15.30
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - SoVo  6 - 2

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

KaDy voitti SoVon Vasko Vujovićin jäähyväisottelussa: Jailson debytoi liigassa, Bob osui neljästi

Dynamo palasi sunnuntaina kotimaan liigakentille pitkän tauon jälkeen voitokkaasti. Isänpäivän mittelössä hyvän vastuksen antanut Someron Voima roikkui mukana viimeisille minuuteille asti iskuetäisyydellä, mutta joutui lopulta taipumaan vahvalle KaDylle maalein 6–2 (2–1). Bob laukoi tällä kertaa neljä maalia. Jailson debytoi kotimaan liigassa, Marquinhos debytoi KaDyn paidassa kotimaassa.

Ottelu oli KaDya yli viisi vuotta valmentaneen Vasko Vujovićin jäähyväisottelu seurassa. Neljään Suomen mestaruuteen ja kolmesti Mestarien Liigan Main Roundille KaDyn miehet luotsannut Vujović jatkaa Latvian maajoukkueen päävalmentajana. Vujović sai ottelun päätteeksi seisovat suosionosoitukset KaDyn kannattajakatsomolta.

Miesten Futsal-Liiga
su 13.11.2022
15.30 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Kampuksen Dynamo – Someron Voima 6–2 (2–1)

39:37 Ítalo Henrique (Lintula) 6–2.

Kampuksen Dynamo palasi sunnuntaina kotimaan liigakentille pitkän tauon jälkeen voitokkaasti. Isänpäivän mittelössä hyvän vastuksen antanut Someron Voima roikkui mukana viimeisille minuuteille asti iskuetäisyydellä, mutta joutui lopulta taipumaan vahvoille isännille maalein 6–2 (2–1). KaDyn ykköspyssy Ítalo Henrique “Bob” laukoi neljä maalia tuhlailtuaan ensin tukun maalipaikkoja.

Aina tulivoimainen ja arvaamaton Someron Voima oli saapunut Jyväskylään kutakuinkin ykkösnipullaan. Lauantaina SoVo oli kaatanut Monnarilla Liikunnan Riemun maalein 1–6 Arber Istrefin viimeistellessä neljä osumaa. KaDy sai pidettyä Istrefin kuitenkin nuhteessa käytännössä koko ottelun; vaarallisimpia pelotteita olivat Gezim Vocan ja Valmir Seferin kaukolaukaukset.

KaDy esitteli kotiyleisölleen uuden vahvistuksensa Jailson de Souza Veigan, joka pelasi jo Kaunasissa kaikki kolme Main Roundin ottelua. Main Roundilla pelannut portugalilais-brasilialainen, pitkään Suomessa asunut Marcos Di Tullio Campos Silva (“Marquinhos”) oli myös kokoonpanossa ja jatkaa kauden loppuun KaDy-leirissä.

Maajoukkuemiehet Tero ja Jere Intala sekä Bene Filppu olivat sivussa kokoonpanosta.

Jo ensimmäisellä minuutilla Istrefi karkasi läpiajoon, mutta aloitusviisikon maalivahti Juha-Matti Savolainen torjui Istrefin yrityksen. 45 sekunnin kohdalla Newton Jr. laukoi oikealta lujaa ja pallo kimposi Valmir Seferin jalasta SoVon verkkoon.

Avauspuoliaikaa mentiin maalittomana seuraavat 18 minuuttia KaDyn selkeästä hallinnasta huolimatta. Minuutti ennen loppua Voca tulitti suoraan vaparista vastustamattomasti vasempaan alakulmaan ja SoVo oli tasoissa.

Puoliajalle näytettiin jo mentävän 1–1-tasatilanteessa, kunnes KaDy iski viimeisestä hyökkäyksestään kaksi sekuntia ennen loppua. Lassi Lintula pelasi pystyyn Newtonille, joka siirsi pallon sivuun Bobille oikea-aikaisesti. Bob laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan todellisen pukukoppimaalin.

Myös toinen puoliaika oli pitkään maaliton. Bob teki illan toisensa Lassi Lintulan kulmapotkutarjoilusta 33 minuutin kohdalla. Sitkeä SoVo ei luovuttanut, vaan Valmir Seferi iski 3–2-kavennuksen transitiohyökkäyksestä 37 minuutin kohdalla ja peli oli yhä jännittävä kolme minuuttia ennen päätöstä.

Toiselle puoliajalle maalivahdiksi vaihdetun Niila-Ville Laitisen oivallukset toivat kuitenkin nopeasti KaDylle helpotuksen. Ajassa 37:41 Laitinen nousi prässinpurkuun ja vapautti Jailsonin kuljettamaan vapaasti keskikaistaa pitkin. Maalintekosektorille päästyään Jailson ampui KaDyn 4–2-johtoon. Heti perään, SoVon aikalisän ja lyhyen ylivoimapyörityksen jälkeen, Laitinen avasi pitkällä, millintarkalla syötöllä, jonka Bob nikkasi takaraivollaan ohi SoVo-vahti Nevzat Mustafan.

Bob kaunisteli lopussa vielä loppulukemiksi 6–2 illan neljännellä maalillaan, jonka syötti Lassi Lintula.

Voiton myötä KaDy jatkaa puhtaalla pelillä ja nousi sarjakärkeen yhdessä FC Kemin kanssa. GFT, Akaa Futsal ja ToPV ovat kaikki kolmen pisteen sisällä.

Ennen ottelua palkittiin Palloliiton Itäisen alueen parhaana futsalvalmentajana kaudelta 2021–22 Vasko Vujović sekä parhaana miespelaajana KaDya viime kaudella edustanut Jukka Kytölä (nykyään Italservice Pesaro). Isänpäivän henkeen sopivasti Kytölän palkinnon kävivät pokkaamassa hänen lapsensa. Itäisen alueen erotuomaripalkinnon sai Hassan Soltani.

Wilhelm, Minna ja Amanda Kytölä vastaanottamassa Jukka Kytölän palkintoa isänpäivänä sekä palkinnot jakanut Tom Nevanpää.

KaDya yli 13 vuotta edustanut maajoukkuemies Jukka Kytölä on aloittanut kautensa Italian hallitsevan mestarin Italservice Pesaron riveissä mukavasti. Vaikka Pesaro on pelannut tähän asti enimmäkseen niukkoja tappioita ja tasapelejä, on puolustusvoittoisesta roolistaan tunnettu Kytölä viimeistellyt jo kolme osumaa viidessä ottelussaan.

Seuraava kotiottelu:

la 19.11. klo 14.00 KaDy – Akaa Futsal
Samana päivänä pelataan klo 17.00 myös Naisten Futsal-Liigan ottelu KaDy - MuSaFutsal

Artikkelin kuvat: Raija Saukko

Tilastot

6 - 2

SoVo
18'MaaliVoca Gezim
19'MaaliBob Italo Henrique
33'MaaliBob Italo Henrique
37'MaaliSeferi Valmir
38'MaaliBob Italo Henrique
39'MaaliBob Italo Henrique