RAPORTTI: KaDy selätti Akaa Futsalin jatkoajalla, Bobille jälleen voittomaali

Kampuksen Dynamo – Akaa Futsal 2–1 ja., 1–1 (1–1)

4:27 Newton Jr. (Jailson) 1–0
14:50 Juhana Jyrkiäinen (Justus Kunnas) 1–1
43:21 Ítalo Henrique 2–1

Tulospalvelu

Kampuksen Dynamo jatkaa voittoputkeaan miesten Futsal-Liigassa. Hallitsevan mestarin ensimmäisen pistemenetyksen aiheutti tämän kauden runkosarjassa vierasjoukkue Akaa Futsal tasaisessa ottelussa, joka meni jatkoajalle. KaDy nappasi kahden pisteen jatkoaikavoiton Ítalo "Bob" Henriquen 2–1-osumalla 44. minuutilla.

Mikko Kytölän hoitaessa toistaiseksi KaDyn päävalmentajan pestiä kapteenin nauhaa kantoi maalivahti Niila-Ville Laitinen, joka oli tänään vaihtopenkin puolella.

Justus Kunnas yrittää estää Lassi Lintulan etenemisen. Kuva Iiro Väänänen.

Tasaväkisen pelin ensimmäinen maali nähtiin, kun Jailson tarjoili kulmapotkusta Newton Jr:lle, joka laukoi pallon maalin perukoille ajassa 4:27. KaDy onnistui pitämään johtoasemaansa seuraavat kymmenen minuuttia huolimatta Akaan kovasta yrityksestä ja hyvistäkin maalipaikoista.

Ajassa 14:50 akaalaiset onnistuvat viimein maalinteossa, kun Juhana Jyrkiäinen neppasi Justus Kunnaksen lähettämän pystypallon maaliin. Tauolle lähdettiin tilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla sekä KaDy että Akaa hallinnoivat vuorollaan peliä. KaDyn maalintekoyritykset kilpistyivät Akaan tiiviiseen puolustukseen. Myös KaDyn puolustusmuuri pysyi tiiviinä ja varsinainen peliaika päättyikin tilanteessa 1-1 toisen jakson jäätyä maalittomaksi.

Newton Jr. oli pelipäällä. Kuva Iiro Väänänen.

Jatkoajan alku sujui tukevasti KaDyn hallinnassa. Varsinaisen peliajan maalijalkaansa säästellyt Bob taiteili jatkoajalla 2-1 maalin ajassa 43:21. Akaa siirtyi käyttämään 5 vs. 4 -ylivoimapeliä, mutta onnistui vain kolistelemaan KaDyn maalin ylärimaa. Näin KaDy pitää kaksi pistettä Jyväskylässä ja akaalaiset matkaavat kotiin yksi piste taskussaan.

Parhaina palkittiin Akaa Futsalin nuori Tuomas Pulkkinen ja KaDyn huippumaalivahti Juha-Matti Savolainen.

KaDy on sarjakärjessä 17 pisteellä; rinnalla ja peesissä kamppailevat viime kauden muut välieräjoukkueet FC Kemi, GFT ja Akaa Futsal.

KaDy matkaa saman tien sunnuntaiaamuna Valkeakoskelle, jossa siirretyssä rästiottelussa vastassa on Mad Max.

Akaa Futsal
14'MaaliJyrkiäinen Juhana
43'MaaliBob Italo Henrique