19
MAR
14.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - Akaa Futsal  2 - 1

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

ENNAKKO: Kärkiotteluiden huikea sarja käyntiin, Akaa Futsal ÄSSÄ-Areenalle

la 19.11.2022

Miesten Futsal-Liiga

14.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

Kampuksen Dynamo – Akaa Futsal


Artikkelin kuvat: Ville Koskiniemi

Huom. SUPERLAUANTAINA myös naisten liigaottelu klo 17.00 heti miesten ottelun perään:

Naisten Futsal-Liigaa, la 19.11.2022
17.00 ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
Kampuksen Dynamo – MuSaFutsal (Pori)

ENNAKKO: Kärkiotteluiden huikea sarja käyntiin, Akaa Futsal ÄSSÄ-Areenalle


Lauantaina 19.11. on Kampuksen Dynamon futsal-liigajoukkueilla oikea superpäivä, kun sekä KaDyn miehet että KaDyn naiset saavat vieraaksensa Monnarille sarjan kärkijoukkueen. Ensin klo 14.00 KaDyn miehet pelaavat sarjan ehdottomassa kärkiottelussa Akaa Futsalia vastaan; heti kentän lakaisun jälkeen klo 17.00 KaDyn naiset haastavat kaksinkertaisen hallitsevan Suomen mestarin MuSaFutsalin Porista.

KaDyn miehet ovat avanneet kauden viidellä voitolla viidestä ottelusta, mutta vastustajat eivät ole tähän asti olleet sarjataulukon yläpäästä. Avauskierroksilla kaatuivat ÄSSÄ-Areenalla FC Kiisto ja Riemu melko niukin lukemin, lokakuussa Varsinais-Suomen tuplassa KaDy selätti rutiininmakuisilla perussuorituksilla sitkeästi taistelleet AU:n ja TPK:n.

UEFA:n Mestarien Liigan Main Roundilta tuli kolme kitkerää tappiota, joiden jälkeen KaDy on pelannut vain yhden ottelun. Isänpäivänä ÄSSÄ-Areenalla kaatui SoVo 6–2, vaikka somerolaiset olivat pari minuuttia ennen loppua 3–2-takaa-ajoasemissa. Bob mätti neljä maalia SoVon verkkoon.

KaDyn ykkösmies tällä kaudella onkin ollut itseoikeutetusti Bob, joka on takonut viidessä liigaottelussa tehot 13 + 1. Viimeksi Bob osui neljästi Someron Voiman verkkoon. Maajoukkuemies Lassi Lintula on säestänyt tehoin 0 + 9. Brasilialainen Jailson ja portugalilais-brasilialainen, pitkään Suomessa asunut Marquinhos (ex- FC Kemi, ex-Tervarit, ex-GFT) esiteltiin kotiyleisölle isänpäivänä edellisessä kotiottelussa.

Akaa Futsal on sarjassa neljäntenä kaksi pistettä KaDya jäljessä. Vain KaDylla on vähemmän pistemenetyksiä kuin akaalaisilla. Akaa Futsal aloitti kauden vierasvoitoilla Mad Maxia vastaan; vierailut TPK:n ja Riemun kotihalleissa pitivät yllä puhdasta vierassaldoa. Kolmas kaadettu yhteinen vastustaja tänä syksynä on ollut SoVo, jonka Akaa Futsal voitti uudenkarhealla Akaa Areenallaan 4–2.

Ainoa pistemenetys akaalaisille tuli kotiottelussa GFT:tä vastaan, jossa konkari-pivot Juhana Jyrkiäisen maali neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua toi isännille tasapelipisteen. Voittomaalikilpailun kautta GFT nappasi Akaasta kaksi pistettä. Jyrkiäisen lisäksi erittäin kokeneet ulkomaalaisvahvistukset Dušan Milojević ja Jovan Stanković ovat olleet joukkueen tehokkaimpia.

Akaan uusista hankinnoista mielenkiintoinen on Tuomas Pulkkinen (ex-Riverball), joka on Suonenjoen Pallo -52:n kasvatteja. Pulkkinen on KaDy-ikonien asemaan päässeiden Kytölän veljesten Mikon ja Jukan naapureita Suonenjoelta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa mm. 2018 ja 2019 finaaleissa sekä kevään 2017 ja 2022 välierissä. Jokaisessa pudotuspelisarjassa voittajaksi on selvinnyt KaDy, joten Akaa Futsalilla on runsaasti motivaatiota revanssiin. Viimeksi kevään 2022 välierissä KaDy vei nimiinsä sarjan otteluvoitoin 3–1 ottaen yhden voiton Suonenjoella, toisen Jyväskylässä ÄSSÄ-Areenalla ja kolmannen Toijalassa Akaan "Monarilla". Välissä Akaa Futsal voitti kolmannen välierän Toijalassa jatko-ottelussa.

Akaa Futsal on erittäin laadukas joukkue, joka KaDyn ohella yksi suurimmista mestarisuosikeista, joten tiedossa lauantaina on todella kovan tason mittelö sarjapisteistä, ja asetelmia haetaan varmasti jo hieman kevään pudotuspelejä ajatellen. Akaan uudelle päävalmentajalle Alejandro de San Bernabe Clementelle KaDyn kohtaaminen on ensimmäinen.

Lauantain ottelu Akaata vastaan on KaDyn ensimmäinen ilman mestarivalmentaja Vasko Vujovićia, joka jätti hyvästit seuralle isänpäivän voitokkaassa liigaottelussa. Uusi päävalmentaja ei ole vielä tiedossa, mutta kapteeni Mikko Kytölä toimii suuressa vastuussa yhtenä väliaikaisena valmentajana.

* * *

KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Cup, Liiga, Ykkönen, Supercup):
42 ottelua, 29 voittoa, 13 tappiota (maaliero 188–134)




Tilastot

2 - 1

Akaa Futsal
14'MaaliJyrkiäinen Juhana
43'MaaliBob Italo Henrique

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.