketin polkkaan sunnuntaina, jonka jälkeen olemme taas pykälän viisaampia.

GFT on Dynamolle todellinen Angstgegner, sillä se on voittanut peräti viisi edellistä liigakohtaaamista, vaikka KaDy on juhlinut näiden välissä kahta Suomen mestaruutta. Jokohan olisi Dynamon vuoro kairata pisteet “kultaisilta”?


KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):
31 ottelua: 13 voittoa, 1 tasapeli, 17 tappiota (maaliero 82–83)



Tilastot

2 - 3

GFT
9'MaaliLintula Lassi
21'MaaliArvola Antti
33'MaaliKorsunov Sergei
37'MaaliStenholm Niko
38'MaaliSaari Lasse

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.