24
MAA
13.00
KaDy Edustus naiset, Naisten Futsal liiga

KaDy - Ilves FS  0 - 1

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

​ENNAKKO: KaDyn playoff-huuma alkaa: sunnuntaina kohdataan kotipelissä Ilves FS!

Naisten Futsal-Liiga

SU 24.3.2024 klo 13:00
Ässä-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Ilves FS

Ottelustriimi: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/naisten-futsal-liiga

Futsal-kauden huipentuma lähestyy, kun liigoissa aletaan pelata pudotuspelejä. Sunnuntaina nähdään Monnarin ÄSSÄ-Areenalle todella herkullinen playoff-sarjan avaus, kun Kampuksen Dynamo saa vastaansa tuttuakin tutumman Ilves FS:n Tampereelta. Runkosarjassa sijoille neljä ja viisi sijoittuneet joukkueet kohtaavat puolivälierissä ensin Jyväskylässä ja seuraavana viikonloppuna Tampereella. Välieriin eli neljän parhaan joukkoon pääsy edellyttää kahta voittoa. Tasaisempaa otteluparia olisi ollut vaikea keksiä, niin tiukkoja ovat näiden kahden keskinäiset viime kausina olleet.

Ilves FS pelasi vahvan runkosarjan. Kausi alkoi pelillisesti tupsukorvien osalta ehkä hieman vaisusti, mutta laajan ja uudistuneen pelaajarosterin hyödyntäminen ja yhteispelin hitsautuminen alkoi tuottaa tulosta kauden edetessä. KaDyn päävalmentaja Jukka Kytölä luonnehtii tamperelaisjoukkuetta näin:

”Ilves on varsin monipuolinen vastustaja, joka pystyy hyökkäysvaiheessa pelaamaan sekä 4-0 että 3-1 -systeemeillä. He myös prässäävät melko aktiivisesti ja ovat yksi liigan parhaista erikoistilannejoukkueista. Myös maalivahtipeli on heillä hyvällä tasolla. Tärkeään rooliin ottelusarjassa voi nousta se, kumpi joukkue jaksaa juosta enemmän ja olla kirkkaalla päällä liikenteessä ratkaisuhetkillä.”

Ilves päätti runkosarjansa kolmeen peräkkäiseen voittoon. Viimeisimmän tappionsa tamperelaiset kokivat juuri Dynamon vieraana helmikuussa. Joukkueen tehokkain pelaaja runkosarjassa on ollut koko liigan maalintekijätilaston ykkönen Matilda Herranen (26+5), hänen vanavedessään pisteitä ovat nakutelleet eniten Jasmin Ylikraka (5+13) sekä Iina Heikkilä (7+10).

KaDyn runkosarja päättyi todelliseen trilleriin Mikkelisssä. Vahvasti esiintynyt sarjanousija PU-62 näytti nappaavan jyväskyläläistä jo kauden toisen voittonsa, mutta Niina Talvensaaren tasoitusmaali kaksi sekuntia ennen peliajan loppua ja Heidi Malkin jatkoaikamaali lopulta toivat Dynamolle 5-4 -voiton.


Valmentaja Kytölä (kuvassa) summaa jyväskyläläisten runkosarjan näin:

”Runkosarjamme voi tietyllä tapaa jakaa kolmeen osaan. Syys-lokakuussa meillä oli vielä hieman käynnistymisvaikeuksia: maalinteko tökki jonkin verran ja otteluohjelmakin oli kohtuullisen vaikea. Tämän jälkeen meillä oli marras-tammikuussa pitkä hyvä jakso, jossa pääasiassa puolustimme kurinalaisesti ja teimme jopa runsaasti maalejakin. Viimeiset viisi ottelua sujuivat tulosten valossa hieman nihkeämmin, mutta hyvästä taisteluilmeestä kertoi se, että pystyimme kahdessa ottelussa nousemaan kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon asti.”

Dynamon pistetilaston kärjessä ovat runkosarjan jälkeen Emmi Rauhala (16+12), Sini Lauermaa (11+14) ja Heidi Malkki (13+11). Tämä kolmikko täydennettynä Anna-Kaisa Hannukselalla oli tällä viikolla myös naisten maajoukkueleirillä Eerikkilässä. Ilveksen riveistä majutehtäviin oli kutsuttu Herranen, Heikkilä sekä maalivahti Tiia Ropanen.

Dynamon lähtökohdista pudotuspeleihin valmentaja Kytölä totesi seuraavaa:

Runkosarjan lopulla meillä oli tavallista enemmän loukkaantumis- ja sairastumishuolia, mutta nyt tilanne näyttää jo paremmalta ja uskon, että pystymme kierrättämään laajaa pelaajarinkiä kovan intensiteetin pudotuspeleissä. Valmistautuminen otteluihin tulee olemaan tarkkaa, ja pieniin yksityiskohtiin tullaan kiinnittämään huomiota niin kollektiivisesti kuin yksittäisten pelaajienkin näkökulmasta.”!”

KaDy ja Ilves FS ovat kohdanneet liigatasolla yhteensä 15 kertaa. Dynamo on yltänyt voittoon kuudesti, ja Ilves on ollut parempi yhdeksän kertaa. Joukkueiden kuusi viimeisintä kohtaamista on ratkaistu yhden tai kahden maalin erolla, ja kolme näistä vasta jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Viimeisimmässä, helmikuussa Jyväskylässä käydyssä taistossa Dynamo nousi lopulta voittomaalikilpailun kautta 5-4 -voittoon.

Tervetuloa ÄSSÄ-Areenalle kannustamaan KaDy voittoon! Tuttuun tapaan ottelu näkyy myös suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Veera Lehtinen, Niina Talvensaari


Tilastot

0 - 1

Ilves FS
11'MaaliDiatel Vira

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.