Lisää sopimuksia: Aaro Paappanen Italian Pesarosta Kampuksen Dynamoon
KaDy Edustus miehetJulkaistu: 14.08.2023 12.00

Lisää sopimuksia: Aaro Paappanen Italian Pesarosta Kampuksen Dynamoon

Kampuksen Dynamo on kiinnittänyt riveihinsä jälleen erittäin mielenkiintoisen nuoren lupauksen: U19-maajoukkueen avainpelaaja Aaro Paappanen siirtyy Italian Serie A -seura Italservice Pesarosta punamustiin yksivuotisella sopimuksella.

Keravalta lähtöisin oleva, erittäin tavoitteellisesti futsaliin suuntautunut Paappanen ehti ennen Italian kenttiä pelata miesten Futsal-Liigaa GFT:ssä yhdeksän ottelua. Kotimaan P17- ja P19- Futsal-Liigoissa Paappanen edusti Toukolan Terästä voittaen P17 SM pronssia ToTessa ja kaksi P19-suomenmestaruutta GFT:n ja ToTen yhteisjoukkueessa.

U19-maajoukkueessa hän on lukeutunut päävalmentaja Kerkko Huhtasen luottopelaajiin. Latvian U19 EM-karsinnoissa Paappanen viimeisteli kaksi maalia, joista toinen oli EM-lopputurnauspaikan kannalta ratkaiseva 1-0-voittomaali ennakkosuosikki Belgiaa vastaan.

Paappanen murtautui edellisen ikäluokan U19-maajoukkueen leiritysrinkiin jo 15-vuotiaana ja nousi U19-kokoonpanoon edellisissä EM-karsinnoissa tehden heti maajoukkuedebyytissään maalin Kazakstania vastaan.

Pesarossa kaudella 2022-23 Paappanen debytoi Serie A:ssa Napolia vastaan ja oli kolmessa Serie A -pelissä kokoonpanossa, joiden lisäksi hän pelasi Pesaron U19-joukkueessa 9 ottelua tehden 12 maalia.

Viime keväänä 18-vuotias Paappanen oli Pesarossa siis Jukka Kytölän joukkuekaveri ja Pesarosta takaisin KaDyyn palannut Kytölä olikin viime kauden aikana Paappaselle eräänlainen kokeneempi mentori Italian päässä.

Paappanen on nuoresta iästään huolimatta saanut jo runsasta ja monipuolista futsal valmennusta kovissa ympäristöissä, joten läpimurto miesten sarjoissa on täysin realistinen tavoite. Paappasen tavoitteet ovat aiemmin uutisoimamme Eric Syllan tavoin ulkomailla täysammattilaisuudessa, joten hänenkin sopimuksessaan on ulkomaanoptio.

Paappanen ja Sylla ovat ystävyksiä lapsuudesta saakka ja heidän yhteispeliään futsalparketilla on kehitetty jo 10 vuoden ajan. Tästä yhteistyöstä nähtiin monia hienoja välähdyksiä U19-EM-karsinnoissa.

Ave Aaro! Millä fiiliksillä olet tulossa Italiasta Jyväskylään ja Kampuksen Dynamoon?

- Tosi hyvillä fiiliksillä olen siirtymässä! Viime kaudella Pesarossa pääsin kehittymään uudelle tasolle futsalpelaajana Fulvio Collinin todella vaativassa valmennuksessa ja maailman huippupelaajien joukossa. Italiassa sain elää täysammattilaisen elämää, mikä on ollut tavoitteenani jo pitkään. Odotan, että vaatimustaso ja tekemisen laatu säilyy samalla tasolla siirtyessäni Jyväskylään.

- Millaisia tavoitteita sinulla on alkavalle kaudelle, henkilökohtaisesti sekä joukkueena?

- Alkukauden kohokohta on syyskuussa Kroatiassa pelattavat U19-ikäluokan EM-kisat, joissa tavoittelemme menestystä U19-maajoukkueen kanssa. Kisojen jälkeen tavoitteeni on murtautua A-maajoukkueeseen.

- KaDyssa tavoitteeni on pelata ehjä kausi ja vakiinnuttaa paikkani pelaavassa kokoonpanossa. Joukkue lähtee tietenkin puolustamaan Suomen mestaruutta, joten siinä riittää tavoitetta Champions Leaguen Elite Roundille pääsyn lisäksi.

- Mitkä ovat omia vahvuuksiasi ja kehityskohteitasi pelaajana?

- Vahvuuteni ovat pallollisessa pelaamisessa; pystyn pelin sisällä vaihtamaan ja mukautumaan erilaisiin pelityyleihin. Tavoitteeni on kehittää itsestäni pelaajana vielä enemmän universaali (futsalissa "universale" = jokaiselle pelipaikalle sopiva, toim. huom.).

Liigajoukkuetta luotsaava Mikko Kytölä näkee Paappasessa suurta potentiaalia.

- Aaro on varmasti yksi tämän hetken lupaavimpia nuoria futsalistoja Suomessa. Ikäänsä nähden hänellä on poikkeuksellisen kehittyneet futsalmaneerit, Kytölä sanoo.

- Haluamme auttaa häntä kehittymään edelleen kaikilla osa-alueilla ja pelaamaan vahvan liigakauden. Uskon, että tulevaisuudessa hänestä voi hyvinkin olla apua myös miesten futsalmaajoukkueelle, Kytölä päättää.

Tervetuloa - benvenuto, Aaro!

Lue lisää Aaro Paappasen keväästä Italiassa ja nuorisomaajoukkueessa:

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/aaro-paappanen-jatkaa-maajoukkuetaivalta/ (Palloliitto 16.1.2023)

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/aaro-paappanen-tavoittelemaan-futsalunelmaa-italiaan/ (Palloliitto 26.1.2023)

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/jukka-kytolan-futsalelamaa-ulkomailla-osa6/ (Palloliitto 8.3.2023)

(Kuvat: KaDyyn siirtyneiden Aaro Paappasen ja Eric Syllan yhteistyötä saatiin ihailla myös heinäkuun ulkofutsalturnauksessamme, jossa poikien joukkue Panun Pumppu voitti mestaruuden ja illan Saunalautta.fi:n saunalautalla. Kuvat: Raija Saukko)

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.